کامور بخشایش درباره تاثير جوايز ادبي بر سطح كمي و كيفي فعاليت نويسندگان به خبرگزاری كتاب ايران(ايبنا) گفت: برگزاری جوایز ادبی مانند کتاب فصل که آثار هر فصل را ارزیابی میکنند، مایه دلگرمی نویسندگان است و جوايزي از اين دست، علاوه بر جنبه مادی، از جنبه معنوی نیز حايز اهميت هستند. به اين ترتيب، علاوه بر اينكه برگزاري جشنوارههاي ادبي منجر به تشویق مولفان میشود، تاثیر مثبتی بر ارتقای کیفی آثار بعدی آنان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ملاکهای داوری در جوایز ادبی متفاوت از هم هستند، افزود: باید در نظر داشت که این آثار از میان آثار ارسال شده به جشنوارها انتخاب میشوند و آثار منتخب، معیارهای مربوط به جشنواره را داشتهاند. البته هر کتابی که در جشنوارهها انتخاب میشود نمیتواند کتاب پرمخاطبی در میان مردم باشد زیرا مردم الزاما نگاه کارشناسی داوران را در انتخاب و خرید کتاب ندارند و وجود این جشنوارهها بیشتر باعث ارتقای سطح کیفی و محتوای آثار در میان نویسندگان میشود.
کامور بخشایش ادامه داد: البته برگزاری این نوع جشنوارهها، ارزشمند است و بسیاری از نویسندگان برای ارتقای سطح آثارشان از این معیارها پیروی میکنند. اگر برگزاری جشنوارهها هدفی فراتر از انتخاب چند کتاب خوب و ارتقای فرهنگ کتابخوانی دارد، باید با همکاری دیگر نهادهای فرهنگی کشور، برنامه جامع و کاربردی در شبکه تبلیغ و توزیع برای معرفی این آثار به مردم فراهم آورد.
جواد کامور بخشایش، نويسنده، محقق و پژوهشگر در حوزههای تاریخ و ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، متولد اول مرداد 1353، فارغالتحصيل رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع كارشناسي ارشد است.
«یاس در قفس: زندگینامه داستانی شهید محمدجواد تندگویان»، «نامی که ماند: بازجستی در زندگی و مبارزات شهید محمدکاظم ذوالانوار»، »خاطرات سید مرتضی نبوی»، «گزارش یک طرح: تاریخ شفاهی قیام 15 خرداد»، »شیخ شریف: سیری در زندگی و زمانة حجتالاسلام محمدحسن شریف قنوتی»، »آینه جویبار»، »خاطرات سید کاظم اکرمی» و »جای امن گلولهها» از آثار اين نويسنده هستند.
چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳
نظر شما