چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۰
پایان‌نامه‌های دانشجویی در قالب کتاب چاپ می‌شوند

مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران گفت: پایان‌نامه‌های دانشجویی مقطع دکترا در صورت داشتن ضوابط لازم، در قالب کتاب چاپ می‌شوند.

ایرج اله‌دادی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: براساس مصوبه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه تهران مورخ دیماه سال 1392، پایان‌نامه‌های دانشجویی مقطع دکترا که ضوابط مورد نظر را دارا باشند، به شکل کتاب چاپ می‌شوند.

وی درباره فرآیند تصویب این آیین‌نامه گفت: همواره کتابی که ماحصل سال‌ها پژوهش و تدریس یک مدرس دانشگاه باشد، در زمره آثار تالیفی قرار می‌گیرد. همچنین براساس معیارهای ارایه‌ شده، به اثری پایان‌نامه اطلاق می‌شود که دستاورد سال‌ها پژوهش و ایده یک مدرس با همکاری سایر مدرسان به‌عنوان راهنما و مشاور و عملیاتی کردن آن ایده و نتیجه‌گیری از آن، توسط دانشجوی علاقه‌مند و با انگیزه مقطع دکترا را دربرداشته باشد.

آثاری که جنبه آموزشی، پژوهشی و نوآوری دارند
مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران ادامه داد: پس چه بهتر که این‌گونه پایان‌نامه‌ها به‌دلیل داشتن ویژگی‌های یک اثر تالیفی، در قالب کتاب عرضه شوند و در اختیار علاقه‌مندان قرار بگیرند. چرا که این‌گونه آثار، ضمن دربرداشتن سال‌ها تجربه، آموزش و پژوهش مدرسان، نوعی نوآوری نیز در خود دارند.

اله‌دادی در پاسخ به این سوال که «ضوابط تبدیل پایان‌نامه‌های مقطع دکترا به کتاب چیست؟» گفت: در مرحله نخست، باید از موضوع پایان‌نامه‌های مقطع دکترا که قرار است به کتاب تبدیل شوند، چندین مقاله منتشر شده باشد. دوم این‌که، بعد از گذراندن فرآیند داوری، به فرمت کتاب درآید سپس در قالب یک اثر تالیفی منتشر شود.

وی درباره این‌که «از زمان تصویب این آیین‌نامه، آیا تاکنون در این راستا اقدامی صورت گرفته است؟» اظهار کرد: این اقدام در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی نهادینه شده و امری رایج است. مقدمات انجام آن در دانشگاه تهران به‌تازگی آغاز شده است و از انجام این فرآیند در سایر دانشگاه‌ها بی‌اطلاع هستم.

امضای تفاهمنامه همکاری با نشر اشپرینگر
مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران درباره امضای تفاهمنامه این انتشارات با اشپرینگر، ناشر خارجی گفت: این تفاهمنامه تابستان سال جاری میان انتشارات دانشگاه تهران با مدیر منطقه آسیایی موسسه نشر اشپرینگر منعقد شد. براساس این تفاهمنامه، کتاب‌های انگلیسی‌زبانی را که مدرسان دانشگاه تهران تالیف کرده‌اند و واجد شرایط و صلاحیت لازم هستند، پس از خروج از چرخه داوری، به موسسه نشر اشپرینگر ارسال می‌کنیم. کارشناسان این موسسه نیز پس از بررسی محتوایی علمی آثار دریافتی، ضمن امانت‌داری علمی و در نظر گرفتن کیفیت زبان انگلیسی، آن‌ها را با لوگوی مشترک انتشارات دانشگاه تهران و انتشارات اشپرینگر در سامانه تحت‌وب نشر اشپرینگر به چاپ می‌رسانند.

انتقال فرهنگ ایرانی ـ اسلامی به گوش جهانیان
اله‌دادی درباره فواید همکاری با نشر اشپرینگر گفت: این اقدام به‌ویژه در حوزه علوم انسانی بسیار موثر است چرا که زمینه انتقال فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را به گوش جهانیان فراهم می‌کند. بنابراین، تاکنون در حوزه علوم انسانی، سه عنوان کتاب را به نشر اشپرینگر ارسال کرده‌ایم. کارشناسان آن‌ها در حال بررسی این آثار هستند.

راه‌اندازی سامانه الکترونیکی کتاب دانشگاه تهران
انتشارات دانشگاه تهران در راستای اهمیت به مساله محیط زیست، یک اقدام بلندمدت و هوشمندانه انجام داده است و آن هم راه‌اندازی سامانه فروشگاه الکترونیکی کتاب دانشگاه تهران است. اله‌دادی درباره اهداف و کم و کیف این اقدام توضیح داد: با راه‌اندازی این سامانه تمام متقاضیان کتاب‌های انتشارات دانشگاه تهران در سطح جهان (چه ایرانی و چه غیرایرانی) می‌توانند کتاب مورد نیاز خود را تهیه و در صورت تمایل، آن‌ها را در موبایل، تبلت و نوت‌بوک ذخیره کنند و به صورت EBOOk در اختیار داشته باشند.

وی درباره فواید راه‌اندازی این سامانه گفت: به‌روز کردن سیستم‌های عرضه کتاب انتشارات دانشگاه تهران، بهره‌مندی مخاطبان داخلی و خارجی از آثار دانشگاه تهران، صرفه‌جویی در وقت، انرژی و مکان، کاهش میزان استفاده از کاغذ و کاهش بهای کتاب از جمله اهداف و فواید راه‌اندازی سامانه الکترونیکی کتاب دانشگاه تهران به شمار می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها