حجازی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: سالها پیش دو نفر از ساکنان این مجتمع به نامهای علی اصغر جواهریان و علی اکبر فراهانی در یکی از واحدهای همکف این مجتمع کتابخانهای را دایر کردند اما بعدها این کتابخانه غیر فعال شد.
وی درباره غیر فعال شدن این کتابخانه گفت: این کتابخانه به دلیل اداره شدن از سوی دو کهنسال و چیده نشدن کتابها با مراجعهکنندهای رو به رو نبود. اکنون در واحدی نزدیکی محل سابق؛ این کتابخانه در فضای 30 متری با وجود میز و صندلی برای مطالعه آماده ارایه خدمت به مخاطبان است. این کتابخانه در فاز یک بلوک B2 قرار دارد که 650 خانوار ساکن آن هستند.
این شاعر و رماننویس گفت: کتابهای این کتابخانه بعد از غیر فعال شدن؛ در انباری مجتمع دپو شد و سپس به همت جمعی از اهالی این مجتمع از مرداد ماه امسال کتابهای پاره، پوسیده و تکراری از انباری خارج کردیم و آثار با مهر ثبت شدند.
وی با بیان اینکه این کتابخانه در طبقه همکف جنب ورودی مجتمع قرار دارد،عنوان کرد: این کتابخانه هزار و 500 جلد کتاب از اهالی مجتمع که بازنشستگان باسواد هستند، کتاب دریافت کرده است .کیوان نوحی از جمله کسانی بود که 15 جلد کتاب راجع به هواشناسی را به این کتابخانه اهدا کرد.
حجازی با یبان اینکه یکی از اهالی این ساختمان از کتابخانه شخصی خود 350 جلد کتاب را به این کتابخانه اهدا کرد، گفت: این کتابخانه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 12 و بعدظهرها از ساعت 15 تا 17 باز است. این کتابخانه اکنون 30 نفر عضو و دو هزار جلد و 500 جلد کتاب دارد.
این نویسنده با بیان اینکه سابقه فعالیت در کتابخانه دانشگاه شهید بهشتی را هم داشته است، گفت: مدت چهار سال در کتابخانه دانشگاه شهید بهشتی تازههای کتاب را معرفی می کردم. بعد از دو سال اقامت در این مجتمع اهالی آن متوجه شدند که من نوینسده و اهل قلم هستم با کمک اهالی برای فعالیت و شروع کار مجدد کتابخانه اقدام کردم. این کتابخانه اکنون یک ماه است فعالیت میکند.
این نویسنده تاریخ زنان اظهار کرد: کلاسهای حافظ خوانی برای بزرگسالان به تازگی آغاز شده است . این کلاسها از ساعت 15 تا 17 برگزار میشود. نخستین جلسه این کلاسها روز گذشته (هفتم بهمن) برگزار شد.
حجازی عنوان کرد: این کتابخانه در حوزههای فلسفه، جامعهشناسی، حقوق، ادبیات و به ویژه رمان خارجی آثارخوبی دارد. مخاطبان میتوانند آثار را به مدت دو هفته امانت ببرند و به صورت تلفنی تمدید کنند.
وی درباره افرادی که به این کتابخانه مراجعه میکنند، عنوان کرد: افراد مختلفی به این کتابخانه مراجعه میکنند. به عنوان مثال یک تیمسار ارتش وقتی به کتابخانه مجتمع مراجعه میکند و من کتابی درباره جنگ پست مدرن از انتشارات سپاه را به وی معرفی میکنم که درباره سیاستهای نوین درگیری است بسیار استقبال میکند.
بنفشه شاعر، رمان نویس و محقق در زمینه اجتماع، تاریخ، شعر و ادبیات است. سوای آثار ادبی، حوزه پژوهشی وی بیشتر زنان ایرانی و تاریخ تحولات اجتماعی آنان محسوب میشود. رمان «بیسکویت نیم خورده» و کتاب تحقیقی «ضعیفه» درباره زنان ایرانی از کتابهای محبوبیت یافته بنفشه حجازی است.
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
نظر شما