پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۵
تشریح تاریخ نشر کتاب در خبرنامه «صنعت نشر»

شصت و چهارمین شماره خبرنامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با عنوان «صنعت نشر» به چاپ رسید. در این خبرنامه، هفدهمین مطلب از سلسله مطالب تاریخ نشر کتاب در ایران ارائه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) «اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بعد از 60 سال صاحب خانه شد» این عنوان سرمقاله شصت و چهارمین شماره از خبرنامه «صنعت نشر» است؛ این سرمقاله به قلم نادر قدیانی، مدیرمسئول خبرنامه نوشته شده است.

قدیانی در این بخش ضمن ابراز امیدواری از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال‌های آینده با مشکلات کمتر و به صورت کیفی‌تر، مژده صاحبخانه شدن اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران را پس از گذشت 60 سال داده است.

در این شماره از خبرنامه، گزارش عملکرد مجمع فرهنگی زنان ناشر ارایه شده است؛ مخاطبان در این بخش با اهداف این انجمن آشنا می‌شوند. همچنین در این خبرنامه، گزارشی از فعالیت پنجمین دوره هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی ارائه شده است.

از دیگر گزار‌ش‌های چاپ شده در این خبرنامه می‌توان به گزارش فعالیت‌های انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گزارش مجمع ناشران انقلاب اسلامی و گزارش مجمع عمومی شرکت تعاونی توزیع‌کنندگان کتاب تهران اشاره کرد.

«تاریخچه ضوابط نشر» از دیگر مطالب ارائه شده در این خبرنامه است. این بخش در سه دوره «دوره اول؛ انقلال تا سال 1367»، «دوره دوم؛ 1367 تا 1389» و «دوره سوم؛ از سال 1389 تا امروز» توضیح داده شده است.

«سید عباس حسینی‌نیک» فعال عرصه نشر، در این خبرنامه به شرح دو مصوبه (مصوبه سال 1367 و مصوبه سال 1389) پرداخته است. در این بخش می‌خوانیم: «مصوبه 1367 دارای دو فصل و در مجموع 7 ماده و 7 تبصره بود. فصل اول به اهداف، اصول و سیاست‌ها اعم از ایجابی و اثباتی و همچنین سلبی با توجه به حدود قانونی پرداخته و فصل دوم، نحوه اجرا و نظارت بر ضوابط نشر کتاب را بیان داشته است اما مصوبه 1389 ترجیح داده بدون فصل‌بندی، ضوابط نشر را در قالب 16 ماده و 14 تبصره ارایه نماید.»

«خسرو طالب‌زاده» فعال و تحلیل‌گر عرصه نشر در این شماره از خبرنامه «صنعت نشر» در قالب گفت‌وگویی جامع، ضوابط نشر را آسیب‌شناسی کرده و به بیان راهکارهایی برای رفع معایب آن پرداخته است.

همچنین در این شماره از خبرنامه «صنعت نشر» ضوابط نشر در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمد کاظم شمس، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم ارایه شده است. وی در این بخش چنین بیان کرده است: «وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاستگذاری فرهنگی است و نه قانونگذاری»

در بخش پایانی این خبرنامه، گزارش کمیسیون شکایات و کارگروه حقوقی، به نقل از محمدرضا توکل صدیقی، رئیس کمیسیون شکایات و کارگروه حقوقی به چاپ رسیده است. همچنین در این بخش، گفت‌وگویی از علی شجاعی صائین، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره به حداقل رساندن سلیقه در حوزه بررسی کتاب درج شده است.

شصت و چهارمین شماره خبرنامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با عنوان «صنعت نشر» ویژه تیرماه سال جاری با مدیرمسئولی نادر قدیانی از سوی چاپ قدیانی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها