در این گزارش نتایج تحقیق از 5هزار نفر ساکن کشورهای اتیوپی، غنا، هند، کنیا، نیجریه، پاکستان و زیمبابوه نشان می دهد 62درصد کتاب را از طریق تلفن همراه می خوانند و یک سوم از آنها نیز به این مسئله اشاره کردند که برای کودکان خود با استفاده از تلفن همراه و نرم افزارهای موبایل کتاب می خوانند.همچنین 90درصد از جمعیت بررسی شده اعلام کردند بیشتر وقت خود را با تلفن همراه سپری می کنند.
یونسکو در گزارش خود به این نتیجه رسید وقتی مردم با موبایل اقدام به خواندن یا مطالعه کتابهای درسی و غیر درسی می کنند لذت بیشتری از این کار می برند و این در حالی است که بیشتر کتاب داستانهای کودکان به صورت الکترونیکی در این کشورها به فروش می رسد. "مارک وست" تهیه کننده این گزارش می گوید نتیجه کلیدی از این تحقیق این است که دستگاههای تلفن همراه می تواند به رشد و توسعه کشورهای در حال توسعه و افزایش سطح سواد در این کشورها کمک کند و این حداقل مزیت استفاده از این ابزار محسوب می شود.
از دلایل عمده ای که باعث رشد کتابخوانی از طریق موبایل شده، عدم دسترسی به کتابهای چاپی در اغلب کشورهای آفریقایی مثل زیمبابوه است و در حقیقت هزینه یک کتاب الکترونیکی به طور متوسط نسبت به انواع چاپی آن بسیار پائین است و همین امر موجب گرایش مردم این کشورها به نسخه های الکترونیکی شده است.
یونسکو با استناد به شاخص رشد و توسعه سازمان ملل می نویسد در حال حاضر از جمعیت هفت میلیاردی نفر در کره زمین، بیش از شش میلیارد نفر به تلفن همراه دسترسی دارند و بیشترین کتابهای الکترونیکی فروخته شده در جهان کتابهای داستانی به خصوص کتابهای عاشقانه است.
بررسی ها نشان می دهد اگرچه 77درصد از خوانندگان کتاب از طریق تلفن همراه را مردان تشکیل می دهد، ولی زنان به خصوص در کشورهای آفریقایی همچنان در حال رشد هستند.
نظر شما