دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۷
داستان دو کتاب تاسف آوری که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند

در جریان دیدار روز شنبه جمعی از بانوان فرهیخته کشور با رهبر معظم انقلاب، ایشان به دو کتاب تلخ و تاسف آور درخصوص زنان و نوع نگاه غرب به آنها اشاره کردند.

 خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- زهرا رهنما و فرهاد کاوه: رهبر معظم انقلاب روز شنبه در دیدار با جمعی از بانوان برگزیده کشور ضمن تشریح نگاه اسلام به بانوان و نگاه منحرف غربی به «زن» نسبت به مرجع قرار گرفتن برخی نظریه های غربی در خصوص زنان هشدار دادند. در بخشی از این دیدار، ایشان به کتاب جدید جیمی کارتر، سیاستمدار کهنه​کار آمریکایی استناد کردند.

کتابى از "جیمى کارتر" رئیس جمهور پیشین آمریکا
رهبر انقلاب تصریح کردند: «کتابى از "جیمى کارتر" رئیس جمهور پیشین آمریکا، [منتشر شده‌] به اسم "تقاضایى براى اقدام" که به موضوع نقض حقوق بشر و تجاوزات وحشتناک علیه زنان پرداخته. جیمى کارتر در این کتاب میگوید: "هر ساله صدهزار دختر به‌عنوان برده در آمریکا فروخته میشود. جایى که صاحب یک روسپى‌خانه میتواند دخترى را که معمولاً اهل آمریکاى لاتین یا آفریقا است، با قیمتى برابر هزار دلار خریدارى کند.

وى همچنین به تجاوزات جنسى که در محوّطه‌هاى کالج‌ها رخ می دهد اشاره دارد؛ به جایى که از هر بیست‌وپنج مورد تنها یک مورد گزارش میشود. کارتر همچنین عنوان میکند که تنها یک درصد از متجاوزان جنسى در ارتش محاکمه میشود." انسان گریه‌اش میگیرد! از این قبیل در روزنامه‌ها زیاد مى‌بینید، بنده هم زیاد میبینم؛ من هیچ‌وقت هم به اینها استناد نمیکنم، لکن خب اینها واقعیّتى است. جیمى کارتر هم بالاخره یک شخصیّت معروفى است و این هم کتاب او است.»

رمانی که تبلیغ روسپی گری است
ایشان همچنین در همین زمینه به یک رمان نویس دیگر اشاره کرده و افزودند: «نویسنده‌ى نامدار و معروف غربى، کتاب رُمان می نویسد براى شرافتمندانه نشان دادنِ شغل روسپى‌گرى! که البتّه به فارسى هم ترجمه شده است. البتّه در این کتاب اشاره به این است که چگونه دلاّلان جنسى، مى‌آیند از کشورهاى آمریکاى لاتین دخترها را با وعده و وعید و فلان برمیدارند میبرند، و میفروشند به این مراکز؛ که البتّه این مربوط به اروپا است، مربوط به آمریکا نیست. البتّه سعى میشود در این کتاب و این رُمان، که شغل روسپى‌گرى یک شغل شرافتمندانه‌اى وانمود بشود. این است فرهنگ غرب نسبت به زن؛ این است احترام اینها نسبت به زن.»

بنابراین گزارش، جیمی کارتر، رئیس جمهور پیشین آمریکا از زمانی که در سال 1981 میلادی سمت ریاست جمهوری را کنار گذاشته برنده جایزه صلح نوبل شده، یک مرکز غیردولتی برای رسیدگی به سیاست عمومی جهانی تاسیس کرده و 28 جلد کتاب نوشته است. وی آخرین کتابش تحت عنوان "تقاضایی برای اقدام: زنان، مذهب، خشونت و قدرت" را مهمترین کتابی که در زندگی اش نوشته است، می داند. آنطور که شبکه ای.بی .سی گزارش داده، این کتاب درباره نقض حقوق بشر و تجاوزات وحشتناک علیه زنان و دختران سراسر جهان از جمله قاچاق زنان، ختنه کردن آلت تناسلی و ازدواج کودکان است، اما این تجاوزات تنها در کشورهای در حال توسعه جهان صورت نمی گیرد بلکه در آمریکا نیز رخ می دهد.

گزارش سایت آمازون از کتاب
همچنین سايت «آمازون» در مروري كه بر کتاب «A Call to Action: Women, Religion, Violence, and Power» (تقاضایی برای اقدام: زنان، مذهب، خشونت و قدرت)آورده، نوشته است: تبعیض و خشونت جهانی علیه زنان و دختران، جدی‌ترین، فراگیرترین و نادیده گرفته شده ترین تجاوز به حقوق اساسی بشر است: این موضوع، اصلی‌ترین محور نگاه نویسنده برای دعوت از جامعه جهانی است تا علیه خشونت و تبعیض اقدام کنند.

به گزارش اين سايت، گروهي گسترده از رهبران تمام ادیان، کارتر را برای نوشتن این کتاب تشویق و حمایت می‌کردند. گزارش فوری او، نشان می دهد که یک نظام تبعیضی فراگیر در تمام جهان علیه زنان وجود دارد. زنان در کشورهای ثروتمند از داشتن فرصتهای برابر با مردان محروم می‌شوند و در کشورهای دیگر به «مالکیت» مردان در می‌آیند و مجبور می‌شوند رنج بردگی و انجام کارهای اجباری، ازدواج در کودکی و ختنه شدن را تحمل کنند. زنان، همراه با فرزندانشان، آسیب‌پذیرترین قشر جوامع هستند که در جنگها و خشونتها قربانی اصلی‌اند.

«تقاضایی برای اقدام» از رنجی سخن می‌گوید که بر زنان تحمیل می‌شود و این رنج حاصل تفسیرهایي دروغین است که باظرافت از برخی متون ديني برداشت شده‌اند. در مقابل، آیات اصلي و اساسي كتابهاي مقدس معمولا توسط رهبران مذهبی مرد، حذف و یا خارج از مفهوم اصلی بیان می‌شوند تا وضعیت و جایگاه مردان را بالا ببرند و زنان را محروم سازند. در کشورهایی که خشونت را پذیرفته‌اند یا حتی آن را ستایش می‌کنند، این مشاهده نابرابری، پایه و زمینه برای سوء استفاده و تجاوز می‌شود. کارتر و همسرش، «روزالین» به 145 کشور سفر کردند، و «مرکز کارتر» پروژه های فعالی در بیش از نیمی از آنها داشته است. در سراسر جهان، آنها مشاهده کردند که نابرابری با گذشت هر دهه، به‌سرعت رو به افزایش است و این در میان تمام کشورهای فقیر و غنی و در میان شهروندان آنها صدق مي‌كند.

کارتر در این کتاب، این حقیقت را که زنان، به عنوان نیمی از جمعیت جهان، صرف نظر از مذهب و ملیت، از نداشتن حقوق برابر سخن می گویند، به تصویر کشیده است.
کتاب «تقاضایی برای اقدام: زنان، مذهب، خشونت و قدرت»، از تازه ترین کتابهای منتشر شده در عرصه نشر بین‌الملل‌ است که 25 مارس 2014 به چاپ رسیده است. این کتاب که به زبان انگلیسی نوشته شده، توسط انتشارات Simon & Schuster در 224 صفحه منتشر شده است.  جيمي كارتر، رئيس‌جمهوري اسبق آمريكا يكي از دست‌اندركاران ايجاد و رشد برخي از گروههاي بنيادگرا و از مدافعان حضور و به رسميت شناختن گروه طالبان در افغانستان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها