چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۲
پاسخ‌گویی به حقوق جنسی با کمک فقه، حقوق و حدیث

کتاب «جایگاه و محدوده حقوق جنسی زوجین» به قلم رقیه السادات مومن با روش تحلیلی و توصیفی با تکیه بر متون فقهی، حقوقی و روایی حدیثی، حقوق جنسی زوجین را بررسی کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نویسنده در این کتاب در سه بخش و 9 فصل با عنوان‌هایی مانند «جایگاه غرایز در خلقت آدمی»،«جایگاه غریزه جنسی در اسلام»،«جایگاه قلمرو حقوق جنسی زوجین»،«تعریف حقوق جنسی زوجین»،«محدوده حقوق جنسی زوجین» و «ضمانت اجرای عدم ایفای وظایف زناشویی» با استفاده از فقه امامیه و حقوق ایران، جایگاه و محدوده حقوق جنسی زوجین را بررسی کرده است.

بر اساس مطالب کتاب، «اهمیت و جایگاه میل جنسی در بشر تا اندازه‌ای است که هرگونه افراط و تفریط در آن، نتیجه‌ای جز سقوط به مراتب نازله وجود نخواهد داشت. دین اسلام توجه خاصی به این نیاز اساسی بشر داشته است و برای پاسخ‌گویی به این مساله برنامه‌های خاصی مطابق و هماهنگ با سایر توانایی‌ها و قابلیت‌های بشر در قالب نظام اخلاق جنسی مقرر کرده است. 
دین اسلام بهترین راه هدایت میل جنسی را ازدواج می‌داند و از یک سو جوانان را به سنت حسنه ازدواج ترغیب کرده و آن را از روش‌های پسندیده انبیاء الهی می‌داند و از سوی دیگر هرگونه تمتع جنسی را در خارج فضای خانواده مطرود دانسته و در قالب محرمات بیان می‌کند. 
در قانون مدنی و فقه امامیه نیز برای ازدواج شرایطی وضع شده است. در قانون مدنی ایران که در اکثریت موارد برگرفته از نظر فقهای مشهور امامیه است، با اشاره به اصطلاح تمکین در قالب عنوان وظایف زوجیت حق بهره‌برداری جنسی را مورد توجه قرار داده است.» 

یکی از ویژگی‌های این کتاب، بیان نظریه‌های فقهای مشهور به همراه قوانین مدنی موجود در رابطه با این موضوع است که در کنار هم راهی مناسب برای این مساله تعریف کرده‌اند. 

نویسنده کتاب تلاش می کند تا به سوالاتی مانند «جایگاه روابط جنسی زوجین در تعیین ماهیت نکاح چیست؟»،«حدود و میزان حقوق جنسی زوجین در نظام حقوقی اسلام چگونه ترسیم می‌شود؟»،«میزان انطباق مصادیق حقوق جنسی زوجین در قوانین و مقررات با فقه اسلامی چگونه است؟» و «ضمانت اجرای عدم رعایت حقوق جنسی در فقه و نظام قانونی ایران چگونه است؟» با استفاده همزمان از قانون و شرع پاسخ دهد. 

کتاب «جایگاه و محدوده حقوق جنسی زوجین» با ویراستاری دکتر صدیقه مهدوی‌کنی با شمارگان 700 نسخه، در 540 صفحه و به بهای 165 هزار ریال برای نخستین بار از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها