هفته دوم دی ماه به علت مصادف شدن با دو مناسبت مهم مذهبی به صورت نیمه تعطیل در آمده بود. اما این تعطیلات باعث وقفه در کار وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و معاونت های زیر مجموعه اش نشد. صدور 19 حکم انتصاب از سوی وزیر و برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب و جشنواره شعر فجر به ریاست سید عباس صالحی گوشه ای از این فعالیتها بود.-
پس از انتشار این خبر، در فضاي رسانهاي و شبكههاي اجتماعي اخباری مبني بر دو برابر شدن تعرفه واردات کاغذ چاپ و تحریر دهان به دهان چرخيد و مسوولان صنفهاي مرتبط با كاغذ را نگران كرد.
رييس اتحاديه كاغذ و مقواي تهران در گفت وگو با (ایبنا) با تكذيب خبر دو برابر شدن تعرفه واردات كاغذ گفت: بازار كاغذ در ثبات به سر ميبرد و اين ثبات، منفعت برخي افراد را به خطر انداخته است. هدف اين افراد اين است كه با پخش شايعات بازار آرام كاغذ را متشنج و آرامش اهالي مرتبط با كاغذ را برهم بزند تا با گران شدن كاغذ به سود برسند. در دفاع از صنف خود با کسی شوخي ندارم و از آنها كه نظم بازار را برهم بزنند شكايت میکنم و متخلفان را به دادگاه خواهم کشید.
بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل متفاوت برگزار شد
مراسم اختتامیه بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل 8 دیماه با حضور سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نجفقلی حبیبی، دبیر علمی جایزه کتاب فصل و علی شجاعی صائین، مدیرعامل خانه کتاب در حالی برگزار شد که چندی پیش دبیر علمی این جایزه تغییر کرد و نجفقلی حبیبی جانشین مجید حمیدزاده شد. حبیبی در نخستین اظهاراتش پس از انتخاب گفت که این دوره از جشنواره متفاوت از دورههای پیش خواهد بود و تلاش خواهد شد، نقاط ضعف و قوت آثار نویسندگان راه یافته به مرحله نهایی به ناشران و نویسندگان اطلاع رسانی شود.
در بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل چهار هزار و پنج عنوان کتاب منتشر شده ارزیابی شدند که از میان آنها، 185 اثر به مرحله دوم داوریها راه یافتند. در این دوره از جایزه کتاب فصل افزایش قابل توجهی در آثار ارسالی وجود داشت و درمقایسه با سه هزار و 646 عنوان اثر در دوره بیست و پنجم، 359 اثر بیشتر به دبیرخانه ارسال شده است.
همچنین در مرحله دوم داوری این دوره از جایزه کتاب فصل 185 عنوان اثر به مرحله دوم داوری راه یافتند در حالی که این آمار در دوره پیشین 139 اثر بود. تعداد آثار راه یافته به مرحله دوم این دوره نشاندهنده افزایش 46 اثر راه یافته به مرحله دوم داوریهاست.
شمار آثار داوری شده در بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل به تفکیک موضوعات شامل کلیات 59 اثر، فلسفه و روانشناسی 202 کتاب، دین 530 اثر، علوم اجتماعی 801 کتاب، زبان 81 نوشتار، علوم خالص 126 اثر، علوم کاربردی 578 کتاب، هنر 216 نوشتار، ادبیات 544 اثر، تاریخ و جغرافیا 355 کتاب و کودک و نوجوان 513 نوشتار عنوان بود
در این دوره، در مجموع 10 اثر برگزیده شدند که شش اثر در بخش تالیف، دو اثر در بخش ترجمه و دو اثر در بخش تصحیحاند. همچنین 30 اثر به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شدند که از میان آنها 15 اثر تالیف، 14 اثر ترجمه و یک اثر در بخش تصحیح است.
البته تنها تفاوت این مراسم به آمار آثار داوری شده ختم نشد. بلکه اظهارات علی اوجبی، معاون امور فرهنگی خانه کتاب و ناگفته های او از خانه کتاب و جایزه کتاب سال و فصل در مراسم اختتامیه این مراسم نیز از دیگر تفاوتهای این مراسم اختتامیه با سایر مراسم دوره های قبل بود.
همچنین در این مراسم سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با قدردانی از حبیبی به علت پذیرش مسوولیت دبیری جایزه کتاب سال، گفت: ایشان با این کار خود، خیال معاونت فرهنگی را از بابت یک نیروی علمی که فراجناحی و فراسلیقهای عمل میکند، راحت کردند. موضوعی که در ایام مختلف نگرانیهایی را برای اهل فرهنگ و فکر به وجود آورده، این است که مبادا سلیقهها و جریانهایی بر روی این جایزه (کتاب سال) و جوایز کتاب فصل تاثیرگذار باشد که خوشبختانه حضور ایشان موجب رفع این نگرانی شد.
