مالک شجاعی جشوقانی، مدیر مرکز فرهنگ و اندیشه جهاد دانشگاهی تهران با بیان این مطلب به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: در گروه فلسفه علوم انسانی مجمع عالی حکمت اسلامی تحت عنوان طرح «ظرفیتشناسی علوم اسلامی برای علوم انسانی» در موضوعاتی مانند فقه و کلام، اصول، تاریخ اسلام و ... سلسله جلساتی برگزار میشود.
وی ادامه داد: همچنین در این جلسات نظریهپردازان علوم انسانی غرب نیز بررسی میشوند که از آن جمله میتوان به بررسی نظرات ماکس وبر، هابرماس، گادامر و ... اشاره کرد.
وی درباره «دیلتای» فیلسوف آلمانی عنوان کرد: وی جزء پنج نظریهپرداز هرمنوتیک در کنار شلایرماخر، گادامر، هایدگر و ریکور است. دیلتای هرمنوتیک را به عنوان مبنای روششناختی علوم انسانی مطرح میکند.
به گفته شجاعی جشوقانی، دیلتای بیان میکند که میخواهد انقلاب کوپرنیکی را در علوم انسانی انجام دهد. از او دو کتاب «مقدمه بر علوم انسانی» و «تشکل جهان تاریخی در علوم انسانی» در ایران منتشر شده است.
وی یادآور شد: اهمیت دیلتای در این است که مبانی فلسفی علوم انسانی را به صورت تاریخی - فلسفی مطرح میکند.
این نویسنده حوزه فلسفه همچنین گفت: از زمان آشنایی ما با علوم انسانی معمولاً رویکردهای پوزیتیویستی بر آن حاکم بوده است اما دیلتای رویکرد قارهای به علوم انسانی دارد.
به گفته شجاعی جشوقانی، وی در سی و هشتمین جلسه گروه فلسفه علوم انسانی مجمع عالی حکمت اسلامی موضوع «بنیادهای فلسفه علوم انسانی از منظر دیلتای و نسبت سنجی آن با نظریه ادراکات اعتباری علامه طباطبایی (ره)» را بررسی خواهد کرد.
این جلسه ساعت 20 دوشنبه 23 دیماه در اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی به نشانی قم، خيابان 19 دی(باجک) کوچه 10، فرعی اول سمت چپ پلاک 5 برگزار میشود.
یکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷
نظر شما