دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸
وقتی مهندس برق دلداده ورزش رزمی می‌شود

کتاب «كونگ فو توآ؛ پيدايش، فلسفه و تكنيكها» تا پایان هفته جاری منتشر می‌شود. این کتاب را یک مهندس برق الکترونیک نوشته که دلداده ورزش رزمی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، علی توحیدی، مهندس برق الکترونیک که سال‌ها به صورت غیرحرفه‌ای به رشته ورزشی کونگ فو توآ می‌پردازد، این کتاب را تالیف کرده است، اثر مکتوبی که طی چند روز آینده از سوی نشر آوای ظهور منتشر خواهد شد.

توحیدی در این باره می‌گوید:«حدود 40 سال دارم و از سال 1383 به صورت رسمی اما غیرحرفه‌ای کونگ فو توآ را در شهر کرج کار می‌کنم. از آن‌جا که در این رشته ورزشی کتاب جامعی وجود نداشت، تصمیم گرفتم کتابی را به رشته تحریر درآورم که هم تاریخچه این رشته را بیان کند و هم فلسفه و تکنیک‌های آن را ارایه دهد.»

در کتاب «كونگ فو توآ؛ پيدايش، فلسفه و تكنيكها» علاوه بر مطالبی که در هفت بخش ارایه شده‌اند، تصاویری از تکینک‌های مختلف وجود دارند که خود مهندس توحیدی و دو استاد دیگر این تکنیک‌ها را اجرا می‌کنند.

فصل نخست کتاب به مبحث چگونگي پيدايش كونگ فو توآ، سير تحولات، تغييرات و انشعابات رخ‌داده در اين رشته رزمی می‌پردازد. نویسنده در فصل دوم مبحث چگونگی شكل‌گيری كونگ فو توآ در كشور ايران و دانشكده
«انشاء تن و روان» را توضیح می‌دهد و برخی اصطلاحات اختصاصی و مراحل و مفهوم خطوط اين رشته پرطرفدار را تشريح می‌کند. 

در فصول سوم تا پنجم به ترتيب تكنيك‌های سه خط اول خطوط كونگ فو توآ يعنی آناتوآ (خط يك)، آتادو (خط دو) و سوتو (خط سه) شرح داده می‌شوند و همچنین برای آموزش بهتر تكنيك‌ها علاوه بر توضيح آن به زبان ساده، تصاويری از اجرای قسمت‌ها و استقرارهای اصلی همان تكنيك ارایه می‌شود تا مخاطبان كاملا در جريان چگونگی انجام تكنيك‌ها قرار بگيرند. 

در فصل ششم تعدادی از تكنيك‌ها و ضربات دفاع شخصی در كونگ فو توآ و در فصل هفتم يا فصل پيوست‌های كتاب، برخی از سلاح‌های مورد استفاده در هنرهای رزمی آموزش داده می‌شوند. در ادامه اين فصل برخی ضربات پا و استقرارها در كونگ فو توآ به‌طور مختصر تشريح شده‌اند. 

توحیدی، مولف این کتاب، با اشاره به این‌که هیچ چشم‌داشت مالی از تالیف این اثر مکتوب نداشته است و به همین دلیل از فدراسیون ورزش‌های رزمی هم انتظار حمایت از این کتاب را ندارد، می‌گوید:«خوشبختانه اغلب ورزشکاران رشته کونگ فو توآ اهل مطالعه‌اند و بسیاری از آنان حتی در المپیادهای علمی هم رتبه کسب کرده‌اند. به همین دلیل مطمئنم که به مطالعه این کتاب هم رغبت نشان خواهند داد.»

نکته‌ای که محل اختلاف بسیاری از ورزشکاران در حوزه مطالعه کتاب محسوب می‌شود، این است که برخی معتقدند تماشای فیلم‌های آموزشی بهتر و کاربردی‌تر از مطالعه کتاب است، اما مهندس توحیدی نظر جالب‌تری در این باره دارد و می‌گوید:«به نظر من یک ورزشکار یا مربی باید از هر دو منبع فیلم و کتاب استفاده کند. درباره رشته ورزشی کونگ فو توآ نیز باید بگویم که برخی از فیلم‌های آموزشی موجود مانند فیلم‌های استاد ملکی، حرکات را به زیبایی نشان می‌دهند، اما تماشاگر این فیلم ها هرگز نمی‌تواند استقرارها را به خوبی یاد بگیرد و در نتیجه تکنیک را اشتباه می ‌زند و نمی‌تواند به اصطلاح خط بگیرد، در حالی که مطالعه کتاب به خوبی چگونگی استقرارها را آموزش می‌دهد».

توحیدی اکنون مشغول نگارش تکینک‌های خط‌های چهار و پنج رشته ورزشی کونگ فو توآ است و به احتمال زیاد این کتاب را تا پایان سال 1393 منتشر خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها