وی که از نوازندگان مطرح تار و سه تار بود، از چند ماه قبل در حال طی کردن مراحل درمان خود بود اما متاسفانه به دلیل پیشرفت سرطان درگذشت.
محمدرضا لطفی در سال (۱۳۲۵-۱۳۹۳) در شهر گرگان به دنیا آمد. وی به مدت پنج سال در هنرستان موسیقی به آموختن موسیقی نزد استادانی چون علی اکبر شهنازی و حبیب الله صالحی پرداخت. پس از پایان هنرستان به دانشکده موسیقی راه یافت و به تکمیل آموختههایش پرداخت. در این زمان از استادانی مانند نورعلی برومند، عبدالله دوامی، سعید هرمزی نیز بهره جست. محمدرضا لطفی در سال ۱۳۴۳ جایزه نخست موسیقیدانان جوان را نیز کسب کرد.
مرحوم لطفی در سال ۱۳۵۳ به عضویت گروه علمی دانشکده موسیقی درآمد و در همین سال همکاری خود را با رادیو آغاز کرد. او به مدت یک سال و نیم به عنوان مدیر گروه موسیقی دانشکده موسیقی هنرهای زیبای تهران به کار مشغول شد و پس از آن از این سمت استعفا کرد. لطفی در سال ۱۳۵۴ گروه شیدا را راهاندازی کرد و به همراه گروه عارف به سرپرستی حسین علیزاده به بازخوانی و اجرای دوباره آثار گذشتگان پرداخت.
همچنین «کانون موسیقی چاووش» که با همراهی هنرمندانی مثل حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان و علی اکبر شکارچی راهاندازی شد از دیگر فعالیتهای استاد لطفی است. آثار به جا مانده از این گروه به گفته بسیاری از استادان از بهترین کارهای موسیقی ایران به شمار میروند. محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، هنگامه اخوان و محمد معتمدی از هنرمندانی هستند که لطفی با آنها همکاری داشته است.
خبرگزاری کتاب ایران درگذشت این هنرمند را به جامعه هنری ایران تسلیت می گوید.
انتهای پیام/
نظر شما