پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۰
مرادی کرمانی خالق ادبیات خانوادگی است/ سادگی و صمیمیت در آثار مرادی کرمانی موج می‌زند

زهره پریرخ، نویسنده کودک و نوجوان، هوشنگ مرادی کرمانی را خالق ادبیات خانوادگی معرفی کرد و گفت: مرادی کرمانی توانسته است خانواده‌ها و اولیا و مربیان مدارس و افرادی را که به روش‌های مختلف با کودکان و نوجوانان سروکار دارند با ادبیات کودک و مفهوم کودکی آشنا کند.

زهره پریرخ در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره آثار هوشنگ مرادی کرمانی گفت: سادگی و صمیمیت دو ویژگی بارز آثار مرادی کرمانی است که سبب شده همه افراد جامعه از 8 سال به بالا بتوانند به راحتی با آثار وی ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: ادبیاتی که مرادی کرمانی در آثارش به کار برده است، ادبیاتی خانواده‌ای است که امکان ایجاد آشنایی و آشتی خانواده‌ها با ادبیات کودک را ایجاد کرده است و خانواده‌ها با آثار وی شناخت بیشتری نسبت به ادبیات کودک پیدا کرده‌اند.

پریرخ تصریح کرد: البته این شناخت بعد از تبدیل برخی آثار وی به فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کرد و در بین همه افراد خانواده اعم از کودکان و بزرگسالان جای گرفت و همه مخاطبان توانستند بر حسب سن خودشان برداشت‌هایی از این داستان‌ها داشته باشند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال مجموعه «قصه‌های مجید» و «مربای شیرین» از جمله آثار وی است که بعد از اینکه تبدیل به فیلم و سریال شدند تاثیرات بسیار زیادی بر مخاطبان گذاشتند. درواقع مرادی کرمانی خالق ادبیات خانوادگی است و ادبیات موجود در آثارش را نمی‌توان ادبیات خاص کودک یا ادبیات خاص نوجوان دانست.

این نویسنده کودک و نوجوان گفت: هر نویسنده‌ای با اثری که خلق می‌کند؛ خوب یا بد؛ تاثیر خودش را بر ادبیات برجا می‌گذارد. تاثیر مرادی کرمانی بر ادبیات ما این است که وی توانست خانواده‌ها و اولیا و مربیان مدارس و افرادی را که به روش‌های مختلف با کودکان و نوجوانان سروکار دارند با ادبیات کودک و مفهوم کودکی آشنا کند.

پریرخ ادامه داد: البته نویسندگان خوب دیگری هم داریم که آثار قابل توجهی در حوزه کودک و نوجوان خلق کرده‌اند اما آن‌طور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

وی با اشاره به نقش آثار ترجمه شده در معرفی فرهنگ و ادبیات کودک ایران به جهان گفت: با وجود اینکه آثار خوب زیادی داریم که دیده نشده‌اند و شرایط لازم برای ترجمه  آن آثار فراهم نشده است، اما باعث خوشحالی است که آثار مرادی کرمانی توانسته به زبان‌های بسیاری ترجمه شود و تا حدودی ادبیات کودک ما را به جهان معرفی کند.

پریرخ افزود: مرادی کرمانی به حق در جایگاه واقعی‌اش قرار دارد و امیدوارم تدابیری اندیشیده شود تا سایر نویسندگان خوب کشورمان نیز به حق و جایگاه واقعی‌شان در ادبیات کودک برسند و دیده شوند.

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به ویژگی‌های آثار مختلف مرادی کرمانی گفت: «قصه‌های مجید» از جمله آثار وی است که بسیاری از نسل‌ها توانسته‌اند با آن ارتباط برقرار کنند. شخصیت سازی وی در این کتاب و خلق شخصیت «مجید» بسیار قابل توجه است.

پریرخ افزود: البته توجه و علاقه کودکان و نوجوانان امروز به آثار مرادی کرمانی بیشتر مرهون فیلم‌هایی است که از روی این آثار ساخته شده و این داستان‌ها را در ذهن بچه‌ها ماندگار کرده است.

زهره پریرخ، نویسنده کودک و نوجوان در سال  1338 در مشهد متولد شد. وی فارغ‌التحصیل رشته مدیریت است. از آثار او می‌توان به کتاب هایی چون «دستمال خال‌خالى»، «آى قصه‌ قصه قصه»، «راز»، « پيامبر و خروسى كه دلتنگ بود»، «ميراث فرهنگى ايرانيان» و «نمى‌خواهم بزرگ شوم» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها