به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابنسینا، ریيس این پژوهشگاه، درباره تازهترین اثر این مرکز با عنوان «زیستشناسی پیشرفته سلولهای بنیادین بالغ» گفت: در سالهای اخیر دانش پزشکی بهدنبال شناخت ابزارها و سازوکارهای زیستی جدید، شاهد تحولات شگرفی بوده است.
دکتر محمدمهدی آخوندی افزود: شناخت ماهیت و مختصات زیستی سلولهای بنیادین، خود به تنهایی در شکلگیری مفاهیمی نوین و دگرگونکننده در حوزه ترمیم، نوسازی و جوانسازی بافتهای مختلف تحولساز بوده است.
وی ادامه داد: با وجود گسترش چشمگیر کاربرد بالینی و سازوکارهای درمانی، بدنه پژوهشهای زیستی و پزشکی کشور نیز ناگزیر از حرکت در مسیر پیوند و تلفیق پژوهشهای بنیادی و مطالعات بالینی است. این نگاه کاربردمحور، مستلزم دستیابی به شناخت عمیق بنیادهای نظری، فرضیهها و آگاهی از تجربههای زیستی است که بدون مطالعه و جستار دقیق و طبقهبندیشده در این یافتهها امکانپذیر نیست.
تامین منابع معتبر، پیشرفت علمی کشور را سرعت میبخشد
آخوندی در ادامه با بیان اینکه در چنین شرایطی تامین منابع مناسب و معتبر علمی، دربرگیرنده مطالعات و مفاهیم بهروز، وظیفهای خطیر است گفت: تامین منابع معتبر بهطور قطع در سرعتبخشی به پیشرفت علمی کشور و فراگیری آن تاثیرگذار است. کتاب «زیستشناسی پیشرفته سلولهای بنیادین بالغ» برآیند توانمندی، اشتیاق و تجربهگرایی محققان جوان، دانش سلولهای بنیادین و پزشکی بازساختی است.
رییس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابنسینا، در پایان تصریح کرد: نویسندگان کتاب کوشیدهاند ضمن دستهبندی مناسب سازوکارها و رویدادهای زیستی سلولهای بنیادین، بهروزترین یافتهها را ارایه دهند و پیوند مسایل زیستی و راهکارهای سلولدرمانی و پزشکی بازساختی را توضیح دهند.
انگیزه اصلی تالیف کتاب، رفع نیاز پژوهشگران بود
دکتر سمیه کاظمنژاد، نویسنده کتاب «زیستشناسی پیشرفته سلولهای بنیادین» نیز درباره این اثر اظهار کرد: کمبود منابع معتبر در زمینه اصول و سازوکارهای زیستشناختی سلولهای بنیادین برای پژوهشگران انگیزه تالیف کتاب بود.
مدیرگروه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ابنسینا، درباره محتوای کتاب
خود گفت:«زیستشناسی پیشرفته سلولهای بنیادین بالغ» شامل جدیدترین مطالب و یافتههای علمی در زمینه زیستشناسی سلولهای بنیادین، چالشها و چشماندازهای مطرح در توسعه جایگاه و نقش این ابزار زیستی در علوم پزشکی و رهیافتهای درمانی است.
کتابی برای توسعه دانش و آسانسازی درک زیستشناختی
متخصص بیوشیمی بالینی درباره هدف اصلی تالیف این اثر، افزود: توسعه دانش و تلاش برای آسانسازی درک زیستشناختی این شاخه نوظهور از علوم زیستشناسی و پزشکی، از اهداف اصلی تالیف این کتاب است. مخاطب، با بررسی این اثر ضمن مشاهده دستهبندی مناسب سازوکارها و عملکرد زیستی سلولهای بنیادین، با بهروزترین یافتهها و پیوند مسایل زیستی و راهکارهای سلولدرمانی و پزشکی بازساختی آشنا میشوند.
این محقق حوزه سلولهای بنیادین ادامه داد: با توجه به این ویژگیها و همچنین اهمیت پرداختن به اولویتها و کاستیهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان و محققان، مطالعه این کتاب از سوی ستاد توسعه پژوهش و کاربرد سلولهای بنیادی کشور نیز توصیه شده است.
کتاب «زیستشناسی پیشرفته سلولهای بنیادین» به قلم سمیه کاظمنژاد، در 200 صفحه با قطع وزیری، به بهای 12 هزار تومان، در 9 فصل به همت انتشارات پژوهشگاه ابنسینا منتشر شده است.
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۳
نظر شما