چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
تکامل فرهنگ یک ملت در گرو ادبیات کودک آن است

معاون امور فرهنگی در هفتمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان، گفت: اگر فرهنگ یک ملت بخواهد تکامل یابد باید به ادبیات کودک آن بپردازد زیرا به وسیله ادبیات کودک است که شاخص‌ها ادبی یک ملت سنجیده می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هفتین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان صبح امروز (دوم بهمن‌ماه) با حضور سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی و جمعی از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان در تالار ایوان شمس برگزار شد. 

معاون امور فرهنگی در این جلسه گفت: بسیار افتخار می‌کنم که در جمع کسانی هستم که در تولید میراث مکتوب نقش فراوانی دارند. اگر فرهنگ یک ملت بخواهد تکامل یابد باید به ادبیات کودک آن بپردازد زیرا به وسیله ادبیات کودک است که شاخص‌ها ادبی یک ملت سنجیده می‌شود.

معاون امور فرهنگی با اشاره به دغدغه‌های خود در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، اظهار کرد: در این زمان کوتاه تلاش می‌کنم دغدغه‌های خود را در این حوزه بیان کنم تا خالقان نشر کودک و نوجوان به آن بی‌اندیشند و ما را کمک کنند. مباحث کودک و نوجوان یک شبکه و مجموعه است که از محورها و موضوعات مختلفی تشکیل شده است.
 
وی افزود: محتوا، تصویر و متن در ادبیات کودک و نوجوان باید در کنار هم حرکت کنند تا دیده شوند. باید دید که چگونه می‌توانیم یک برنامه نسبتا جامع برای شبکه ادبیات کودک و نوجوان طراحی کنیم. 

این مقام مسوول گفت:‌ باید با کمک یکدیگر شبکه معنایی ادبیات کودک و نوجوان را پیش ببریم تا در فضای جهانی حرف جدی‌تری را برای گفتن داشته باشیم. اگر چه اکنون هم حرف‌هایی برای گفتن داریم. کسانی که در ادبیات کودک کار می‌کنند باید تولید معنا کنند و شبکه مفهومی آن را بسازند.
 
صالحی با اشاره به ضعف‌ها و کاستی‌های سال‌های اخیر در حوزه ادبیات کودک و نوجوان اظهار کرد: نکته دیگری که سیاست‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه است، توجه جدی‌تر به اشخاص حقیقی و نهادهای مدنی این حوزه است. ضعف‌های نگاه دولتی در این سال‌ها به وضوح دیده شده است. آنچه که می‌تواند به ادبیات کودک و نوجوان کمک کند این است که جریان‌های ادبی حوزه ادبیات کودک و نوجوان جدی‌تر گرفته شوند. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد به کمک فکری شما نیاز داریم. 

صالحی درباره اقتصاد نشر کودک نیز گفت: مساله اقتصاد نشر کودک و نوجوان نکته مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود. طبعا باید به مثلث هنر، بازار و ابتذال توجه شود و رابطه صحیحی بین آن‌ها برقرار ساخت. ویترین کودک و نوجوان دغدغه دیگری است که ضعف‌های آن به وضوح برای ما روشن است.  کتابفروشی‌های ما جای مشخصی برای کتاب‌های کودک و نوجوان ندارد. فضای کتاب‌های کودک و نوجوان بسته است و نمایشگاه‌های کوتاه مدت مشکلی را حل نمی‌کند. 

صالحی حضور ادبیات کودک و نوجوان در سطح جهان اسلام را یکی از دغدغه‌های مهم این وزارتخانه خواند و گفت: حضور ادبیات کودک و نوجوان در جهان اسلام مساله مهمی است که مورد توجه ما قرار دارد چرا که در سال‌های گذشته استعدادهای فراوانی در این حوزه به وجود آمده‌اند و اگر در برخی حوزه‌ها با سطح اول دنیا فاصله داریم و ضعف‌هایی دیده می‌شود اما در حوزه کودک و نوجوان گام‌های مثبتی برداشته شده است و ظرفیت بسیار در آن وجود دارد. 

وی افزود:‌ در دهه گذشته با تلاش مسوولان ادبیات کودک که تلاش‌های فراوانی داشتند، امروز حیطه ادبیات کودک و نوجوان ما مسیر درخشانی را طی می‌کند. مسیر ادبیات کودک ما در سطح منطقه کاملا متعالی است و انشاءالله در سطح جهانی هم بتوانیم به درخشیم. امیدواریم این جشنواره‌ها بتواند متولیان فرهنگی کشور به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را کمک کند. این جشنواره فرصتی است که داشته‌های خود را ببینیم و برای بدست آوردن آنچه که ضعف داریم، تلاش کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها