به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب، نخستین اثری است که با هدف نقد و بررسی رویههای قضایی به زبان طنز در ایران به چاپ خواهد رسید.
عیسی کشوری درباره هدف از تالیف این کتاب گفت: با توجه به اینکه اجرای عدالت، مهمترین چیزی است که مردم هر جامعه در دادگاهها و سیستم قضایی کشور انتظار دارند و یکی از جدیترین موضوعات جامعه بشری است، در این کتاب سعی شدهاست تا کم و کاستیهای رویههای قضایی در کشور ما در قالب طنز و با بیانی شیرین بیان شود.
وی ادامه داد: من به دلیل اشتغال و فعالیت در حوزههای قضاوت، وکالت و تدریس در دانشکدههای حقوقی و قضایی، شاهد موارد و نقض اصولی بودهام که با رویههای قضایی به طرز مزاحمانندی رفتار شدهاست چنانکه اگر نقلی از آن برای شخصی بازگو شود، تصور میشود که در حال بازگویی لطیفهای هستیم و این نشان از کاستیهای محسوس آرای سیستم قضایی در ایران دارد.
کشوری هدف دیگر تالیف این کتاب را تلطیف فضای حقوقی دانست و توضیح داد: با توجه به اینکه رشته حقوق و محیطهای قضایی معمولا فضاهایی خشک و بیروح هستند، در این کتاب سعی شدهاست با آوردن طنز و مطالب فکاهی درباره رویههای قضایی، این فضا تا حدودی تلطیف شود. اثبات این موضوع برای من زمانی بود که به تدریس در کلاسهای دانشگاهی میپرداختم و حکایتها و طنزها باعث فراگیری بهتر دانشجویان و برطرفشدن خستگی آنها در کلاس میشد.
وی این کتاب را دفاع از عدالت و دادگری حقیقی در دورههای مختلف تاریخ ایران دانست و افزود: سعی کتاب بر آن بودهاست که هر زمانیکه تصمیم قضایی در کشور باید مبتنی بر عدالت و انصاف باشد، اما در خارج از مسیر اصلی خود حرکت کردهاست و کجرویهایی صورت گرفتهاست، به آن اشاره شود. بنابراین در این اثر، زمان خاصی در بیان حکایات مد نظر نیست.
وی ادامه داد: با توجه به سطح تحملپذیری پایین انتقاد در جامعه ما و اینکه گاه بعضی افراد از یک طنز که هدف آن اصلاح امور جامعه است، به دنبال آن هستند که به جای «ماقال» و گفته به دنبال «من قال» و انگیزه گوینده بروند، در برخی بخشهای کتاب سعی شده است با استفاده از تغییر تاریخ حکایات، این مشکل حل شود.
وی افزود: به طور مثال، موضوعی که در سال 1360اتفاق افتاده و طرح آن موضوع در همان تاریخ امکان داشت که موجب ناراحتی و کدورت عدهای شود، آن را به زمانی قبلتر مثلا در عهد قاجاریه بردم. علاوه بر این، در برخی جاهای کتاب به دلیل همین ملاحظات، نامهای مستعاری آورده شدهاست.
این مدرس دانشگاه گفت: انتشار چنین آثاری، میتواند موجبات برطرفشدن و کاهش صدور آرای سبک و نابهجا را فراهمآورد و به قضات این پیام را دهد که رفتارها و نوشتههای آنها در جامعه مورد موشکافی و بررسی قرار میگیرد و امید است که نتیجه آن، دقت بیشتر قضات در صدور آرای خود باشد.
سهشنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۴
نظر شما