وی افزود: مبانی تفکر تفسیری یا هرمنوتیکی ایرانی، سامانهای مشخص دارد که سه ضلع آن غربشناسی، ایرانشناسی و اسلامشناسی است. این سه ضلع یا سه افق را «معرفتشناسی ایرانی» به هم نزدیک میکند و تفکر هرمنوتیکی ایرانی را شکل میدهد.
فیاض همچنین اظهار کرد: خاصیت این هرمنوتیک سهشاخه در این است که از هر سمت که وارد آن شویم، دو شاخه دیگر نیز خودبهخود بازتولید میشوند. ما امروزه برای رسیدن به علوم انسانی بومی باید این هرمنوتیک سهشاخه ایرانی را فعال کنیم. من در این مجموعه هرکدام از این سه شاخه را در یک جلد مجزا به طور کامل شرح و بررسی کردم.
این استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: دیگر کتاب در نوبت نشر من «مبانی حکمت اجتماعی» نام دارد. این اثر نیز در ماه آینده از سوی انتشارات امیرکبیر روانه بازار کتاب خواهد شد.
ابراهیم فیاض عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. به قلم او پیشتر کتابهایی چون «مردمشناسی دينی توسعه در ايران: دين، فرهنگ و توسعه در ايران»، « شناخت و تحليل قيام عاشورا»، «توليد علم و علوم انسانی»، «رسانهها و فرهنگ عمومی»، «مردمشناسی ايرانی: تاملاتی در وضع امروز ايران»، «دبیايسم و تمدن ويترينی پوپوليسم» و «تعامل دين، فرهنگ و ارتباطات» اشاره کرد.
نظر شما