همچنین چاپ پنجم «سردلبران: در فضایل امیر مومنان علی علیهالسلام»، نوشته محمد صدیق منشاوی از دیگر آثاری است که به بازار نشر فرستاده است. آشنایی کوتاهی با این دو اثر خواهیم داشت.
نگاهی شیعی به تاریخ اسلام
کتاب «تاریخ زندگانی پیامبر اعظم (ص)» نوشته حجتالاسلام محمدهادی یوسفی غروی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد. این کتاب از یک مقدمه و سیزده بخش تشکیل شده است که از حوادث پیش از بعثت و دوران رسالت تا رحلت پیامبر اکرم (ص) را در بر میگیرد.
«تاریخ زندگانی پیامبر اعظم (ص)» خلاصهای از چهار جلد اول کتاب «موسوعة التاریخ الاسلامی» این نویسنده است که برای مخاطبان فارسیزبان، استادان دانشگاهها و حوزهها، طلاب و دانشجویان تدوین و تنظیم شده است. این موسوعه به تاریخ اسلام از صدر اسلام تا سال 330 هجری قمری و پایان غیبت صغرای حضرت ولی عصر (عج) میپردازد و به گفته مؤلف آن متناسب با ابواب هشتگانه بهشت در هشت جلد مدون شده است. در این موسوعه، تاریخ نزول قرآن بر اساس ترتیب نزول آیات، تاریخ اسلام و انشاء و تشریع احکام شرعی از صدر اسلام با نگاه و دید شیعی پرداخته شده است.
مؤلف درباره ویژگیهای تدوین این موسوعه میگوید: مجموعه موسوعه با نگاهی شیعی نوشته شده است مگر در مواردی که منبعی از شیعه، آن هم بعد از تحقیق و تفحص طولانی یافت نشده و مجبور به رجوع به منابع غیرشیعی شدهایم. سایر تواریخ نوشتهشده توسط شیعیان غالباً زندگانی چهارده معصوم (ع) را جداگانه از تولد تا وفات و به صورت تذکره نوشتهاند و توجهی به تسلسل تاریخی حوادث نداشتهاند، اما موسوعه تاریخ اسلامی براساس تسلسل تاریخی تدوین شده است.
کتاب «تاریخ زندگانی پیامبر اعظم (ص)» در 180 صفحه با قطع رقعی و شمارگان هزار نسخه به قیمت پنج تومان منتشر شده است.
«محمدهادی یوسفی غروی» در سال ۱۳۲۷ شمسی در نجف اشرف متولد شد. نزد پدرش آیت الله حاج میرزا محمود یوسفی غروی و آیات عظام امام خمینی، خوئی، سید محمدصادق حسینی روحانی و سید کاظم حسینی حائری تحصیل کرد. او در زمینههای ادبیات، منطق، فقه، اصول، تاریخ، تفسیر و علوم قرآن و حدیث به تحقیق، تألیف و تدریس در حوزه و دانشگاه پرداخته است. کتاب «موسوعه التاریخ الاسلامی» که در چندین جلد منتشر شده است، ارزشمندترین اثر غروی به شمار میرود. غروی عضو شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع)، عضو شورای علمی گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، عضو شورای برنامهریزی رشتهٔ تخصصی تاریخ اسلام حوزه علمیه قم و عضو مجمع الفکر الاسلامی و مدرس جامعه المصطفی (ص) العالمیه، جامعه الزهرا (س) و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و ... است. دفتر نشر معارف بهزودی از این نویسنده دو کتاب «کلیاتی در تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» و «علوم قرآنی و تفسیر» را منتشر میکند.
کتاب «سر دلبران: در فضایل امیر مومنان علی علیهالسلام»، نوشته محمد صدیق منشاوی با ترجمه و تحقیق حجتالاسلام محمود محققیان از سوی دفتر نشر معارف به چاپ پنجم میرسد.
«سر دلبران» گزیده و ترجمه کتاب 100 قصه از زندگی امام علی (ع) نوشته محمد صدیق منشاوی ــ قاری مشهور و بزرگ مصری ــ است. نویسنده، در این کتاب داستانهایی در فضایل امیرالمؤمنین (ع) را از منابع اهل سنت گردآوری کرده است.
محمد صدیق منشاوی، قاری بزرگ و مشهور قرآن و نویسنده کتابهایی درباره ابوبکر، عمر و عثمان است. این کتاب شباهتهای اعتقادات و علایق شیعیان ایران و سنیان مصر به امیرالمؤمنین (ع) را به خواننده مینمایاند و خدمتی برای تقریب مذاهب اسلامی و نزدیکی دو ملت است. روش ترجمه، محتوایی است. از آنجا که این کتاب فاقد فهرست منابع دقیق بوده، مترجم، مصادری را از منابع قدیمی و متقن اهل سنت و شیعه به پایان کتاب افزوده است. این کتاب از یک مقدمه و 74 روایت داستانی درباره زندگی علی (ع) تشکیل شده است.
چاپ پنجم کتاب «سر دلبران» در 132 صفحه، با شمارگان سه هزار نسخه به بهای چهار هزار و 500 تومان در مهر ماه از سوی دفتر نشر معارف منتشر میشود.
نظر شما