این کتاب، دایره المعارف مصوری همراه با توضیحات کامل از سیر تاریخی جهان و شکل گیری کشور فلسطین است. شاید مهمترین خصوصیت این کتاب همین مصور بودن آن باشد که به شکل زیبایی وقایع تاریخی را با تصاویر مختلف آن برای درک بهتر خواننده به نمایش می گذارد.
تکمیل یک کتاب ترجمه شده
حامد کفاش، مدیر انتشارات «سایان» که دو کتاب «دایره المصور تاریخ فلسطین» و «دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم» را منتشر کرده، در پاسخ به این سوال که «از چه منابعی برای تالیف این کتاب استفاده شده است»؟ گفت: در نگارش دو کتاب «دایره المعارف مصور فلسطین» و «دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم» از یک منبع عربی به نام «التاریخ المصور فلسطین» که نوشته یک نویسنده کویتی به نام طارق السویدان بود استفاده کردیم. ابتدا متن کتاب را به طور کامل ترجمه کردیم و بعد با توجه به ایراداتی که به لحاظ سندی و تاریخی داشت و در قسمت هایی به برخی مقاطع تاریخی اشاره نشده بود،با یک تیم تحقیقاتی بخش هایی از این اثر را دوباره گردآوری کردیم که به تمامی مقاطع تاریخی اشاره و متن نهایی در قالب یک کتاب کامل منتشر شد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در بخش هایی از کتاب «دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم» اتفاقات رخ داده در طول تاریخ یا از طرف مولف جا افتاده بود یا به منابع تحقیقاتی دسترسی نداشت.ما سعی کردیم اتفاقات تاریخی رخ داده را به صورت کامل جمع آوری و چاپ کنیم. این موضوع باعث شد مقداری به این متن ترجمه اضافه شودیا برخی از قسمت هایی که استناد تاریخی نداشت از آن حذف شود که در مقدمه هر دو کتاب به این موضوع اشاره شده که کدام یک از قسمت ها تالیف و کدام یک آنها ترجمه شده اند.
مدیر انتشارات «سایان» در خصوص مهمترین خصوصیات این کتاب افزود: مهمترین خصوصیات این دو کتاب تصویری بودن آن است که در نگاه اول آن را جذاب می نماید. ما نیز در تدوین این کتاب در بحث تصویر سعی کردیم عکس ها را دوباره پیدا کنیم. به همین دلیل در انتخاب آنها سراغ تصاویری رفتیم که از لحاظ بصری و استنادات تاریخی مربوط به همان مقطعی باشند که کتاب آنها را روایت کرده است.
نویسنده کتاب «دایره المعارف مصور فلسطین» با اشاره به تفاوت های این دو کتاب با اثر این نویسنده کویتی گفت: در تالیف کتاب «دایره المعارف مصور فلسطین» از بیش از 100 نفر کمک گرفیتم و در نسخه فعلی حتی همه تصاویر این کتاب با کتاب مرجع تفاوت دارند.
به گفته این ناشر، حدود 1200 عکس با توجه به موضوعات مختلف حجم این کتاب را به خود اختصاص داده اند.
حامد کفاش اضافه کرد: اعضای تیم تحقیقاتی که در تالیف این کتاب با ما همکاری داشتند عبارتند از : امیر منصوری، اروند ملا، زهرا یگانه و فاطمه شفیعی که هر يك در بخش های مختلف فعالیت می کردند و هر کدام از آنها قبلا در زمینه های مختلف ترجمه، مقاله نویسی و ... تحقیقاتی انجام داده بودند.
وی در پایان در خصوص استقبال از این کتابها نیز گفت: کتاب «دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم» در چهار نوبت چاپ و کتاب «تاریخ مصور فلسطین» نیز به چاپ دوم رسیده است. با توجه به اینکه این کتاب ها مصوب و تمام رنگی هستند و حداقل تیراژ که برای آنها در نظر گرفته شده بود، استقبال خیلی خوبی از این کتاب صورت گرفته است. کتابهایی که قبلا در رابطه با فلسطین منتشر شده اند حالت شعاری دارند اما در نمایشگاهی که در اردیبهشت امسال و سال گذشته برگزار شد فروش این کتاب از حد انتظار ما خارج بود.
کتاب «دایره المعارف مصور تاریخ فلسطین» در 368 صفحه، قطع رحلی توسط انتشارات سایان با صفحات گلاسه منتشر شده است.
نظر شما