غزاله سلطانی نویسنده کتاب « من عزتم، بچه سنگلج» درباره نحوه نگارش و هدف خود از انتشار این اثر گفت: استاد انتظامی شخصیت محبوبی در میان مردم و به ویژه دوستداران هنر است و کتابهای بسیاری در رابطه با زندگی شخصی و هنری او منتشر شده است. به جز کتابی که من آن را منتشر کردم، دو کتاب دیگر درباره وی با نام های «جادوی صحنه» که روایتگر خاطرات تئاتری وی و «آقای بازیگر» که به خاطرات سینمایی این هنرمند میپردازد، منتشر شده است.
سلطانی ادامه داد: سعی کردم در کتاب «من عزتم بچه سنگلج» به همه وجوه زندگی انتظامی بپردازم به همین دلیل به موضوع خانواده و خاطراتی که او در طول چند سال در این عرصه داشته است پرداختهام. استاد انتظامی به دلیل سن و سال بالا و داشتن موقعیت خاص در جامعه، خاطراتی از گذشته و حتی از دهه 20 داشت که خواندن آنها برای ما و نسل های بعدی بسیار جذاب است و کمتر کسی از آنها اطلاع دارد. این خاطرات می تواند به نسل های بعد هم منتقل شود.
وی در پاسخ به این سوال که چه نکتهای باعث شد به فکر نگارش این کتاب بیفتد توضیح داد: زمانی که برای ساخت فیلم مستند «... و آسمان آبی» پیش استاد رفتم، آرشیوی از تمام مدارک و عکس های شخصی وی را که در طول این چند سال نگه داشته بودند دیدم. در آن زمان به این فکر می کردم که چرا باید این گنجینه ها فقط در کمد وی بماند و کسی از آنها اطلاعی نداشته باشد؟ برای همین تصمیم به انتشار یک کتاب در کنار این فیلم که در واقع به نوعی مکمل هم هستند گرفتم تا کسانی که علاقه مند به کارهای استاد انتظامی هستند هم بتوانند از این کتاب استفاده کنند.
نویسنده کتاب « من عزتم بچه سنگلج» با اشاره به بخش های مختلف این کتاب گفت: تهیه مطالب این کتاب حدود سه سال طول کشید. استاد تمام آرشیوها و فیلم های شخصی خود را که با هر کدام از آنها خاطراتی داشتند برای من آوردند و خاطراتی را که می دانستند جذاب است نقل می کردند و من هم آنها را ضبط و پیاده می کردم. آنهایی را که به نظرم جالب می آمد انتخاب و در کنار عکس های مربوط به آن می گذاشتم. برای آنکه کتاب برای مخاطب جذاب باشد پادکست هایی را هم کنار آن قرار دادم.
کارگردان فیلم مستند «... و آسمان آبی» درباره اینکه آیا قسمت هایی از کتاب حذف شده است یا خیر ادامه داد: از طرف استاد انتظامی خیر اما متاسفانه بسیاری از خاطره هایی که در این کتاب مطرح شده و خیلی هم جذاب بودند و در دل خود مسائل جامعه شناختی و فرهنگی که در جامعه وجود دارد را جای داده بودند به دلیل خط قرمزهای دولت قبل در این کتاب چاپ نشد.
سلطانی در رابطه با حذفیات وزارت ارشاد در دوره قبل افزود: عکس استاد انتظامی کنار یک بازیگر قدیمی سینمای ایران که حجاب هم داشت و مربوط همکاری آنها در فیلم «بیتا» بود، خاطره هایی که درباره یکی از فیلم سازان اویل انقلاب گفته شده بود، عکسی که از مراسم ازدواج استاد انتظامی مربوط به سال 1326 بود که در دو کتاب قبل منتشر شده بودند، از این کتاب حذف شد. متاسفانه به دلیل جو نامناسبی که در دولت قبل حاکم بود مجبور به حذف این عکس ها و مطالب از این کتاب شدیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اسمی از دکتر حمیدرضا شَعیری به عنوان مشاور ادبی و هنری در شناسنامه این کتاب نوشته نشده بود اضافه کرد: دکتر شَعیری به عنوان مشاور ادبی و هنری در تمام مراحل کتاب مرا همراهی کردند و من در مقدمه کتاب به این موضوع اشاره کردم اما اینکه چرا نامی از وی در شناسنامه کتاب قید نشده به دلیل سهل انگاری و اشتباهی بود که از انتشارات صورت گرفته است.
غزاله سلطانی در پایان درباره میزان فروش این کتاب گفت: اطلاع دقیقی در رابطه با میزان فروش این کتاب ندارم ولی استقبال بسیار خوبی از طرف کسانی که آن را تهیه کرده و خوانده اند صورت گرفته است چرا که اگر بخواهیم از منظر ادبی و هنری هم به آن نگاه کنیم به دلیل فرم نو و جذابی که کتاب دارد طرفداران زیادی را به خود اختصاص میدهد.
نظر شما