بازار گمانه زنی ها باز داغ شد
در چند روز اخیر مجددا اخباری در برخی خبرگزاریهای منتشر شد که در گمانه زنی هایشان نام چند نفر را به عنوان گزینههای مدیریت دفتر توسعه کتاب وکتابخوانی اعلام کرده بودند و حتی 8دیماه نیز یکی دیگر از خبرگزاریها، در پیامکی از انتخاب محمد سلگی، رییس انتشارات جهاد دانشگاهی به عنوان مدیر این دفتر خبر داد.
اما سید عباس صالحی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اعلام کرد: این اخبار تنها گمانه زنیهای رسانه ای است و تاکنون گزینهای برای مدیریت دفتر قطعی نشده است اما تا آخر هفته آینده گزینه مورد نظر اعلام خواهد شد.
نکته قابل توجه این است که رسانه ها همواره از انتصاب مدیریت اداره کل کتاب صحبت می کردند درحالیکه در چارت جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل کتاب به دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی تغییر یافته است.
برگزاری نخستین جلسه شورای برنامهریزی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و جشنواره شعر فجر
در این هفته نخستین جلسه شوراي برنامهريزي بيست و هفتمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران با حضور سيدعباس صالحي، ریيس شورا و اعضای آن در روز (9 دیماه) در دفتر معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در اين جلسه که با حضور محمدعلي شعاعي، همايون اميرزاده، محمد اللهياري، محمودرضا برازش، محمدرضا وصفي، محمد حسني، شجاعيصائين، برزين ضرغامي، علي اصغر محمدخاني، سيد محمود حسيني، محمود آموزگار، محمد عظيمي برگزار شد، موضوع زمان و مكان نمايشگاه و همچنين نحوه اجراي نمایشگاه مورد بررسي اعضا قرار گرفت و مقرر شد مجري نمايشگاه، آييننامهها و ضوابط حضور ناشر داخلي و خارجي و امور اجرايي نمايشگاه بصورت منظم و برحسب اولويت مطرح و با مصوبه شورا جنبه عملياتي به خود بگيرد.
همچنین در این روز، نخستین جلسه شورای سیاستگذاری هشتمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر با حضور اعضا و رییس شورا و دبیر اجرایی ـ که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بودند ـ برگزار و عبدالجبار کاکایی نیز از سوی اعضا شورا به عنوان دبیر علمی این جشنواره انتخاب شد.
همایون امیرزاده در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره انتخاب عبدالجبار کاکایی به عنوان دبیر علمی هشتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر گفت: در مراسم رایگیری آقای کاکایی بیشترین آرای اعضای شورای سیاستگذاری را به دست آورد و به عنوان دبیر علمی هشتمین جشنواره شعر فجر انتخاب شد.
وی همچنین درباره تغییر مکان برگزاری هشتمین دوره جشنواره شعر فجر گفت: در این جلسه در مورد تغییر مکان و زمان این جشنواره صحبت هایی شد که فقط پیشنهاد بودند. قرار شد در جلسات بعدی و با بررسیهای بیشتر این موضوع پیگیری شود.
انتصاب رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات و مدیر کل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
همچنین در روز ( 9دیماه) وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در احکامی «ابوذر ابراهیمی ترکمـان» را به عنوان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمد حیدری را به سمت «مدیر کل دفتر امور مجلس» منصوب کرد.
اعضای شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره بین المللی شعر فجر رسما اعلام شدند
یک روز پس از تشکیل نخستین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر، در 10 دیماه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی احکام صادره رییس، دبیر اجرایی و اعضای شورای سیاستگذاری هشتمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر را اعلام کرد.
بنا به احکام صادره «سید عباس صالحی» به عنوان رییس شورای سیاستگذاری و «قادر طراوت پور» به عنوان دبیر اجرایی هشتمین جشنواره بین المللی شعر فجر منصوب شدند.
همچنین سید علی موسوی گرمارودی، محمد علی معلم دامغانی، عباس کی منش، محمد علی مجاهدی، محمد علی بهمنی، حسین اسرافیلی، علی رضا قزوه، پرویز بیگی حبیب آبادی، فاطمه راکعی، سعید بیابانکی ،عبدالجبار کاکایی، محمود اکرامی فر، افشین علاء، موسی بیدج و فاضل نظری به عنوان 15 عضو شورای سیاستگذاری هشتمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر منصوب شدند. (عبدالجبار کاکایی از سوی اعضا شورا به عنوان دبیر علمی این جشنواره انتخاب شد.)
نظر شما