چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۸
بهشت باستانشناسی ایران فاقد مرکز اسناد است

افشین حیدری، رییس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان خوزستان گفت: خوزستان که به بهشت باستانشناسی ایران شهرت دارد، در حوزه باستانشناسی فاقد مرکز اسناد است و هیچ اطلاعات کاملی از نتایج مطالعات در دسترس نیست./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، مراکز اسناد از جمله مهم‌ترین و امن‌ترین مکان‌های نگهداری گزارش‌ها و نتایج مطالعات علمی و فرهنگی هستند. این مطالعات در حوزه میراث فرهنگی شامل کاوش‌های باستانشناسی و مباحث مرتبط با حفاظت و مرمت است. 

استان خوزستان که به دلیل کاوش‌های متعدد علمی به بهشت باستا‌شناسی شهرت دارد،‌ هنوز توان نگهداری از نتایج مطالعات علمی خود را ندارد. این در حالی است که در سال 1374 بر اهمیت ایجاد مرکز اسناد در سازمان میراث فرهنگی تاکید شده‌است، با این وجود، هنوز استان خوزستان از تشکیل این مرکز بی‌بهره مانده‌است.

افشین حیدری، رییس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان خوزستان گفت: کاوش‌های باستانشناسی در خوزستان از سال‌ها پیش از انقلاب آغاز شده، اما هنوز نتایج این مطالعات در استان نگهداری نمی‌شود.

وی افزود: هیچ اطلاعات کاملی از نتایج مطالعات باستا‌شناسی خوزستان در دسترس نیست. این فقدان اطلاعات شامل بررسی‌های علمی برای تعیین عرصه و حریم آثار تاریخی هم می‌شود.

به گفته وی، همه این مشکلات ناشی از نبود مرکز اسناد در استان خوزستان است. پس مهم‌ترین کاری که برای آینده پژوهشی این استان باید صورت گیرد، ایجاد یک مرکز اسناد است. 

حیدری اظهار کرد: در حال حاضر، اطلاع چندانی از نتایج مطالعات پژوهشی استان خوزستان در دست نیست و من حتی اطلاعی از امن بودن محل نگهداری این اسناد ندارم. 

چندی پیش جلیل گلشن، رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها، اطمینان خاطر داد که محل نگهداری از اسناد باستانشناسی استان خوزستان و دیگر استان‌ها امن است.

طی چندسال گذشته، انتقال اسناد مهم باستانشناسی و پژوهشی کشور از تهران به شیراز خبرساز شد. این اسناد، طی نقل و انتقال بخشی از بدنه پژوهشی و حفاظتی سازمان به استان فارس صورت گرفت. پیش از این بارها گفته شده بود که محل نگهداری این اسناد در یک انباری، فاقد امکانات لازم است.

انتقال بخشی از سازمان به استان فارس در اقدامی غیرکارشناسی و به دستور رییس وقت سازمان در سال‌های 1388 و 89 صورت گرفت. در تازه‌ترین اقدام پژوهشگاه این اسناد از استان فارس به تهران منتقل شده و اکنون سازمان میراث فرهنگی در پی یافتن مکانی نو برای نگهداری از آن‌هاست.

مرکز اسناد از جمله مراکزی است که در سال 74 بر اساس بند یک از ماده سه قانون اساسی سازمان میراث فرهنگی پدید آمد. بر اساس نوشته‌های این بند، مرکز اسناد وظیفه نگهداری از مدارک مرتبط با موضوع سازمان میراث فرهنگی را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها