به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تکریم احمد علمشاهی، سردبیر پیشین و محمد رضا اسد زاده، سردبیر جدید خبرگزاری کتاب ایران ظهر امروز سه شنبه ( 20 اسفند ماه) با حضور عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجتبی سلطانی، مشاور وزیر در امور جوانان، علی شجاعی صایین مدیر کل اداره کتاب، امیرزاده مشاور اجرایی معاونت فرهنگی ،، نجفعلی میرزایی، مدیر عامل خانه کتاب، سید فرید قاسمی رییس شورای برنامه ریزی خبرگزاری کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.
علمشاهی سردبیر پیشین خبرگزاری کتاب ایران در این مراسم عنوان کرد: احمد علمشاهی در حوزه سیاسی و فرهنگی کشور شخص ناشناخته ای نیست. از سال 76 وارد عرصه فرهنگی و اجتماعی ایران شدم. به عنوان عضو فعال انجمن سیاسی دانشجویی حوزههای مختلف فرهنگی را تجربه کردم و جزء افرادی بودم که در یک برهه ای از تحولات جامعه از سال 76 تا 86 نقش کوچکی داشته است.
وی با بیان اینکه نگاهم به جامعه دیدگاهی اخلاقی بود و تلاش کردم با این دیدگاه وارد عرصه مدیریتی کشور شوم، عنوان کرد: خبرگزاری کتاب ششمین عرصه مدیریتی من بود و تلاش کردم دو معضل که در جامعه ایران به نظرم پررنگ بود را حل کنم.
علمشاهی اظهار کرد: مشکل اول این است که در جامعه ایرانی نمیخواهیم باهم وارد مفاهمه و گفتوگو شویم و نکته دیگر این است که در ایران باید بیش از مسایل احکام و فقه به بحث اخلاق گرایی بپردازیم زیرا اخلاق ظرف دین است و در خبرگزاری کتاب تلاش کردیم ابتدا اخلاق را پیش ببریم.
علمشاهی با تاکید بر اینکه مشکل خبرگزاری کتاب حرفهای نبودن خبرنگاران آن نیست، گفت: این خبرگزاری باید ساختارهایش تغییر کند و با توجه به این که فضای سیاسی بر حوزههای فرهنگی هم تاثیر گذار است و غلبه دارد از رسانههای دیگر کمتر دیده میشود.
وی با بیان اینکه موسسه خانه کتاب و خبرگزاری کتاب باید محل بیان دیدگاههای اهالی نشر و کتاب بدون دغدغههای سیاسی باشد، گفت: در این چند ماه تلاش کردیم پیوند عمیقی میان اصحاب نشر، دولت، حاکمیت و مخاطبان بدون توجه به سابقه سیاسی آنها ایجاد کنیم.
سردبیر پیشین خبرگزاری کتاب اظهار کرد: واحد آموزش و سنجش و رصد و پژوهش در این خبرگزاری ایجاد کردیم و سند راهبردی تنظیم شد که قرار بود به هیات امنای موسسه خانه کتاب تقدیم شود که فرصت نشد اما تلاشم این بود که در همه عرصههای فرهنگی با محوریت کتاب وارد شویم.
وی عنوان کرد: در 12 آذرماه حکم سردبیری را به اینجانب ابلاغ شد ولی در هفتم دیماه بود که قرارداد مالی خبرگزاری کتاب را به من ارایه کردند و معتقد بودند جزء جهاز خبرگزاری کتاب است و با اصرار پذیرفتیم و هیات مدیره معتقد بودند مسوولیت مالی و اداری خبرگزاری را بپذیرید.
علمشاهی اظهار کرد: نمیتواند هیات مدیره خانه کتاب مسوولیت مالی خانه کتاب و خبرگزاری را همزمان برعهده بگیرد زیرا دو موسسه جدا از هم است. نابراین از اول دیماه تا 29 اسفند ماه بر مبنای قرارداد مباحث مالی و اداری را به صورت پیمانکاری محول شد.
علمشاهی عنوان کرد: معتقدم مهمترین مشکل خبرگزاری کتاب ساختار آن است زیرا در شان این خبرگزاری نیست که به صورت پیمانکاری اداره شود و یک ساختار پیمانکاری مدیریت این خبرگزاری را بر عهده بگیرد. هر چند که این انتقادی وارد است و من آن را میپذیرم.
وی عنوان کرد: امیدوارم معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تغییر ساختار خبرگزاری و ارتقای حقوق و مزایای خبرنگاران، این خبرگزاری ارتقا دهد و سردبیر یک خبرگزاری نباید دغدغه مالی و اداری یک مجموعه را داشته باشد.
در این مراسم محمد رضا اسد زاده با تاکید بر عمل گرایی و پرهیز از شعار دادن به خواندن یک بیت شعر قناعت کرد./
سهشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۱
نظر شما