کتاب «پیرامون رودکی و رودکی شناسی» نوشته میرزا ملا احمداُف، پژوهشگر تاریخ ادبیات و فرهنگ فارسی و تاجیکی از سوی انتشارات علمی و فرهنگی چاپ و روانه بازار کتاب شد.
در سخنرانی میرزا ملا احمداُف در گردهمایی بینالمللی سازمان ملل متحد، به ماهیت اندیشههای بشر دوستی رودکی تأکید شده است؛ بهطوری که در پیشگفتار این اثر آمده، آلیس هانس برگر، ایرانشناس آمریکایی میگوید: «آن روز نیویورک شبیه بخارا گشته و رودکی خوان شده بود.»
در بخشی از این کتاب با عنوان بیت تازه یافت «بوی جوی مولیان» میخوانیم: «از بحر بیکران آثار رودکی، نمونههای خیلی کمی باقی ماندهاند. این نکته محققان و مصححان آثار شاعر را وادار کرده است که از هر نوع سرچشمه آثار او را جویا شوند و این جستارها ثمره خوب میدهند. نتیجه همین جستارها، کاوشها و تلاشهاست که امروز تقریبا 1100 بیت از آفریدههای شاعر را جمع آوردهاند.
یکی از جویندگان شاعر و دانشمند معاصر ایران محمدعلی سپانلو است که در عین مطالعه کتاب پرارزش زینادین واصفی «الوقایع» یک بیت تازه را از قصیده مشهور رودکی «بوی جوی مولیان» پیدا میکند. تعجب آور است که این اثر را محققان دیگر رودکی شناس هم دیدهاند و خواندهاند ولی کسی به آن بیت توجه نکرده است. حتی استاد عینی که پیرامون آن تحقیق کرده و آن را برای نشر آماده کرده است، به این بیت تازه پی نبرده است.
محمدعلی سپانلو اندیشههای خود را درباره بیت زیر در مقالهاش «بیتی بازیافته از چکامه بخارا» بیان نموده است:
ز انتظار خاک پایش غنچه را
آب حسرت در دهان آید همی»
کتاب «پیرامون رودکی و رودکی شناسی» نوشته میرزا ملا احمداُف در 223 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و به قیمت 14 هزار تومان از سوی انتشارات علمی و فرهنگی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما