در سومین جشنواره پژوهشی صنعت، معدن و تجارت مطرح شد
فتحالله: دانش و اطلاعات باارزشترین سرمایه سازمانهاست
رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، در سومین جشنواره پژوهشی صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه در قرن بیستم باارزشترین دارایی منابع فیزیکی بوده است، اظهار کرد: در قرن بیست و یکم، باارزشترین سرمایه سازمانها، دانش و اطلاعات است._
دکتر مهدی فتحالله، رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، با بیان اینکه برای نخستینبار ارزیابی نهادهای علمی و پژوهشی فعال در حوزه صمت (صنعت، معدن، تجارت) در سومین جشنواره پژوهش صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته است، گفت: در این جشنواره برترینهای صنعت، معدن و تجارت در حوزههای سازمان توسعهای و شرکتهای تابع این وزارتخانه، معاونت ستادی، سازمان استانی، اتاق بازرگانی، نهاد علمی پژوهشی، طرح پژوهشی، پایاننامه و کتاب برتر در حوزه پژوهش انتخاب شدهاند.
وی ادامه داد: راهبردهای توسعه صنعت، معدن و تجارت کشور باید بهگونهای باشند که جریان ورود «دانش و پژوهش» به سمت صنعت و تجارت را تسهیل کنند. اینک برای تسهیل این روند، نیازمند ارایه روش تحقیق مناسب و کاربردی، پشتوانه مالی و زیرساختهای مناسب، منابع و ابزارهای پژوهشی کارآمد هستیم.
فتحالله، کسب مزیتهای رقابتی پایدار در بخشهای صنعت، معدن و تجارت را بدون دستیابی به دانش و فناوری ناممکن دانست و افزود: امروزه فاصله کشورهای فقیر و غنی، در دانش و پژوهش، فناوری، خلاقیت و نوآوری آنها خلاصه میشود، زیرا محصولات و خدمات دانشبنیان، ارزش افزوده بیشتری را برای کشورها فراهم میکنند.
رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، فرایند مدیریت پژوهش و فناوری در سازمانهای پیشرو را از جمله فرایندهای کلیدی و ارزشزا برشمرد و عنوان کرد: متولیان اصلی اقتصاد دانشمحور کارآفرینان، مبتکران، محققان و مخترعانند.
این مقام مسوول، از رتبه نخست جمهوری اسلامی ایران در سال 2012 میلادی در میان کشورهای خاورمیانه در زمینه تولید علم و دانش براساس گزارش پایگاه استنادی «اسکوپوس» خبر داد و گفت: پیش از سال 2012، ایران در پله سوم این ردهبندی قرار داشت. جشنواره پژوهشی صنعت، معدن و تجارت، با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ تحقیق، توسعه و پژوهش در بخش صمت، ایجاد زمینه و فضای رقابتی برای انجام فعالیتهای دانشی و پژوهشی و ایجاد فرصتهای لازم برای رشد و شکوفایی ظرفیتهای علمیـپژوهشی و تحقیقاتی در طرفهای عرضه و تقاضای خدمات پژوهشی این بخش، برگزار شده است.
وی تجلیل از برترینهای پژوهشی در بخش صنعت، معدن و تجارت، کمک به توسعه ارتباطات و تعاملات دستگاههای اجرایی و بخشهای پژوهشی، معرفی دستاوردها، تدوین و تجمیع تجربیات پژوهشی در قالب کارنامه پژوهشی وزارت صمت را، از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
در پایان این آیین از سازمانهای برتر و آثار برگزیده پژوهشی این جشنواره قدردانی شد. از میان آثار پژوهشی ارسال شده به دبیرخانه سومین جشنواره صنعت، معدن و تجارت، کتابهای «طراحی نظام مطالعه و مستندسازی میزان واقعی مصرف سرانه انواع نان در کشور» به قلم مرتضی عبداللهی و «مبانی اکتشافات مواد معدنی» نوشته حسن مدنی، بهعنوان اثر پژوهشی برتر انتخاب شدند. همچنین «اثرات اصلاح قیمت حاملهای انرژیبر بخش صنعت» بهعنوان پایاننامه برتر برگزیده شد.
سومین جشنواره پژوهشی صنعت، معدن و تجارت امروز صبح (26 آذرماه) در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی تهران، با حضور معاون پژوهشی این وزارتخانه، جمعی از پژوهشگران و اصحاب رسانه برپا شد.
نظر شما