روزنامه شرق/ درخواست 115 داستان نویس برای ادامه جایزه گلشیری
شرق امروز در ستون «زیر آسمان فیروزه ای» مطلبی درباره درخواست 115 داستان نویس برای ادامه جایزه گلشیری منتشر کرده است. به گفته این روزنامه 115 داستاننویس در نامهای به فرزانه طاهری، مدیر بنیاد هوشنگ گلشیری، ضمن قدردانی از سالها کوشش او و این بنیاد در برگزاری جایزه ادبی گلشیری، خواستار ادامه کار این جایزه شدند.
این روزنامه همچنین در صفحه «ادبیات» خود گفت و گویی با هوشنگ گلمکانی روزنامه نگار و منتقد سینما به مناسبت انتشار کتاب «از کوچه سام» را منتشر کرده است. این کتاب شامل مقالاتی است که بسیاری از آنها را پیش از این در مجله «فیلم» خواندهایم. اما آنچه این کتاب را به اثری مستقل تبدیل میکند، ضمیمههایی است که شما با عنوان «نگاه امروز» به انتهای هر نقد اضافه و در آنها گاه نگاه گذشته نویسنده تصریح شده است؛ یعنی انگار به نحوی «نقد خود» هم در این کتاب مستتر است. گلمکانی در این باره می گوید: یک دلیل این مساله که بخش «نگاه امروز» را به مقالههای کتاب اضافه کردم، پرهیز از کتابسازی بود. من همیشه منتقد کتابسازی بودهام و برای همین چنانکه در مقدمه کتاب هم آمده، وقتی پیشنهاد شد مجموعه مطالبم را تبدیل به کتاب کنم، اول مقاومت کردم. بعد فکر کردم چطور میشود راهی پیدا کرد که این کار، حالت کتابسازی پیدا نکند و بخش «نگاه امروز» را به انتهای هر نقد اضافه کردم. اما اینکه میگویید خودم را نقد کردهام و جاهایی زیر حرف خودم زدهام، این روحیه من است که اگر یکجا احساس کنم اشتباه کردهام و لازم است در حرفم تجدیدنظر کنم، این را مشتاقانه و آشکار و بدون پردهپوشی اعلام میکنم.
شرق در ستون «تولدی دیگر» خود که در صفحه آخر منتشر می شود یادداشتی از علی نصیریان بازیگر سینما و تلویزیون به مناسبت 74 سالگی محمود دولت آبادی منتشر کرده است. نصیریان در این مطلب می گوید: در آستانه 74سالگی نویسنده مطرح سرزمینمان محمود دولتآبادی، باید بگویم که شخصا آثار این نویسنده را بسیار دوست دارم. نویسنده بزرگی که آثار و زبان نوشتاریاش بر ادبیات ایران تاثیر بسیار داشته و خواهد داشت. من بهخصوص از خواندن رمان «جای خالی سلوچ»، لذت بسیار بردهام. دولتآبادی را البته پیش از این با گروه تئاتر هنر ملی میشناختم؛ گروهی که عباس جوانمرد، سرپرست آن بود و دولتآبادی در تئاترهایش بازی میکرد. بعدها در فیلم «گاو» همبازی شدیم و آشنایی بیشتری با او پیدا کردم. از همان روزگار همواره به ایشان ارادت داشتهام و از آثار و نوشتههای این نویسنده توانا لذت بردهام.
روزنامه ایران/روایت هایی از وضعیت نشر در یک سال اخیر
ایران امروز در صفحه «کتاب و نشر» خود گفت و گویی با اهالی ادب و فرهنگ درباره وضعیت نشر در طول یک سال اخیر انجام داده است. بهنام ناصح داستان نویس در این زمینه می گوید: آن طور که شنیده ام متولیان وزارت ارشاد به دنبال آن هستند که بخشی از ممیزی را به عهده خود ناشران بگذارند. با اینکه برخی از فعالان عرصه کتاب موافق این مساله هستند اما معتقدم که به این اقدام هم نقدهایی وارد است.
راضیه تجار نویسنده و عضو هیات موسس انجمن قلم ایران، نیز میگوید: با تسریع در روند بررسی ها اهالی نشر از اینکه کتاب آنان برای انتشار مجوز می گیرد یا نه باخبر می شودند. البته ناگفته نماند بخشی از ترافیکی که در انتشار کتابها ایجاد می شود از عملکرد خود ناشران ناشی می شود.
رضا حاجی آبادی مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس نیز معتقد است: در سال های گذشته حتی ناشرانی که در بخش کتابهای دانشگاهی و آموزشی فعالیت داشتند نیز مشکلات بسیاری در انتشار آثار خود داشتند. این در حالی است که همه می دانند که کتابهای آموزشی نیاز چندانی به بررسی ندارند.
این روزنامه همچنین در صفحه آخر خود مطلبی تحت عنوان «چه کتابهایی به فرانکفورت می روند» را از خبرگزاری «مهر» انعکاس داده است. به گفته ایران، محمود آموزگار دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران می گوید: این کتابها باید چند ویژگی عمومی را دارا باشند؛ تألیفی باشد، در 5 سال گذشته منتشر شده باشد، به شکل قانونی در ایران منتشر شده باشد، اولویت با کتابهایی است که به زبانهای دیگر ترجمه شده باشند، ترجیحاً باید کتابهایی با موضوع فرهنگ و ادب، ادبیات داستانی و تاریخ و دین باشند، اولویت با کتابهایی است که در جشنوارههای رسمی داخلی و بینالمللی صاحب امتیاز و برگزیده شده باشند.
