چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹
کتاب میلیونی شاعر امریکایی/ سروده ای از مجموعه «به خلوت کوهسار بیا با من»

مجموعه شعر «به خلوت کوهسار بیا با من» سروده سوزان پالیس شوتس با برگردان ناهید کبیری به چاپ دوم رسید. این کتاب در امریکا با شمارگان میلیونی به فروش می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سوزان پالیس شوتس، از شاعران مطرح و محبوب امریکا، در سال 1944 در پیک اسکیل(PEEKSKILL) یکی از شهرهای اطراف نیویورک به دنیا آمد. او پس از تحصیلات دانشگاه ابتدا با تدریس و آموزگاری کار فرهنگی خود را آغاز کرد و سپس به عنوان مددکار اجتماعی و خبرنگار نشریات به فعالیت پرداخت. در ماهنامه‌های ادبی و روزنامه‌ها نقد و مطلب می‌نوشت و کار ویراستاری شعر شاعران دیگر را بر عهده داشت.

سوزان شوتس دارای 6 دفتر شعر با نام‌های «می‌خواهم بخندم، می‌خواهم گریه کنم»، «از آسمان صلح می‌بارد»، «من از آن گونه دخترها نیستم»، «به خلوت کوهسار بیا با من»، «اگر تو بخواهی همیشه با تو می‌مانم» و «برای عاشق شدن کس دیگری را می‌خواهم» با تیراژهای یک میلیون نسخه به چاپ رسیده‌اند.

این شاعر رمانی نیز نوشته که زندگینامه خود اوست. شعرهای سوزان در طیف شعر آزاد و گفتاری قرار می‌گیرد و دارای بافتی ساده و حال و هوایی صمیمانه است و همین صمیمیت بن‌مایه شعرها را تشکیل می‌دهد. او در شعرهایش از مضامین فلسفی و پیچیده و مفاهیم چند لایه و دور از ذهن دوری می‌جوید و با فرم و زبانی ساده و زلال احساسات شاعرانه خود را تحریر می‌کند.

زبان او زبان عاشقانه است که از ظرفیت‌ها و مهربانی‌های زنانه برخوردار است و گاه به مهر مادرانه نیز نزدیک می‌شود و سرشار از خوش‌بینی و امید و شور زندگی است. سوزان بخش مهمی از سال‌های زندگی خود را به عنوان شاعر و نویسنده‌ای پرکار و آزاد و مستقل میان مردم سرزمینش، در طرفداری از حقوق زن و فعالیت‌های ضد جنگ گذراند. یکی دیگر از فعالیت‌های شوتس تهیه و تولید کارت پستال‌ها و دست نوشته‌هایی است که از متن شعرهایش فراهم می‌کرد و با طراحی و نقاشی همسر هنرمندش استفان شوتس در بیش از 50 میلیون نسخه به چاپ می‌رساند که در نوع خود بی ‌نظیر است.

صدای شوتس صدای آفتاب پهن روز، پروانه‌ها و لاله‌های دشت، نفس مهربان دوست و صدای مردمی است که به سادگی رود و ستاره و نسیم حرف می‌زنند. صدایی که با همه دور بودنش، غریبه نیست و برای مخاطب آشنا و از جنس عاشقانه‌های خودمانی است.

در یکی ازسروده‌های این کتاب می خوانیم:
«در خلوت کوهسار بیا
با من
همه چیز را رها کن
همه کس را بگذار
و خود زلال‌ترین‌ات را تنها با خود بردار
دل به طبیعت بسپار
بازی روزمره‌گی را فرو بگذار
طرح زندگی خود را
خودت بکش
به همان گونه که ابرها
در چرخشی نامعلوم...»

مجموعه شعر «به خلوت کوهسار بیا با من» در شمارگان هزار نسخه با قیمت چهار هزار تومان چندی پیش از سوی نشر پوینده به چاپ دوم رسید. چاپ نخست این کتاب سال 1387 منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها