به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم بزرگداشت ریچارد فرای، ایرانشناس آمریکایی که قرار بود، شنبه 10 خردادماه از سوی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی با عنوان «نقش فرای در تاریخ و فرهنگ ملی ایران» برگزار شود، به بعد از تدفین وی موکول شد.
مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: ضمن تاکید بر لزوم تجلیل از دانشمندان ایرانشناسِ ایراندوست، بنا به نظر و تصمیم شورای عالی علمی مرکز، مجلس بزرگداشت شادروان استاد ریچارد فرای، به بعد از تدفین مشارالیه موکول شد. ضمن تاکید بر لزوم تجلیل از دانشمندان ایرانشناسِ ایراندوست، بنا به نظر و تصمیم شورای عالی علمی مرکز، مجلس بزرگداشت شادروان استاد ریچارد فرای، به بعد از تدفین مشارالیه موکول شد.
«ریچارد نلسون فرای» ایرانشناس، شرقشناس و استاد بازنشسته دانشگاه هاروارد بود و به زبانهای فارسی، عربی، روسی، آلمانی، فرانسوی، پشتو، ازبک و ترکی تسلط داشت. وی کتابهای بسیاری درباره تمدن ایران و ایرانیان نوشته است که میتوان به تاریخ بخارا، میراث باستانی ایران، عصر زرین فرهنگ ایران، ایران بزرگ و تاریخ باستانی ایران اشاره کرد.
فرای به دلیل زحمات و پژوهشهای شرقشناسی و ایرانشناسی از مراکز مختلف جوایز متعددی دریافت کرده است. در ایران نیز در چند مناسبت مورد تقدیر قرار گرفته است. در ۲۸ آذر ۱۳۸۲ خورشیدی آیین گرامیداشتی به مناسبت پنج دهه خدمات خستگی ناپذیر پروفسور فرای برجستهترین ایرانشناس جهان به همت «جامعه بینالمللی فرهنگ ایرانی» و «انستیتوی آمریکایی مطالعات ایرانی در دانشگاه کلمبیا» برگزار شد.
وی سال ۱٣٨٣، سیزدهمین جایزه ادبی و تاریخی دکتر محمود افشار یزدی را دریافت کرد. در نوزدهمین جشنواره بینالمللی خوارزمی در سال ۱۳۸۴ از وی به عنوان میهمان افتخاری جشنواره و به پاس تلاشهای وی در شناساندن هر چه بیشتر قلمرو فرهنگی و تاریخی ایران و ایرانیان قدردانی شn.
این ایرانشناس و شرقشناس آمریکایی، 27 مارس (هفتم فروردین 1393)، در سن 94 سالگی درگذشت. فرای در وصیتش خواست در اصفهان و کنار زایندهرود، در جوار آرامگاه استادش، پروفسور «آرتور پوپ» به خاک سپرده شود.گرچه پس از درگذشت وی، سخنانی درباره لزوم انتقال جسد او به ایران مطرح شد.
وصیت وی مبنی بر دفن کردنش در حاشیه زایندهرود اصفهان جنجالهایی را در ایران به همراه داشته است.
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹
نظر شما