ایزابل آلنده، نویسنده اهل شیلی از حقوق نابرابر زن و مرد در آمریکای لاتین سخن میگوید.
این نویسنده که رمانهایش غالبا به سبک رئالیسم جادویی هستند، طی مصاحبهای که خبرگزاری اروپا پرس با وی داشت، با اشاره به گسترش روزافزون حضور زنان آمریکای لاتینی در پستهای دولتی گفت: زنانی که در آمریکای لاتین به مقامات بالای سیاسی دست می یابند، هنوز فرزندان خود را مردسالار تربیت میکنند و به عقیدهشان دختران برای خدمت کردن به پسران متولد میشوند.
این نویسنده همچنین از اینکه بالاخره آمریکای جنوبی به تواناییهای زنان پی برده است ابراز خشنودی کرد و گفت: با وجود رسیدن به این درک و حضور زنان در عرصه قدرت، همچنان ذهنیت مردسالار بر این جوامع حاکم است.
آلنده همچنین در این مصاحبه گفت: ماچیسمو یا مردسالاری در عصر حاضر باید واژه غریب و ناآشنایی برای همه باشد، ولی دلیل اینکه تا کنون ماهیت خود را در جامعه آمریکای لاتین حفظ کرده تنها به تربیت مادران جوامع باز میگردد که همچنان به فرزندان پسر خود می بالند و بین آنها و دخترانشان تبعیض قائل میشوند.
وی در ادامه گفت:حضور زنان در مقامات بالای بخش های اقتصادی اما بسیار ناچیز است وهمین باعث شده که بیشتر کارهای بانکها توسط زنان انجام شوند ولی درآمد میلیونی اش به مردان برسد.
آلنده همچنین در مورد انتخابات آینده شیلی گفت: امیدوارم که میشل باچله، این بانوی مدافع حقوق زنان که بین سالهای 2006 و 2010 رییس جمهور شیلی بود، دوباره به این پست بازگردد، زیرا او با استفاده از تجارب بسیارش میتواند دولت شایسته و خوبی تشکیل دهد.
نویسنده «زورو» در مورد بیعدالتیهای حاکم بر دنیای امروز گفت: در عصر حاضر خشونتهایی اعمال می شود که گاه غیر قابل تصور هستند. چطور بشریت به این نقطه از توحش رسیده و انسانیت و احساسات خود را پاک فراموش کرده است؟ برای مثال نزدیک به نیم میلیون زن در جمهوری دموکراتیک کنگو وجود دارند که مورد خشونت مردان واقع می شوند.این خیلی بی رحمانه است.!! یا مثلا در مکزیک و ونزوئلا زنان شرایط نامطلوبی دارند.
آلنده در ادامه گفت:با وجود تمام این شرایط من نسبت به آینده خوشبین هستم، چون در طول عمر 71 سالهام همیشه شاهد پیشرفت بودهام؛ مثلا امروزه به موضوعهایی پرداخته می شود که در 10 تا 20 سال گذشته همه از وجود آن غافل بودند که خشونت بین اعضای خانواده از جمله آنهاست.
ایزابل آلنده، نویسنده و روزنامه نگار اهل شیلی دوم اوت سال 1942 در لیمای پرو متولد شد.وی هم اکنون عضو آکادمی هنر و ادب ایالات متحده آمریکاست. بیشتر رمان های او که تا کنون به بیش از سی زبان دنیا از جمله فارسی ترجمه شده اند، به سبک رئالیسم جادویی هستند و دو رمان وی با نام های «خانه ارواح» به سال 1982 و «پائولا» به سال 1994 در غالب نامه هایی ست که آلنده به ترتیب برای پدربزرگ و دخترش نوشته است.
از جمله مهم ترین آثار آلنده می توان به «تصویر کهنه»، «دختر بخت»، «اوا لونا»، «شهر جانوران»، «تاج و تخت اژدهای طلایی»، «پرتره سپیا رنگ »، «زورو»، «اینسِ روح من»، «جنگل کوتولهها»، «منهای عشق»، «جزیرهای زیر دریا» و «حاصل روزهای ما» اشاره کرد.
رمان «خانه ارواح» از این نویسنده در سال 1993 به کارگردانی بیه آگوست و رمان «از عشق و سایه ها»ی او در سال 1994 توسط بتی کاپلان به روی پرده سینما رفتند.
از میان جوایز متعددی که آلنده تاکنون دریافت کرده است می توان به جایزه ملی ادبیات شیلی در سال 2010 و جایزه روایت هنرهای زیبای مکزیک در سال 1995 اشاره کرد.وی همچنین در سال 1997 نامزد دریافت جایزه کتاب لس آنجلس تایمز شد.
نظر شما