پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۵
شعر شریفِ ما شرف‌شکن است یا حرف و عمل غارتگران بیت المال؟/ برای خرید کتاب از این ناشر پول نقد بیاورید

با نزدیک شدن به روزهای پایانی نمایشگاه، حجم اخبار و تحلیل های رسانه ها درباره این رویداد نیز افزایش یافته است. بررسی وضعیت بخش بین الملل، اشاره به برخی غرفه های نمایشگاه که اتفاقات خاصی در آنها رخ می دهد، تاثیر فضای مجازی در فروش کتاب و... بعضی از این مطالب است.

خبرگزاری کتاب ايران (ایبنا)- حامد مظفري: بهاره رهنما بازیگری که دستی هم در نوشتن دارد و مجموعه ای از داستان‌های کوتاه خود را در مجموعه «چهار چهارشنبه و یک کلاه‌گیس» ارایه کرده است با نگارش یادداشتی برای «شرق»، همزمان با نمایشگاه کتاب از گزیده ای از دیوان شمس که به تازگی هدیه گرفته سخن گفته و این‌که این کتاب این روزها به کتاب بالینی اش بدل شده است. بهاره رهنما در توصیف لذتش از خواندن این کتاب نوشته است: «ریتم خوش اشعار شمس در سرم می‌پیچد و این گردش دایره‌وار مرا از همه دنیا جدا می‌کند؛ از همه بی‌مهری‌ها؛ از همه اشتباه‌ها، از همه آدم‌هایی که حیوانات را آزار می‌دهند و به حقوق بچه‌ها بی‌اعتنا هستند، اگرچه فاصله این جداشدن‌ها کوتاه است اما انگار هدیه گرفتن این کتاب این روزها یک زنگ تفریح خوب است برای ذهن ناآرام و نگران این روزهای من و بعد هی فکر می‌کنم خدایا چه نعمتی به شمس دادی و اصلا چه نعمتی است این شعر.»

علی اصغر سیدآبادی در ستون روزانه اش هم در شرق از نقش مفید شبکه های اجتماعی در دعوت مخاطبان به نمایشگاه سخن گفته و بر مبنای آماری که مدیر نشر آموت در اختیارش گذاشته این واقعیت را مطرح کرده که امسال 20 درصد مراجعه کنندگان به غرفه آموت در نمایشگاه را مخاطبانی تشکیل می دهند که از طریق شبکه های اجتماعی با این نشر و آثارش آشنا شده اند! سیدآبادی به این نکته هم اشاره کرده که ناشران دیگر هم باید این مقوله را بیشتر از قبل جدی بگیرند.

نویسنده‌ای که شجاعت دارد بگوید شجاع نیست
محمدهاشم اکبریانی شاعر و نویسنده در روزنامه «اعتماد» از عواقب توصیف بد از یک کتاب سخن گفته و خود را آدمی دانسته که شجاعت لازم را برای این که از کتابی به عنوان کتاب بد نام ببرد ندارد. وی خاطره ای هم از یکی از معدود دفعاتی که کتابی را بد قلمداد کرده روایت کرده و گفته که یک بار در صفحه اجتماعی اش نوشته رمان «شبی از شب‌های زمستان مسافری» از كالوینو را چند بار سعی كرده‌ بخواند اما در همان صفحات اول مانده‌ چرا كه هیچ كششی برایش نداشته. این دیدگاه موافقان و مخالفانی هم داشته كه طبیعتا مثل همیشه تعداد موافقان بیشتر بوده چون كسی از ادب به دور می‌دانست كه با دوستش مخالفت كند اما دوستی هم با بیانی تحقیرآمیز خطاب به این نویسنده نوشته بود بهتر است سراغ چنین كتاب‌هایی نروید چون كالوینو برای امثال شما نمی‌نویسد. در نهایت نیز بین این موافق و یكی، ‌دو تن از مخالفان رمان كالوینو دعوای سخت قلمی درگرفت!

