سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۷
فهم شعر سپید و نو برای کودک سخت است/ امروزه دنیا به اتاق شیشه‌ای می‌ماند

اگر خواهان انتقال مفاهیم ارزشی خود از طریق شعر کودک هستیم باید ذائقه کودک امروز را بشناسیم و متناسب با آن شعر بسراییم .

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حمید هنرجو شاعر کودک و نوجوان در نشست «مفاهیم ارزشی در شعر کودک و نوجوان » که درسرای اهل قلم کودک و نوجوان برگزار شد گفت :اگر نسل‌های اول و دوم انقلاب ذائقه شان مطالب ارزشی را در قالب شعاری می پذیرفت و از آن تاثیر هم می گرفت، نسل فعلی که با توجه به انفجار رسانه ای که مطالب متنوعی را به شکل های مختلف پر زرق و برق تر در دسترس می بیند، وضعیت متفاوتی دارد. پس باید در حوزه شعر کودک و انتقال مفاهیم ارزشی به آنان بیشتر تلاش کرد و این ممکن نیست مگر این‌که زبان و دائقه کودک امروز دقیقا شناسایی شود . 

این شاعر تاکید کرد: امروز بسیاری از شعرها هستند که با وجود این‌که مهر ارزشی را بر پیشانی خود ندارند، بسیار تاثیر گذار و دلپذیرند. کتاب رسانه ای ریشه دار است . قطعا بین کتاب و رسانه های دیگر رقابت هست اما من همچنان کتاب را قدرتمند می دانم و معتقدم اگر چه شعر کودک ما رشد کرده است اما هنوز از سوی دولت و ناشران حمایت جدی نمی شود . 

وی با اشاره به رشد و ورود شاعران تازه نفس در حوزه شعر کودک پس از انقلاب و یاد از افرادی همچون کیانوش و دولت آبادی به عنوان پیشکسوتان این عرصه یادآور شد: امروز ما در هر حوزه ای اگر نیازی به شعرکودک داشته باشیم می توانیم شاعر آن راپیدا کنیم. امروز دنیا به اتاق شیشه ای شبیه است که هیچ چیز پشت آن پنهان نمی ماند پس ما هم به عنوان اهل قلم مسئول هستیم مفاهیم ارزشی خود را در قالب اثر هنری عرضه کنیم . 

حمید هنرجو در بخش دیگری از سخنان خود گفت :شعر کودک علاوه براین‌که باید محتوایی را به مخاطب عرضه کند باید هم مقفا و هم از زبان موسیقیایی بهره مند باشد . علت ماندگاری شعر بزرگان ما تا به امروز همین بوده است که زبان خود را با موسیقی عجین کرده اند از همین منظر من فکر می کنم هنوز فهم شعر سپید و نو برای مخاطب کودک سخت است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها