شیرین احمدنیا، عضو هیات علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، از انتشار کتاب «جامعهشناسی سلامت، ثروت و عدالت» خبر داد.
موسس و مدیر گروه جامعهشناسی پزشکی انجمن جامعهشناسی ایران درباره محتوای این اثر گفت: این کتاب با بررسی پدیده نابرابری در جامعه به عنوان یکی از اساسیترین مفاهیم مطالعات اقتصادی-اجتماعی، نشان میدهد که این پدیده، چگونه بر زندگی افراد در تمام سطوح اجتماعی تاثیر منفی میگذارد.
وی در ادامه افزود: مولفان در این کتاب (15 فصل) سعی کردهاند، پیامدهای پدیده نابرابری را بر مسایلی مانند امید به زندگی، اعتیاد به مواد مخدر، افزایش چاقی و بیماریهای مربوط به آن، افزایش رفتارهای نابهنجار اجتماعی، افت تحصیلی، افزایش خشونت و انواع محرومیتها، نارضایتیها و ناخرسندیها با مراجعه به آمار عینی و نتایج تحقیقات در سطح کشورهای غربی مورد بررسی قرار دهند.
موسس و مدیر عامل موسسه پژوهشی پژواک اندیشه معاصر، با اشاره به اهداف نگارش این کتاب اظهار کرد: پیام اصلی نویسندگان کتاب این است که توسعه شرایط برابری، مبناهایی مادی را فراهم میکند که روابط اجتماعی بهتر میتوانند بر مبنای آنها ساخته شوند.
وی در ادامه با کاربردی دانستن این اثر گفت: کتاب «جامعهشناسی سلامت، ثروت و عدالت» راه حلها و چارهجوییهایی را برای خروج از مسایل اجتماعی و محیطی پیشنهاد و رویکرد جدیدی را معرفی میکند که میتواند به طور موثری کیفیت زندگی واقعی را ارتقا بخشد.
احمدنیا همچنین افزود: در این کتاب تناقض میان موفقیتهای مادی و سقوط اجتماعی در میان جوامع مدرن مشخص میشود اما «ریچارد ویلکینسون» و «کیت پیکت» تنها به این مساله اکتفا نکرده و به پیش بردن و هدایت تعادل جامعه از حالت مصرفگرایی خودمحورانه به سمت جامعه مشارکتجو و دوستانهتر نیز میپردازند.
کتاب «جامعهشناسی سلامت، ثروت و عدالت» با محوریت نابرابری و سلامت به همت دکتر شیرین احمدنیا، استاد جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر ابوالقاسم پوررضا، دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه تهران ترجمه شده و قرار است در 350 صفحه تا پایان امسال از سوی انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت) منتشر میشود.
نظر شما