چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۳
ورود نشریه‌های کودک به کتابخانه‌ها مقدمه‌ای برای ترویج فرهنگ مطالعه است

سردبیر نشریه «عروسک سخن‌گو» خواستار ایجاد زمینه‌ای برای ورود نشریات کودک و نوجوان به کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی‌هنری کشور به منظور ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، زری نعیمی سردبیر مجله عروسک‌ سخن‌گو گفت: اگر بخواهیم خواندن در جامعه به صورت یک فرهنگ و نیاز جایگاهی داشته باشد و بتوانیم آن را آسیب‌شناسی و نقد و بررسی کنیم ابتدا باید شرایط اولیه آن فراهم شود.

وی با انتقاد از مراکز فرهنگی متولی کودک و نوجوان مانند کانون، فرهنگسراها و کتابخانه‌های عمومی افزود: نشریه‌ای که تمامی مراحل قانونی را طی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده و هیچ منع قانونی برای انتشار آن وجود ندارد هرگز موفق به توزیع در این مراکز نمی‌شود و پیوسته با مقاومت از سوی مسوولان در این زمینه مواجه است.

نعیمی یادآوری کرد: تا زمانی که این نشریات و برخی کتاب‌هایی که با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ می‌شوند از چرخه‌ توزیع در کتابخانه‌ها حذف شود، حق انتخاب از کودکان و نوجوانان گرفته شده و موجب بی‌اعتمادی آن‌ها و در واقع آسیب به ترویج فرهنگ کتابخوانی می‌شود.

سردبیر مجله عروسک سخن‌گو در ادامه یکی دیگر از آسیب‌های سر راه ترویج کتاب‌خوانی را مطالعه و تحقیق و پژوهش کم نویسندگان و نبود جایگاه نقد عنوان و تصریح کرد: مهم‌ترین تکیه‌گاه یک نویسنده باید بر پژوهش و مطالعه زیاد قرار گیرد تا بتواند با حساسیت‌های بیشتری ایده‌ها و اهداف خود را بیان کند.

ماهنامه ادبی، هنری و فرهنگی «عروسک سخنگو» نخستین ماهنامه مستقل در حوزه ادبیات مدرن کودکان ایران است که مطالب عمده آن را کودکان می نویسند. این مجله که تا بحال 24 سال از فعالیتش می‌گذرد، مجموعه ای از نقاشی، شعر، داستان، ترجمه، معرفی کتاب و... را برای کودکان دربر دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها