سه‌شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۰
نمود واقعی پیشرفت در جشنواره ملی حرکت

«1، 2، 3 حرکت» این عبارت، نه جمله معروف کارگردانان سینما است و نه کلام آغاز مسابقه یک مسابقه ورزشی! بلکه استارت جشنواره حرکت است که دستاوردهای دانشگاهی را طی سه روز در قالب کتاب، نشریه، نرم‌افزار و سخت‌افزارهای متنوع عرضه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ششمین جشنواره ملی حركت، ويژه انجمن‌های علمی دانشجویی، با تاكيد بر ارتباط ميان انجمن‌های علمی دانشجويی، جامعه و صنعت، دوشنبه (28 بهمن‌ماه) با حضور دكتر حسين ميرزايی، مديركل امور فرهنگی وزارت علوم و با شركت 6 هزار انجمن‌ه علمی دانشجویی از بيش از 70 دانشگاه و موسسه آموزش عالی کشور، برپایی 81 غرفه و ارایه بیش از 250 اثر علمی مکتوب و نرم‌افزاری، در سالن تربیت ‌بدنی دانشگاه صنعتی شريف آغاز به‌كار كرد. 

از پوشش‌های محلی تا دستاوردهای بومی
با ورود به سالن برگزاری نمایشگاه، با سه ردیف چیدمان غرفه مواجه شدم. صحنه‌آرایی غرفه‌ها و پوشش متصدیان به‌گونه‌ای بود که اگر بازدیدکنندگان کمی شمه جغرافیایی و تاریخی داشته باشند، می‌توانند بدون مشاهده لوگو و پوستر سردر غرفه‌ها، دانشگاه‌‌های شهرها و استان‌های مختلف را حدس بزنند؛ اغلب اعضای انجمن علمی دانشگاه‌ها با پوشش سنتی همان شهر حاضر شده بودند. این موضوع باعث جذابیت جشنواره شده، به‌گونه‌ای که هر فردی را برای بازدید تمام فضای جشنواره ترغیب می‌کند. 

تبلور علم در دست آهنین
در حال مشاهده دستاوردهای سایر غرفه‌ها بودم که ناگهان فردی با صدای بلند به من سلام کرد با تعجب از این‌که چه کسی است، برگشتم تا جواب سلامش را بدهم، با یک مخترع جوان روبه‌رو شدم که دست آهنین خود را به سوی من دراز کرده بود. او انتظار پاسخ حرکتش را داشت، اما با ترس و عقب رفتن من مواجه شد. دست او مجهز به یک سیستم آهنی بود که نه تنها قوی‌ترین مرد جهان بلکه هیچ کس دیگر جرات دست زدن به آن را نداشت. این سیستم به‌گونه‌ای بود که هر فردی تصور می‌کرد اگر به او دست بزند مانند تله، دستش را به طعمه می‌اندازد. با لبخندی طنزگونه که بر چهره هر دوی ما ظاهر شد، به داخل غرفه رفتیم و به گفتمان درباره این اختراع پرداختیم.

وقتی برای تهیه گزارش به سایر غرفه‌ها مراجعه می‌کردم، برخی متصدیان را می‌دیدم که با چهره‌هایی شاداب آماده پاسخگویی به سوالات بازدیدکنندگان هستند اما در مقابل، برخی از متصدیان به‌گونه‌ای خواب‌آلود و بی‌خبر از هر چیزی، تنها حضور فیزیکی خود را در داخل غرفه‌ها را اثبات می‌کردند. 

اختراعات؛ ابزار تزیین غرفه‌ها
فضای داخلی و بیرونی برخی غرفه‌ها به شیوه‌ای طراحی شده‌اند که بازدیدکنندگان بدون هیچ‌گونه سوالی، از جدید‌ترین دستاوردها، اختراعات و ابتکارات انجمن‌های علمی دانشگاه‌های مختلف آگاه می‌شوند. ربات‌های متنوع، ماهواره‌های علمی متعدد و سایر اختراعات این جشنواره، آن‌قدر چشمگیر و دیدنی است که آشنایی با شیوه کار هر کدام از آن‌ها شاید دقایق طولانی از وقت هر بازدیدکننده‌ای را به خود اختصاص دهد. 

درخشش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف
در میان غرفه‌های موجود، غرفه انتشارات دانشگاه صنعتی شریف، تنها ناشر دانشگاهی حاضر در این جشنواره، خودنمایی می‌کرد. نسرین نوروزی، مسوول این غرفه، عنوان کرد: امسال انتشارات دانشگاه صنعتی شریف، با 78 عنوان کتاب جدید علمی و دانشگاهی در جشنواره حاضر شده است. 10 عنوان از این آثار، نخستین‌بار در این جشنواره عرضه شده‌اند.

وی ادامه داد: کتاب‌های «برنامه‌ریزی ریاضی کاربردی»، «فشار حرارتی»، «مبانی آئرودینامیک» و «مکانیک سیالات» عناوی برخی از تازه‌های انتشارات این دانشگاه در جشنواره است که از میان آن‌ها، کتاب «برنامه‌ریزی ریاضی کاربردی» با استقبال و فروش زیادی مواجه شده است. کتاب‌های «پیرانش» و «مکانیک و ترمودینامیک پیشرانش» نیز با اقبال عمومی خوبی روبه‌رو شده‌اند.

نوروزی افزود: کتاب‌های این دوره از جشنواره، با تخفیف 10 درصدی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرند. حدود 100 نرم‌افزار نیز در این غرفه عرضه شده‌اند که برخی از آن‌ها محتوای کتاب‌های دانشگاهی و برخی دیگر، مستقل از فضای کتاب‌ها و بیشتر جنبه آموزشی دارند. 



ما تا آخر ایستاده‌ایم
برای مشاهده سایر غرفه‌ها به مسیر خود ادامه دادم. «ما تا آخر ایستاده‌ایم» عنوان بخش دیگری از این جشنواره است که یادآور شهدای دانشمند ایران اسلامی است. درخشش اسامی شهید دکتر مجید شهریاری، شهید مصطفی احمدی روشن، شهید داریوش رضایی‌نژاد و شهید مسعود علیمحمدی در این بخش، تلالو و جذابیت خاصی به فضای این جشنواره بخشیده بود. اما این‌که چقدر دانشجویان ما چنین افرادی را الگوی خود قرار داده‌اند و می‌دهند، کمی جای تامل دارد. آیا واقعا از ظرفیت‌های علمی و شخصیتی چنین ستارگانی در مسیر ارتقای علمی کشور استفاده می‌شود یا این‌که تنها جنبه تشریفاتی و تبلیغاتی این افراد درنظر گرفته می‌شود؟!
 
این‌‌ها سوالاتی بود که یک‌آن به ذهنم خطور کرد اما از خدا که پنهان نیست از شما چه پنهان، هر اندازه بیشتر به بخش انتهایی جشنواره نزدیک می‌شدم، پاسخ سوال‌های خود را پیدا می‌کردم. وجود این همه اختراع در قالب سخت‌افزار و جالب‌تر از آن، مکتوب کردن آن‌ها در قالب کتاب، نشریه و مقاله با هدف دسترسی عموم افراد به این پیشرفت‌ها، هرچه ابهام و سوال را در ذهنم پاسخ دادند. 

ازدحام شوق‌انگیز و امیدوارکننده
با گذشت زمان و هرچه به ساعات ظهر نزدیک می‌شدیم، بر تعداد بازدیدکنندگان افزوده می‌شد. ناگهان ازدحام جمعیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ذهنم متبادر شد. این ازدحام و شلوغی جمعیت، برای هر فرد ایرانی وطن‌دوست، جای بسیار خوشحالی دارد چراکه پیشرفت جوانان ایرانی در حوزه‌های متنوع علمی و دانشگاهی و اشتیاق افراد برای آگاهی از این دستاوردها را نمایان می‌کند. صحنه‌های جالب‌تری که نظر هر بازدیدکننده‌ای را جلب می‌کرد تا خود نیز در آن فضا حضور داشته باشد، آزمایش‌های کاربردی دانشجویان و اعضای انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها داخل غرفه‌ها با دستاوردهای دانشگاهی بود که باعث صف‌های طولانی از افراد جلوی غرفه‌ها شده بود.

در پایان به قصد خروج از فضای جشنواره، به سمت در خروجی حرکت کرد.، در قسمتی از این بخش از جشنواره دفتری برای یادداشت و یادبود‌ها قرار داده شده بود. این دفتر مطالب و دیدگاه‌های جالبی از نگاه بازدیدکنندگان را در خود جای داده بود. اظهارنظرها و پیشنهادهای جالب و متعدد بازدیدکنندگان برای برپایی هرچه بهتر این جشنواره در سال‌های بعد، کاربردی به‌نظر می‌رسیدند. 



کوتاه درباره نمایشگاه
در پایان ششمین دوره جشنواره ملی حرکت، به انجمن علمی برگزيده و فعاليت‌های ترويجی برگزيده مانند سمینارهای علمی، مقالات علمی چاپ‌شده يا در حال چاپ و تالیفات شامل كتاب‌های تاليف‌شده توسط يک يا چند نفر از دانشجويان و نشريات دانشجویی، تندیس طلایی اهدا می‌شود.

بنا به اعلام متولیان برگزاری این جشنواره، انجمن‌های علمی دانشجويی برگزيده در عرصه مسابقات علمی دانشجويی، انجمن‌های علمی دانشجويی فعال در عرصه اختراعات و ابتكارات و انجمن‌های علمی دانشجويی در عرصه‌های كارآفرينی و انجمن‌ علمی دانشجويی برگزيده در ترويج علم و انجمن علمی دانشجویی برگزیده در طراحی سایت و وبلاگ نیز، تندیس طلایی ششمن جشنواره حرکت را دریافت می‌کنند. برگزاری نمايشگاه صنعت و دانشگاه و فن بازار توليدات دانشجويی از دیگر بخش‌های این جشنواره است.

همزمان با نمایشگاه دستاوردها، کارگاه‌های آموزشی و سخنرانی‌های موضوعی و پنل‌های صنعتی نیز در حاشیه این نمایشگاه برگزار شدند.

آیین اختتامیه ششمین جشنواره ملی حرکت، با معرفی برترین‌ها، چهارشنبه 30 بهمن‌ماه در سالن تربیت بدنی دانشگاه صنعتی شریف، واقع در خیابان آزادی برگزار می‌شود. در این مراسم، به 102 انجمن علمی دانشجویی برگزیده و 38 نفر از برگزیدگان این جشنواره، جوایزی اهدا خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها