شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹
حسین عالمی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: شهر گراش در جنوب استان فارس قرار دارد. در این شهر کوچک تعداد محدودی چاپخانه دایرند که همگی زیرنظر اتحادیههای عکاسان، لوازم التحریر و رایانه اداره میشوند.
وی ادامه داد: مشکل چاپخانهداران شهر گراش، نبود اتحادیه چاپخانهداران است زیرا اگر از داشتن این اتحادیه بهره میبردیم، نیازی به ارسال آثار برای چاپ با شمارگان بالا به شهرهای اصفهان، تهران و قم نبود و از سوی اتحادیه این مشکل را حل میکردیم.
عضو گروه چاپ پارسا با بیان اینکه گراش شهر کوچکی است و اغلب اصناف زیر نظر اتحادیهای بی ارتباط با فعالیت اصلیشان اداره میشوند، اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات چاپخانهداران مناطق دور از پایتخت، هزینههای هنگفت تعمیر دستگاههای چاپ است.
وی افزود: اغلب دستگاههای چاپ ایران، دستگاههای کارکرده کشورهای مختلف دنیاست که به ایران وارد شدهاند. این دستگاهها سالها در كشور ديگري مدت زمان زیادی كاركرده و پس از ورود به ایران به تدریج مستهلک میشوند. هنگامی که برای تعمیر آنها به شرکتهای تخصصی مراجعه میکنیم، ابتدا باید دستمزد تعیین شده و سپس هزینه رفت و آمد تعمیرکاران و مکان اقامت آنان تامین شود تا آنان برای تعمیر دستگاههای چاپ اقدام کنند.
عالمی در پاسخ به این سوال که «آیا در چاپخانه پارسا کتاب هم تولید میکنید؟» گفت: چاپ کتاب نیاز به مجوز و نیروی متخصص دارد که این شرایط به آسانی در هر چاپخانهای فراهم نمیشود. بنابراین، نویسندگان بومی شهر گراش آثار خود را زیر نظر انجمن نویسندگان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتشارات استانهاي هم جوار میسپرند.
وی با ابراز ناخرسندی از فعالیت واحدهای خدمات رایانهای، بیان کرد: اکنون در شهر گراش هر کسی که نسبت به فتوشاپ و word قدری اطلاع مییابد، دفتر خدمات رایانهای تاسیس میکند که با فعالیتشان كار چاپخانه داران را مختل میکنند. از آنجا که فعالیت آنان سبب ورشکستگی و انزوای چاپخانهداران شده است، مسوولان اماکن، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصناف برای سامان بخشیدن به مشکلات این صنعت باید با یکدیگر همکاری کنند.
عالمی در پایان پیشنهاد داد: همچنین ضرورت دارد مسوولان نسبت به ارایه وام با سود پایین برای احیای صنعت چاپ در مناطق دور از پایتخت اقدام کنند.
نظر شما