روزنامه آرمان/ضعف کتابهای تخصصی در حوزه کشتی
آرمان امروز در ستون «سکو» خود یادداشتی تحت عنوان «ضعف کتابهای تخصصی در حوزه کشتی» را منتشر کرده است. این روزنامه در این یادداشت می گوید: مشخصا روند انتشار کتابهای تخصصی در حوزه کشتی که مورد تایید فدراسیون قرار میگیرد این گونه است که ناشران و مولفانی که در مباحث مختلف کشتی تصمیم به انتشار یا تالیف کتاب میگیرند، با مراجعه به انستیتو متنهای مورد نظرشان را ارائه میکنند. این متون به نظر کارشناسان برجسته و اساتید دانشگاهی میرسد و اگر مورد تایید قرار گرفت؛ مطالب مورد نظر در قالب کتابی تحت تایید انستیتو و فدراسیون منتشر می شود. البته در قبال کیفیت و صلاحیت کتابهایی که بدون روادید و تایید انستیتو کشتی منتشر میشوند، مسئولیتی متوجه فدراسیون نیست، اما در مجموع، کتابهایی که در این حوزهها منتشر میشوند، چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی، کفایت نمیکنند.
روزنامه بانی فیلم/دومین «کتاب جنگل» سال 2016 ورق می خورد
بانی فیلم امروز در ستون «خبر» خود خبر از برداشت جدید «کتاب جنگل» ساخته اندی سرکیس را از خبرگزاری «مهر» انعکاس داده است. به گفته این روزنامه؛ کمپانی برادران وارنر روز جمعه اعلام کرد که برداشت جدید اندی سرکیس از «کتاب جنگل» برای فصل پاییز سال 2016 مهلت اکران گرفته است. این فیلم سه بعدی که «کتاب جنگل: خاستگاهها» نام دارد، روز بیست و یکم ماه اکتبر سال 2016 روی پردههای بزرگ به نمایش گذاشته میشود.
روزنامه فرهیختگان/ واکنش دولت آبادی به جعل «زوال کلنل»
فرهیختگان امروز در ستون «خبر» خود مطلبی تحت عنوان واکنش دولت آبادی به جعل «زوال کلنل» را از خبرگزاری «ایسنا» منعکس کرده است. این روزنامه می گوید: محمود دولتآبادی در دولت نهم و دهم مجوز انتشار این کتاب را دریافت نکرد و این موضوع به یکی از چالشهای مهم اداره کتاب تبدیل شد. با روی کارآمدن دولت یازدهم، وی برای تعامل با اداره کتاب و برطرف کردن مشکلات احتمالی بر سر«زوال کلنل» اعلام آمادگی کرد. اما در این بزنگاه حساس، فروش غیرمجاز این رمان در بازار قاچاق کتاب، نویسنده «کلیدر» را عصبانی کرده است. دولتآبادی در واکنش به همین مساله نسخه موجود در بازار قاچاق کتاب را جعلی اعلام میکند و میگوید: «وقتی از حراست وزارت ارشاد رفتند و کتابهای چاپشده با عنوان «زوال کلنل» را توقیف کردند حدود 4700 نسخه بیشتر در دسترس نبود و بقیه را پخش کرده بودند. این طرف آن طرف شنیده میشود این کتابِ جعلی که فروخته میشود، اصل است. همان روزهایی که این اتفاق افتاده بود گفتم این کتاب جعلی است.
روزنامه جام جم/ایران دارای پایتخت فرهنگی می شود
جام جم امروز در صفحه «فرهنگ و هنر» خود خبر از همکاری یونسکو و وزارت ارشاد برای معرفی و تجلیل هر ساله روستاهای برتر در زمینه کتابخوانی می دهد. به گفته این روزنامه؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو تفاهمنامهای امضا کردند تا به موجب آن، از این پس هر ساله یکی از شهرهای کشور به عنوان پایتخت کتاب معرفی شود. این حرکت، تمرینی برای دریافت پایتخت جهانی کتاب در آینده تلقی میشود.
روزنامه صبا/نخست وزیر بر ممنوعیت ارسال کتاب به زندان ها تاکید کرد
صبا امروز در صفحه آخر خود خبر از درخواست دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس بر ممنوعیت ارسال کتاب به زندان ها را از خبرگزاری «ایبنا» انعکاس داده است. صبا در این زمینه می گوید: دیوید کامرون در پاسخ به نامه جمعی از شاعران و نویسندگان کشور که تقاضا کرده بودند سیاستهای جدید اعمال محدودیت علیه زندانیان در بخش کتابخوانی را بردارد تأکید کرد که سیاست دولت علیه زندانیان این کشور درست بوده و ادامه خواهد داشت. در سیاستهای جدید دولت کامرون ارسال کتاب برای زندانیان ممنوع شده است.
نظر شما