سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۳
ادیبی: «کتابنامه» من را با تلویزیون آشتی داد

فرزاد ادیبی، طراح و مدرس هنر گفت که معمولا برنامه‌های صدا و سیما را نمی‌بیند. این هنرمند همچنین اشاره کرد که برنامه «کتابنامه» سبب شده تا پس از سال‌ها دوباره مخاطب تلویزیون شود.

ادیبی، هنرمند طراح و گرافیست در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: من معمولا برنامه‌های صدا و سیما را نمی‌بینم و اصولا فرصتی برای این‌کار ندارم، اما جدیدا دو برنامه با نام‌های «کتابنامه» و «کارنامه» با موضوع کتاب پخش می‌شود که کیفیت مناسبی دارند و من از زمان شروع پخش این برنامه‌ها خود را مقید به دیدن این دو برنامه کرده‌ام. 

وی افزود: برنامه «کتابنامه» را مهسا ملک‌مرزبان، مترجم خوب و پرکار این روزها، اجرا می‌کند. کتاب‌های معرفی شده در این برنامه در همه حوزه‌هاست و منحصر به موضوعات خاصی نمی‌شود. در واقع «کتابنامه» باعث شد که من با تلویزیون آشتی کنم. 

این هنرمند در ادامه با اشاره به ناکافی بودن برنامه‌های با موضوع کتاب سازمان صدا و سیما، گفت: این دو برنامه به تازگی شروع به پخش شده است، اما برای جامعه امروز ایران که آمار کتاب‌خوانی بسیار پایین است، این برنامه‌های تعدادشان باید بیشتر شود. 

این طراح همچنین به ارایه راهکارهایی برای بهتر شدن کیفیت برنامه‌های با موضوع و مضمون کتاب در رادیو وتلویزیون اشاره کرد و گفت: به نظر من باید بدون درنظر گرفتن شرایط از عموم نویسندگان، مترجمان و محققان برای صحبت درباره کتاب‌شان به تلویزیون یا رادیو دعوت شوند؛ به ویژه در حیطه کتاب‌های کودک و نوجوان. 

ادیبی همچنین اظهار کرد: اگر برنامه‌های مفیدی درباره کتاب کودک تهیه شده و از تلویزیون پخش شود، می‌تواند کودکان و نوجوانان، یعنی نسل آینده کشور را به سمت کتابخوانی و در نتیجه بهتر شدن وضعیت فرهنگ، سوق دهد. 

فرزاد ادیبی، طراح، نقاش، گرافیست و مدرس هنر، فارغ التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبا دانشگاه تهران است و هم‌اکنون در میان منتقدان و محققان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین و در عین حال پرکارترین طراحان گرافیک نسل چهارم به شمار می‌رود. 

ادیبی هم‌اکنون عضو رسمی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و مدرس مدعو در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، دانشگاه سوره تهران، دانشگاه سوره شیراز، دوره‌های آموزش ضمن خدمت آموزش و پرورش، دانشگاه تربیت دبیر فنی انقلاب اسلامی، دانشگاه ایالتی وارونژ در روسیه، کلاس‌های آزاد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و هنرستان هنرهای تجسمی پسران است. 

عمده فعالیت‌های این هنرمند در زمینه گرافیک فرهنگی از جمله طراحی پوستر، جلدکتاب و نشریه، صفحه‌آرایی و تصویر‌سازی مطبوعات است. ادیبی همچنین دبیر نمایشگاه‌های هنری بسیاری در داخل و خارج کشور بوده است. 

«چشم 33» از جمله کتاب‌هایی است که با قلم ادیبی به کتابفروشی‌ها راه یافته است. 

همچنین کتاب‌هایی چون «نشانه به‌سر: پرنده اسطوره‌ای گرافيک، مرغ هويت بخش گويند، هرجا كه پرگشايد بر معنا افزايد. نشانه گاه افزون از هزار موعظه دارد: گزيده آثار طراحان گرافيک»، « گلبرگ‌ها + تافا» نوشته محمد رضا سنگری و « جستار‌هايی در چيستی، هنر اسلامی» نوشته هادی ربیعی و دیگران از جمله آثاری هستند که با طراحی و مقدمه ادیبی به کتابفروشی‌ها راه پیدا کرده‌اند./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها