وی با بیان اینکه از راه برگزاری این جشنوارههای ادبی، امکان شناخت نویسندگان، ناشران و نیز کمیت و کیفیت آنان فراهم میشود، عنوان کرد: افزایش شمار این جایزههای ادبی با هدف معرفی آثار و نویسندگان برتر به جامعه مخاطبان ضروری است.
اعلایی درباره مهمترین آسیب موجود در جایزههای ادبی از نگاه خود توضیح داد: برگزارکنندگان نباید به گونهای به موضوع جایزههای ادبی ورود کنند که جایزههای ادبی ارزش جایگاهی خود را از دست بدهند. ضروری است که طرح جامعی برای جایزههای ادبی دفاع مقدس مصوب شود تا نویسندگان، ناشران و دستاندرکاران با نگاه به آن منشور، در جشنوارههای ادبی حضور یابند و آن را برگزار کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه اکنون هر نهادی به شیوه خود جایزههای ادبی دفاع مقدس را برگزار میکند و پراکندگی در این زمینه وجود دارد. مرکزی مثل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس میتواند با برگزاری نشستهایی نظرات ناشران، نویسندگان و برگزار کنندگان را جویا شود و به طرح جامعی دست یابد تا از انجام کارهای پراکنده و جزیرهوار جلوگیری شود.
این ناشر آثار دفاع مقدس، همچنین درباره نگاه سلیقهای در انتخاب آثار جایزههای ادبی دولتی دفاع مقدس توضیح داد: وجود چنین نگاهی را در کلیت این جایزهها رد نمیکنم و معتقدم با تصویب منشور یادشده، نویسندگان، ناشران و برگزارکنندگان جایگاه و وظایف خود را خواهند دانست.
اعلایی در پاسخ به این سوال که برگزاری جایزههای ادبی دفاع مقدس را به شیوه مردمی میپسندید یا دولتی نیز گفت: برگزاری این شیوهها منافاتی با هم ندارند. هر یک از گروههای یادشده، امکاناتی در اختیار دارند که گروه دیگر فاقد آن است. متاسفانه گروههای مردمی از امکانات مالی خوبی برخوردار نیستند و لازم است نهادهای دولتی مرتبط با فرهنگ و دفاع مقدس حمایتهای ویژهای از آنان داشته باشند.
مدیر انتشارات روایت فتح با تایید اینکه جوایز ادبی، تا مدت کوتاهی بر دیده شدن آثار برگزیده موثرند، اظهار کرد: راهکار این مساله را میتوان در راهاندازی دبیرخانه دایمی برای جایزههای ادبی دفاع مقدس جست. چنین دبیرخانهای میتواند به اطلاعرسانی مناسب درباره نحوه برگزاری جایزه ادبی و آثار برتر آن در ادوار و جایزههای مختلف ادبی دفاع مقدس بپردازد. همچنین امکان شنیدن نظرات نویسندگان و ناشران و متولیان برگزاری نیز فراهم خواهد بود.
نظر شما