شعر ما شرف‌شکن است یا حرف و عمل آن‌ها که بانک‌ها و سفره‌ها را برباد داده‌اند؟
سیدعلی صالحی نمایشگاه کتاب را فرصتی کرده تا گلایه های خود از ممیزی کتاب‌‌هایش را با نثری ویژه که تا حدی به نظم پهلو می زند مطرح کند. وی این گلایه ها را در «شهروند» منتشر کرده و در بخشی از آن آورده است: «کتاب و کلمه، آن هم برای این مردمِ صاحبِ تشخیص، ناظر و نگهبان نمی‌خواهد. میانِ اندوه‌دیدگان این قصه کهنسال، من تنها نیستم. من هم بسیار بَلا دیده‌ام به این همه بی‌راهه، بهار سال 91، یک دفتر شعرم- نشر نگاه- و بهار سال 92، دفتر دیگرم- نشر ثالث- فی‌الجمله غیرمجاز اعلام شد! حالا بهار سال 93،‌ هنوز هیچ خبری از پنج کتاب تازه‌ام نیامده است. حتی نمی‌گویند این تعلل طولانی از چیست!؟ خیر...! هیچ نشانی از هَم‌سوییِ بی‌خدشه میانِ حرف و عملِ این صاحبانِ سخن به چشم نمی‌آید، جز این عبارتِ عجیب که حوصله کنید! ما پای این حوصله، روی و موی سپید کرده‌ایم به دوران‌ها... دریغا یکی نیست بگوید که شعر شریفِ ما شرف‌شکن است یا حرف و عمل آنها که بانک‌ها و بنک‌ها و سفره‌ها را برباد داده‌اند...؟»

این ناشر فقط پول نقد قبول می کند؛ تقاضای کارتخوان نفرمایید
روزنامه «رسالت» بخشی از صحبت‌‌های غلامعلی حدادعادل در نمایشگاه کتاب را پوشش داده که با بیان این مساله که با گذشت زمان و پیشرفت کارها در واژه‌گزینی توانسته‌ایم به جای انتشار واژه‌ها در یک مجلد عام که شامل همه رشته‌ها باشد هر هزار واژه خاص یک رشته را در یک کتاب جمع‌آوری کنیم از متخصصان علوم خواسته تا نسبت به زبان فارسی حساسیت داشته باشند.حدادعادل در جایی دیگر از گفته هایش نمایشگاه کتاب امسال را راضی کننده خوانده و گفته است:«اگر بخواهم به صورت منصفانه داوری کنم باید بگویم که مدیریت نمایشگاه، نوآوری‌های امسال و جنبه‌های جنبی و خدمات آن خوب بوده است و باید به دوستانی که مدیریت کرده‌اند تبریک بگویم.»

خبرگزاری «فارس» در سلسله گزارش‌هایی که با محوریت بررسی نمایشگاه کتاب ارایه می کند سعی دارد روز به روز این اتفاق را پوشش دهد. در تازه ترین گزارش «فارس» از نمایشگاه نکاتی آورده شده درباره اهدای گل به بانوان محجبه در نمایشگاه و البته اعتراض این رسانه به اهدای این گلها به برخی زنان بدحجاب که ماهیت اصلی کار را زیر سوال برده است!

«فارس» همچنین از جمع آوری بنرها و اقلام تبلیغی ناشر مروج افکار انحرافی شیعه توسط مسوولان نمایشگاه کتاب، خبر داده و البته این‌که سردمدار این جریان تهدید کرده در روزهای آینده برای اعتراض به مسوولان نمایشگاه در محل مصلی تهران حضور پیدا خواهد کرد. این خبرگزاری به انتقاد از مسوولان انتشارات «حوض نقره» هم پرداخته که فقط پول نقد می پذیرند و میانه ای با کارتخوان و بن خرید کتاب ندارند!

گلایه ها از گرانی کتاب در بخش بین الملل
حواشی وضعیت غرفه های بخش بین الملل نمایشگاه همچنان ادامه دارد و حالا خبرگزاری «ایلنا» سراغ این حواشی رفته و در گزارشی یکی از مشکلات مهم این بخش از نمایشگاه را قیمت بسیار بالای کتاب‌ها و پایین بودن میزان فروش دانسته است. علی گل‌اندامیان، مدیر شرکت کتاب نگارستان آبی درباره قیمت بالای کتاب این غرفه ها می گوید: «طبیعی است که در بخش بین‌الملل قیمت جهانی کتاب بسیار بالا باشد اما از آنجاکه ارز یارانه‌ای ارشاد برای خرید امسال به ما تعلق نگرفت با استقبال کمی ازسوی مخاطب روبرو هستیم. اگر کسی از بن و امکانات ارشاد برای خرید کتاب استفاده کند شاید بتواند با قیمت مناسب‌تری کتاب را خریداری کند.»

یکی دیگر از مشکلات بخش بین الملل تهویه نامناسب غرفه های آن است که اغلب ناشران از این مشکل نالان هستند اما هنوز و بعد از گذشت هشت روز از نمایشگاه کسی برای رفع این معضل کاری نکرده است.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها