سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۱
اقتدا به قطب‌نمای فرهنگی، اصل برنامه‌ر‌یزی در دنیای جدید است

غلامرضا غفاری،‌ دانشیار گروه برنامه‏‌ريزي و رفاه اجتماعي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران، می‌گوید: بنا به توجه نویسنده این کتاب(گرگ یانگ) به فضای جدید،‌ باید از قطب‌نمای فرهنگی،‌ برای برنامه‌ریزی در عصر جدید استفاده کرد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب«شکل‌دهی جدید برنامه‌ریزی از طریق فرهنگ» تالیف گرگ یانگ و ترجمه عین‌اله کشاورز  با حضور دکتر غلامرضا غفاری و دکتر فرهنگ ارشادی و علاقه‌مندان این حوزه در انجمن جامعه‌‌شناسی ایران برگزار شد.

دوره مدرنیسم سپری شد
غفاری در این نشست، با اشاره به این‌که امر فرهنگ‌سازی در عرصه برنامه‌ریزی مدنظر نویسنده است، گفت: از منظر نویسنده،‌ برنامه‌ریزی کنشی قاعده‌دار معرفی شده است.

این استاد جامعه‌‌شناسی ادامه داد: از نظرگاه این مولف،‌ دوره مدرنیسم و نگاه این‌چنینی به جامعه سپری شده است و بشر وارد عرصه‌ای از زندگی شده است.

وی با بیان این‌که یانگ را می‌توان یک نئومدرنیسم تلفی کرد، اظهار کرد: وی دارای نگاه پوزتیویستی است و با بحث برنامه‌ر‌یزی و با تاسی از دیگر نظریه‌پردازان به دنبال این امر در جامعه است.

غفاری گفت: یکی از نقاط قوت کتاب، آشنا ساختن مخاطبان با آرای نظریه‌پردازان اجتماعی مدرن، پسامدرن و انتقادی است.



برنامه‌ریزی و نگاه جدید
این مولف با اشاره به این‌که یانگ در کتاب خود به نقد برنامه‌ریزی اثباتی مدرنیسم پرداخته است، بیان کرد: نویسنده تاکید فراوانی دارد که برنامه‌ر‌یزی نیازمند نگاه جدید است و باید برنامه‌ریزی فرهنگی در جامعه گسترش یابد.

غفاری در ادامه نشست بررسی کتاب«شکل‌دهی جدید برنامه‌ریزی از طریق فرهنگ» با اشاره به این‌که برنامه‌ریزی پایدار از جمله مولفه‌های بیان شده از سوی مولف در این کتاب است، گفت: از منظر نویسنده فضا دیگر تنها کالبد فیزیکی شهرها نیست بلکه،‌ در دوره جدید فضای تعریفی اجتماعی و گاه جنسیتی پیدا کرده است. در گذشته آمایش سرزمین مبتنی بر توانمندی‌ها و قابلیت‌ها و وضعیت انرژی بود و در عصر جدید باید آمایش زمین براساس وجوه فرهنگی انجام شود.

این دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: نویسنده در این کتاب از انواع دانش‌ها سخن گفته است و اعتقاد دارد که دیگر شهرهای ما نیازمند دانش فنی برای زیر‌ساخت نیستند و اساسا نیازمند زیر‌ساخت نیستیم در عصر جدید بلکه آنچه امروزه به آن نیاز داریم دانش فرهنگی و راهبردی است.

ادغام فرهنگ و برنامه‌ریزی
دکتر فرهنگ ارشادی استاد بازنشسته دانشگاه چمران اهواز نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: کتاب حاضر در سال 2008 میلادی از سوی یانگ تالیف شده است. این نویسنده سعی دارد در این کتاب فرهنگ و برنامه‌ریزی را در هم ادغام کند و به بیان برنامه‌ریزی شدن فرهنگ بپردازد.

ارشادی با اشاره به این‌که مولف این کتاب تحت تاثیر صاحب‌نظران معاصری مانند هاروی، هابرماس و ویلیامز است، اظهار کرد: تاثیر از ویلیامز در این کتاب بسیار مشهود است.

وی ادامه داد: یانگ در این کتاب، به تلفیق نئومدرنیسم و مدرنیسم پرداخته است و سه دسته دانش فرهنگی، اخلاقی و راهبردی را در اختیار مخاطبان قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها