از «روی جلد» کتاب ها را انتخاب می کنم
این هنرمند جوان در رابطه با نحوه انتخاب کتاب هایی که به مطالعه آنها می پردازد، تصریح کرد: گاهی به توصیه دوستان کتابی را می خرم و آن را مطالعه می کنم اما بیشتر اوقات به کتاب فروشی ها رفته و با دیدن جلد و نام کتاب به خواندن آن ترغیب شده و بعد با خواندن چکیده و یا چند سطر از کتاب آن را می خرم و مطالعه می کنم.
مجیب در پاسخ به این پرسش که آخرین کتابی که به مطالعه آن پرداخته اید، چه بوده؟ اظهار داشت: «شفای زندگی» اثر لوئیز ال – هی با ترجمه گیتی خوشدل عنوان آخرین کتابی است که به مطالعه آن پرداخته ام، این کتاب در رابطه با این مسئله است که همه امراضی که انسان دچار آن می شود، ریشه در گذشته و عادت هایی دارد که وی دچارش بوده است. برای مثال سرطان ریشه در نفرت انسان دارد و ... توصیه می کنم که همه دوستان این کتاب را حتما مطالعه کنند.
کتاب های الکترونیک را دوست ندارم
وی با بیان اینکه میانه خوبی با کتاب های الکترونیک ندارد، عنوان کرد: در دوران دانشجویی بیشتر کتاب های الکترونیک می خواندم اما فکر می کنم کتاب های کاغذی خیلی بهتر هستند و احساسی که مطالعه این دست از کتاب ها به فرد کتابخوان می دهد به مراتب خیلی لذت بخش تر از کتاب های الکترونیک است.
مجیب در پاسخ به این پرسش که در برنامه «رنگین کمان» تا چه اندازه سعی می کنید که کودکان را به خواندن کتاب تشویق کنید؟ اظهار داشت: ما در برنامه «رنگین کمان» بخشی را با عنوان «آی قصه، قصه، قصه» داریم که در طول هفته سه یا چهار بار به کتابی که در این برنامه تحت عنوان قصه های رنگین کمان گنجانده شده است مراجعه کرده و برای بچه ها یک قصه می خوانیم. همچنین در دکور برنامه نیز یک کتاب قرار داده شده است. یکی از اهداف برنامه رنگین کمان تشویق بچه ها به کتاب خواندن است.
مجری برنامه «رنگین کمان» با بیان اینکه باید برنامه سازان کودک و نوجوان توجه بیشتری به مقوله کتاب داشته باشند، خاطر نشان کرد: باید اتاق های فکری برای برنامه های کودکان و نوجوانان شکل بگیرد و در آن برای نهادینه کردن مطالعه کتاب در میان بچه ها چاره اندیشی شود زیرا به موضوع کتاب در برنامه ها یا توجه نمی شود یا اگر هم بشود کارشناسی شده نیست و به نتیجه ای نخواهد رسید.
وی افزود: موضوع کتاب خوانی و افزایش سرانه مطالعه کتاب به یک عزم ملی نیاز دارد و علاوه بر خانواده ها و آموزش پرورش همه رسانه ها نیز باید دست به کار شده و در نهادینه کردن فرهنگ مطالعه کتاب در جامعه فعالیت کنند.
وی در پایان گفت: در روزگاری هستیم که اینترنت و رسانه های مجازی در میان جوانان و نوجوانان طرفدار زیادی پیدا کرده است، همین مسئله موجب دور شدن آنها از مطالعه کتاب شده است. من اصلا موافق این مسائل نیستم و فکر می کنم باید جوان ها در کنار این ابزار و فناوری های مدرن به مطالعه کتاب نیز اهمیت بدهند و برای رسیدن به این منظور راهی جز فرهنگ سازی وجود ندارد.
نظر شما