وی افزود: چندسالی است که کتابخانه ملی عهدهدار برگزاری این آیین شده است؛ در واقع کتابخانه ملی با همت مسئولان خود نگذاشت که این شعله افروخته خاموش شود و از سال نهم به بعد وظیفه برگزاری این مراسم را بر عهده گرفت.
شکراللهی افزود: در این مراسم که به طور معمول هر ساله همزمان با هفته کتاب برگزار میشود، از حدود 40 نفر از برگزیدگان عرصه متون و نسخ خطی تجلیل به عمل میآید.
وی یادآور شد: هرساله در این مراسم از یکی از چهرههای برجسته و شاخص در این عرصه تجلیل میشود. در سالهای گذشته از چهرههایی چون استادان عبدالحسین حائری، سیدعبدالله انوار، سیداحمد اشکوری، محمدتقی دانشپژوه، دکتر اصغر مهدوی، سیدعبدالعزیز طباطبایی و سیدکاظم مدیرشانهچی، دکتر محمد دبیر سیاقی و استادان دیگر تجلیل شده است.
دبیر چهاردهمین آیین بزرگداشت نسخ خطی با اعلام تغییر زمان برگزاری و تمدید مهلت ارسال آثار به این مراسم اظهار کرد: امسال تصمیم بر آن شد که برای برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم، زمان برگزاری آن را که هر سال آبانماه و همزمان با هفته کتاب بود، به هفته پژوهش تغییر دهیم تا در اواخر آذر ماه بتوانیم شاهد برگزاری هرچه بهتر آن باشیم.
وی در باره محورهای 16 گانه چهاردهمین دوره این مراسم توضیح داد: محورهای این دوره نسبت به سایر ادوار گستردهتر شده و شامل این موارد است: «تالیف کتاب»، «تالیف پایاننامه»، «تالیف مقاله»،«ترجمه کتاب»، «نقد و تصحیح متون»، «چاپ عکسی یا فاکسیمیله»، «حامیان نشر متون»، «مصاحبه، گزارش و یادداشت»، «فهرستنویسی»، «اهداگران مجموعههای خطی»، «نشریات فعال»، «طرحهای پژوهشی»، «مرمت سنتی و مجازی»، «مؤسسات فعال»، «سایتهای فعال»، و «نرمافزار اطلاعرسانی و آموزش».
وی افزود: چهره برجسته متنپژوه، کتابشناس و فهرستنویس نسخ خطی که امسال در چهاردهمین دوره از برگزاری این مراسم از وی یاد و برایش بزرگداشت خواهد شد شادروان استاد عزیزالله عطاردی است که به احترام ایشان ویژهنامهای متناسب با آن مقام علمی منتشر میشود.
شکراللهی همچنین گفت: با توجه به گسترش محورهای مراسم، سعی ما بر این است که تلاش علمی همکارانمان درعرصه نسخ خطی را در سراسر کشور رصد و با داوریهای دقیق آنها را ارزیابی کنیم، تا آثار کیفی مشخص شده و افرادی که تلاش ارزندهای در این حوزه داشتند به جامعه علمی کشور معرفی شوند.
معاون اداره کتابهای خطی و نادر کتابخانه ملی در پایان از همه عزیزان فعال در این عرصه دعوت کرد تا آثار و کارنامه خود در سال 1392 تا پایان مهرماه به دبیرخانه آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی به نشانی تهران، بزرگراه شهید حقانی (غرب به شرق)، بلوار کتابخانه ملی، اداره کل کتابهای خطی و نادر ارسال کنند. همچنین برای هماهنگی بیشتر میتوانند با شمارههای 93 و81622783 تماس بگیرند.
نظر شما