پنجشنبه ۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
تدوین سند جامع صنعت چاپ مستلزم آگاهی از زوایای این حوزه است

مسعود فرشی‌فرید، عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور درباره ضرورت تدوین سند جامع برای توسعه صنعت چاپ که در نخستین جلسه کارگروه آموزش و پژوهش این صنعت، مطرح شد، گفت: تدوین این سند مستلزم داشتن اشراف کامل بر صنعت چاپ و آگاهی از زوایای مختلف آن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در نخستین جلسه مشورتی کارگروه آموزش و پژوهش صنعت چاپ، از سوی اعضای شرکت‌کننده، موضوع تدوین سند جامع برای توسعه صنعت چاپ و چندین موضوع دیگر اعم از بحث ترویج آموزش در این صنعت مطرح شد.

در این راستا با هدف آگاهی از کم و کیف برقرار بودن زمینه تدوین چنین سندی در صنعت چاپ با مسعود فرشی‌فرید، عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور و مدیر موسسه بازدید گفت‌وگو کردیم.

فرشی‌فرید در این باره اظهار کرد: موضوع تدوین سند جامع برای توسعه صنعت چاپ از جمله موضوعاتی به شمار می‌آید که در دوره‌های قبل نیز از سوی مدیران کل دفتر چاپ مطرح بوده است. اما متأسفانه تاکنون در این حوزه یک جمع‌بندی کاربردی ارایه نشده است.

وی ادامه داد: به اعتقاد من تدوین چنین سندی ملزوماتی دارد که از آن میان می‌توان به اشراف کامل داشتن به صنعت چاپ و زوایای مختلف آن و دسترسی به آمار صحیح اشاره کرد.

عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور با بیان این‌که باید در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی حرکت کرد، گفت: سند جامع برای توسعه صنعت چاپ باید با الزامات اقتصاد مقاومتی تطابق داشته باشد. یکی از این الزامات این است که اقتصاد، مردمی باشد. همچنین باید برای توانمندسازی بخش خصوصی و تشویق آن‌ها به فعالیت‌های اقتصادی حرکت کرد.

وی بیان کرد: معتقد هستم دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که «دولت باید کمک کند تا مردم وارد اقتصاد شوند» حرکت کند.

فرشی‌فرید، عنوان کرد: ما باید سطح دانش و آموزش را در صنعت چاپ ارتقا دهیم چرا که این موضوع از الزامات اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.

عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور ادامه داد: پبشنهاد می‌کنم  نشستی با حضور صاحب‌نظران صنعت چاپ مانند هیات مدیران اتحادیه صنعت چاپ و مسوولان فرهنگی به ویژه متولیان دفتر امور چاپ برگزار شود تا مشکلات این صنعت بررسی و راهکارهای برون رفت از این مشکلات مطرح شوند.

وی اظهار کرد: معتقدم حمایت از صنعت چاپ به این معنا نیست که دولت مجوز ورود ماشین آلات و یا قطعات صنعت چاپ را تسریع کند بلکه باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این صنعت به حوزه آموزش و دانشگاه بیش از پیش ورود پیدا کند. چرا که صنعت چاپ تاثیرگذارترین صنعت کشور است و تاثیر مستقیم در تولید ناخالص ملی کشور دارد.

فرشی‌فرید در این باره توضیح داد: البته پیش از این در حوزه آموزش یک سلسله فعالیت‌ صورت گرفته است اما متأسفانه این آموزش‌ها با نگاه دولتی برگزار می‌شدند و چندان تأثیرگذار در صنعت چاپ نبودند. بهتر است اگر قرار است آموزشی هم در صنعت چاپ صورت بگیرد، حتماً عاری از رویکرد دولتی باشد. امسال سال اقدامات جهادی است بنابراین باید به صورت جهادی به موضوعات آموزشی پرداخته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها