به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجتالاسلام عباسعلی اختری دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) در مراسم اختتامیه نخستین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری اهل بیت (ع) با عنوان «جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص)» طی سخنانی گفت: خداوند در نعمتهای خویش بر بندگان منت نمیگذارد اما در دو نعمت بزرگ، رسماً بر بندگان منت گذاشته است؛ یکی بعثت پیامبران و دیگری بعثت شخص پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص). خداوند در قرآن کریم میفرماید: «ما بر شما منت نهادیم که پیامبری از بین شما برگزیدیم و او را به سوی شما فرستادیم.»
وی ادامه داد: خداوند پیامبر اکرم (ص) را به عنوان رحمت برای جهانیان، هدیهای برای بشریت و الگویی برای انسانها قرار داد چون ایشان الگوی مجسم تجلی خداوند متعال و صفات با عظمت او در روی زمین است.
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص) اظهار کرد: این جشنواره و این اقدام مجمع جهانی اهل بیت (ع) که با تلاش و همکاری خدمتگزاران به مسلمانان و پیروان اهل بیت (ع) آغاز شد پاسخی به یاوهگوییها، استهزاءها، تمسخرگرایی، تهمت و افتراگرایی دشمنان اسلام نسبت به وجود مقدس پیامبر اعظم و دین اسلام است و خداوند متعال در آیات قرآن کریم میفرماید که پیامبر الهی استهزاء شدند و دشمنان، به ساحت آنها اسائه ادب کردند. همچنین پیش از این نیز پیامبران خدا استهزاء شده بودند اما خداوند پاسخ آنها را داد و آنچه را که میترسیدند بر سرشان آورد.
وی ادامه داد: در دوران ما نیز گروهی برخاستند تا دین خدا را به تمسخر بگیرند و به ساحت مقدس انبیای الهی اهانت کنند. این حرکت به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اشکال جدیدی در زمینههای فیلم و کاریکاتور صورت گرفت. بنابراین وظیفه ما دفاع از دین و دفاع از پیامبر اعظم (ص) به عنوان الگوی انسانیت است.
به گفته اختری، حرکت اهانت به ساحت پیامبر اکرم (ص) در سالهای اخیر با پشتیبانی امپریالیسم آمریکا سرعت گرفت و اشکال جدیدی پیدا کرد و ما شاهد انزجار و نفرت مسلمانان نسبت به آنها هستیم اما باید گفت که متأسفانه اقدام قاطعانهای در این باره انجام نگرفته است و این حرکت شیطانی و مرموز دشمنان اسلام یک حرکت عمومی را میطلبد.
وی عنوان کرد: همانطور که خداوند متعال میفرماید: «قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنى و فرادا» شما در راه خدا برای خدا دو مسوولیت برعهده دارید؛ هم مسوولیت فردی و هم مسوولیت گروهی؛ یعنی هر کس آنچه را در توان دارد به کار گیرد و دین الهی را یاری رساند و از این رو امام علی (ع) میفرماید: اگر هجمه به شما آغاز شد و اگر وجود شما به خطر افتاد مال خویش را فدا کنید اما اگر دینتان به خطر افتاد و اگر هجمه دشمن، دین شما را هدف قرار داد جان و وجودتان را باید فدا کنید.
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) همچنین گفت: باعث تأسف است که ما میبینیم در مقابل حرکات شیطانی دشمنان، اقدامات ساده و رویاروییهای کمی صورت گرفته و ما از آغاز این تجربه، در برابر پیامبر اکرم (ص) احساس شرمندگی میکنیم. بنابراین اگرچه نتوانستیم فراخوان جشنواره را به طور صحیح و گسترده به زبانهای مختلف در جهان منتشر کنیم و بسیار ساده حرکت کردیم اما استقبالی که از این جشنواره صورت گرفت ما را شرمنده خود کرد.
وی اضافه کرد: در یک فراخوان بسیار محدود، قریب به 900 اثر برای این فراخوان رسید و ما چه میتوانیم به پیامبر اعظم (ص) بگوییم وقتی مردم و جوانان ما از داخل و خارج کشور اینگونه استقبال نشان میدهند و فیلمنامه مینویسند و فیلم میسازند.
اختری تاکید کرد: چرا باید در برابر هجمهای که با تمام ظواهر خود نشانگر یک توطئه استعماری و استکباری است حرکت گروهی ما کُند باشد و چرا نباید در این زمینه قیام کنیم؟
وی با بیان اینکه بیش از 200 فیلمنامه به جشنواره جایزه پیامبر اعظم (ص) رسیده است، گفت: درخواست بنده از هنرمندان دلسوز و مسوولان زحمتکش این است که این فیلمنامهها را به تصویر کشند و با زبانهای مختلف در جهان نشان دهند تا جهانیان به جایگاه والای رحمت للعالمین پی ببرند؛ به جایگاه شخصیتی که قبل از رسالتش پیام مبارزه با ظلم و بیعدالتی را پایهریزی کرد.
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید مهربانیهای حضرت رسول اکرم(ص) را به تصویر بکشیم گفت: این گونه جهان متوجه میشود که پیشوایان معصوم ما همواره طرفدار عدالت، فقرزدایی و نجات انسانها و همچنین طرفدار علم و پیشرفت بشر هستند.
ارسال 38 عنوان کتاب به جشنواره پیامبر اعظم (ص)
حجتالاسلام حسینی عارف دبیر جشنواره پیامبر اعظم (ص) نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: تمسخر و اهانت به پیامبر اکرم (ص) که از ابتدای بعثت ایشان وجود داشت امری عجیب نیست و حتی در سالهای اخیر لباس هنرهای تصویری و تجسمی نیز پوشیده است. در این میان عجیب این است که با وجود برگزاری صدها جشنواره هنری در کشور، هیچ جشنواره اختصاصی به پاسخگویی در مقابل این هجمهها ایستادگی نکرده است.
وی ادامه داد: جشنواره پیامبر اعظم (ص) با این هدف برگزار شده تا هنرمندان و فرهیختگان را عملاً به این میدان مهم بکشاند زیرا عقیده داریم مؤثرترین، عملیترین، سریعترین و مقرون به صرفهترین راه برای این کار، برگزاری یک جشنواره است؛ این جشنواره در دوره اول با عنوان جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص) در رشتههای فیلم کوتاه داستانی، مستند کوتاه، پویانمایی، فیلمنامه و کتاب به زبان انگلیسی با موضوع سیره و پاسخ به شبهات موجود در جوامع غربی برگزار شد.
دبیر جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص) با بیان اینکه نتیجه جشنواره برای همگان به ویژه اصحاب هنر و سینما، شگفتانگیز بوده است، عنوان کرد: 358 عنوان فیلمنامه، 254 حلقه فیلم داستانی، 178 حلقه مستند کوتاه، 70 حلقه انیمیشن و 38 عنوان کتاب به زبان انگلیسی و در مجموع 898 اثر از 14 کشور در دفاع از پیامبر (ص) حتی از نویسندگان غیر مسلمان به دبیرخانه ارسال شد.
حسینی عارف یادآور شد: اگر همه این آثار را قابل عرضه ندانیم باز هم با در نظر گرفتن یک چهارم آثار، 1386 دقیقه و 57 ثانیه محتوای تصویری مناسب در اختیار داریم، بنابراین این حجم از آثار اگر با محتوای موهن در شبکههای اجتماعی تعویض شود و با تریلر 14 دقیقهای موهن معصومیت مسلمانان مقایسه کنیم درمییابیم که 99 برابر آن فیلم، محتوا تولید شده است.
وی با تأکید بر اینکه جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری اهل بیت (ع) تفاوت بزرگی با جشنوارههای دیگر دارد، عنوان کرد: معمولاً جشنوارهها در روز اختتامیه به پایان میرسند چون به اهداف جشنوارهای خود دست یافتهاند ولی کار ما تازه از امروز آغاز میشود و تلاش خواهیم کرد که این آثار در تلویزیونهای داخلی و خارجی و در شبکههای اجتماعی دیده شوند و کتابهای برگزیده در جهان خوانده شوند.
دبیر جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص) در پایان گفت: طی سه روز برگزاری جشنواره، فیلمهای برگزیده نمایش داده شدند؛ دو کارگاه آموزشی برگزار شد و مهمانان به بازدید از لوکیشن عظیم پروژه فیلم مجید مجیدی رفتند. همچنین در کنار این جشنواره، همایشی علمی هم با عنوان پیامبر اعظم (ص)، سینما و ادبیات جهانی برگزار شد تا دانشمندان داخلی و خارجی از ادیان و مذاهب مختلف، انگیزههای اهانت به مقدسات را ریشهیابی کنند و راهکارهای مقابله با آن را به بحث بگذارند.
سهشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
نظر شما