چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۱
اعتبار پژوهش به قدرت نسخه‌شناسی پژوهشگر است

منوچهر علیپو،ر مدیرمسوول انتشارات تیرگان، در مراسم رونمایی از کتاب «سیمای امام علی (ع) در متون نثر عرفانی فارسی» گفت: ارج و اعتبار یک پژوهش به این است که پژوهشگر، نسخه‌شناس خوبی باشد. در این اثر نیز قدرتمندترین نسخه‌های تصحیح شده 30 کتاب عرفانی بررسی و از آن‌ها استفاده شده است./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سلسله نشست‌های رونمایی از کتاب‌های خوب و فاخر منتشر شده، امروز (20 آذرماه) به کتاب «سیمای امام علی (ع) در متون نثر عرفانی فارسی» اختصاص داشت که باحضور نویسندگان کتاب «مجتبی دماوندی» و «سمیه تاجیک» در خبرگزاری فارس برگزار شد.

در این آیین، مجتبی دماوندی، یکی از دو نویسنده اثر و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، سمیه تاجیک، حافظ ایمانی، سیدوحید سمنانی، احمدرضا میرحسنی، حسین وظیفه‌دل، سعید وزیری، غنچه وزیری، روح‌الله مهدی‌پور و منوچهر علی‌پور از نویسندگان و شاعران کشور حضور داشتند. 

سعید وزیری در بخشی از این نشست با بیان این‌که بیشتر کارهای دماوندی سابقه مذهبی دارد، گفت: این موضوع نیز از اعتقادات وی نشات می‌گیرد. یکی از افتخارات ما ورامینی‌ها که دماوندی نیز از آن جمله است، به این برمی‌گردد که جزو پنج شهری هستیم که نخستین‌بار مذهب تشیع را پذیرفتیم.

وی بااشاره به این‌که از قرن چهارم هجری شاعران در اشعارشان به واقعه عاشورا پرداختند، گفت: در ایران از قرن ششم هجری به بعد این اتفاق صورت پذیرفت و «قوامی رازی» به‌صورت مستقیم از 12 امام(ع) در اشعارش صحبت کرد. 

وی ادامه داد: در گذشته با توجه به نوع حکومت‌هایی که وجود داشتند، شعر عاشورایی نوعی مبارزه محسوب می‌شد، اما خوشبختانه امروزه این شاعران تشویق می‌شوند. 

وزیری در ادامه با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی بسیار دماوندی اضافه کرد: وی از گذشته فعالیت‌های پژوهشی بسیاری را از جمله درباره علامه قطب‌الدین رازی انجام داده‌است که با توجه به ناشناخته بودن این علامه و نیز ترجمه مقالات، با دشواری‌های زیادی روبه‌رو بود. 

وی باتاکید بر کیفیت کارهای صورت گرفته توسط دماوندی گفت:او اگرچه کارهای کمی چاپ می‌کند اما همین آثار در نهایت دقت است و این ویژگی برجسته نویسنده است. 

وزیری درباره کتاب «سیمای امام علی (ع) در متون نثر عرفانی فارسی» نیز اظهار کرد: از خواندن این کتاب شگفت‌زده شدم زیرا این اثر در نوع خود کار جدید و تازه‌ای است. 

در بخش دیگری از این نشست، منوچهر علیپور، ناشر کتاب، در سخنانی گفت: باورها و ارزش‌های ایرانیان بیش از هر مقوله دیگری در ادبیات و به‌ویژه شعر تجلی یافته است، زیرا مردم بیشتر توانسته‌اند با آن ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل، مخاطب متون نثر عرفانی ما افراد خاص بوده و مخاطب شعر عموم مردم قرار گرفته‌است. 

وی بااشاره به وجود سیمای ولایت در بسیاری از آثار ادبی ایران گفت: سیمای معصومین مانند پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) در آثار منظوم ما نمود بسیار دارد و در آثار فردوسی، مولانا، کسایی و ... این موضوع دیده می‌شود. 

علیپور اضافه کرد: بررسی سیمای ائمه(ع) در متون عرفانی از جمله موضوعاتی بود که دانشجویان کمتر به آن سمت رفتند و از این نظر، کتاب «سیمای امام علی (ع) در متون نثر عرفانی فارسی» کار تازه‌ای است. 

به گفته این ناشر، 30 کتاب عرفانی در کتاب «سیمای امام علی (ع) در متون نثر عرفانی فارسی» بررسی شده و سیمای حضرت علی(ع) در آن رصد شده‌است. به یقین مطالعه این 30 کتاب کار بسیار دشواری بوده و زمان زیادی از نویسندگان گرفته‌است. در واقع، ارج و اعتبار یک پژوهش به این است که پژوهشگر نسخه‌شناس خوبی باشد. در این اثر نیز قدرتمندترین نسخه‌های تصحیح شده 30 کتاب عرفانی بررسی و از آن‌ها استفاده شده‌است.

وی بااشاره به نسخه‌های قدرتمندی که در کتاب از آن استفاده شده‌اند، گفت: از سوی دیگر، نسخه‌های قدرتمند در تصحیح این 30 کتاب گزینش و در کتاب بررسی شده‌اند. به‌طور مثال، تصحیح کتاب «کشف المحجوب» گزینش شده‌است. 

علیپور افزود: ارج و اعتبار یک پژوهش به این است که پژوهشگر نسخه‌شناس خوبی باشد، در غیر این صورت به خطا می‌رود. 

وی بااشاره به موضوع‌بندی برخی کتاب‌ها در این اثر گفت: به طور مثال، کتاب «کشف الاسرار» موضوع بندی شده‌است و این شیوه کار مراجعه دانشجو به اثر را آسان‌تر می‌کند. 

وی درباره حکایت‌ها و گفتارهای کتاب نیز اظهار کرد: حکایت‌های بسیار زیبایی درباره امام علی(ع) و صبر، امام علی(ع) و میهمان‌نوازی و ... آورده شده‌اند. 

به گفته علیپور، این کتاب می‌تواند منبع خوبی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای زبان و ادبیات فارسی باشد. 

در بخش پایانی این نشست نیز سمیه تاجیک، دیگر مولف اثر، درباره این اثر اظهار کرد: در این کتاب به حکایت‌های ظریف و لطیفی از امام علی(ع) اشاره شده‌است که می‌تواند الگویی از زندگی را به ما ارایه دهد. همان‌گونه که در کتاب هم مشاهده می‌شود، حضرت علی(ع) در میهمان‌نوازی، رفتار با همسایه و ... الگوهای رفتاری دارند که امروز نیز می‌تواند در زندگی ما مورد استفاده قرار گیرد. 

کتاب «سیمای امام علی (ع) در متون نثر عرفانی فارسی» اثر مجتبی دماوندی و سمیه تاجیک با شمارگان یکهزار نسخه و به قیمت 45 هزار ریال از سوی انتشارات تیرگان وارد بازار شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها