مالک شجاعی جشوقانی، مدیر سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: مهمترین کاری که در دستور کار موسسه خانه کتاب در نمایشگاههای کتاب استانی سال جاری قرار دارد، بهروز کردن و تکمیل اطلاعات اهالی قلم و همچنین ارائه تسهیلات ویژه به اهالی قلم استانهای میزبان نمایشگاه کتاب است.
وی با بیان اینکه موسسه خانه کتاب میکوشد، فعالیتها و خدمات خود به اهالی قلم را در سطح ملی ارائه کند، توضیح داد: از میان تسهیلاتی که این موسسه در نمایشگاههای کتاب استانی در اختیار اهالی قلم قرار میدهد، میتوان به پیگیری مسائل مربوط به تامین اجتماعی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری اشاره کرد.
مدیر سرای اهل قلم در ادامه سخنانش با بیان اینکه این فعالیتها و خدمات در راستای اجرا و تحقق بندهای تفاهمنامه همکاری خانه کتاب با ادارات ارشاد استانها انجام میشوند، گفت: پیش از این، بیشتر اهالی قلم تهران مورد توجه بودند البته در این شکی نیست که جمع کثیری از اهالی قلم در تهران مستقرند اما موسسه خانه کتاب در دوره جدید فعالیتهایش تلاش دارد تا خدمات خود را در سطح ملی ارائه کند.
شجاعی جشوقانی افزود: از دیگر فعالیتهایی که به همت موسسه خانه کتاب در نمایشگاههای کتاب استانی سال جاری تحقق مییابند، میتوان به برگزاری همایش اهالی قلم در این نمایشگاه اشاره کرد. همچنین در این نمایشگاهها نشستهای تخصصی نقد و بررسی کتابها و بررسی مسائل مربوط به اهالی قلم برگزار میشود.
وی تعامل ادارات ارشاد استانها با موسسه خانه کتاب برای پیگیری و حل مسائل مربوط به اهالی قلم را ضروری دانست و گفت: از ادارات ارشاد استانها میخواهیم ما را در برگزاری همایشها و نشستهای نامبرده و نیز در بررسی مسائل مربوط به اهالی قلم استان ویژه خود، یاری کنند. همچنین از ادارات ارشاد استانها میخواهیم به موسسه خانه کتاب در رصد وضعیت معیشت و تسهیلات اهالی قلم و شناسایی اهالی قلم برتر استان خود یاری رسانند.
مدیر سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب با اشاره به فعالیتهای این موسسه در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب استان آذربایجان شرقی، گفت: غرفه خانه کتاب در نمایشگاه کتاب تبریز در مقایسه با سایر نمایشگاههای کتاب استانی که تاکنون در سال جاری برگزار شدهاند، با استقبال کمنظیری مواجه شد. در این نمایشگاه 180 نفر اهل قلم برای صدور کارت اهل قلم ثبتنام کردند که این آمار در نوع خود منحصر به فرد است.
در این نمایشگاه بیش از 700 ناشر داخلی 108 هزار و 669 عنوان کتاب و 150 ناشر خارجی نیز 50 هزار عنوان کتاب را در معرض دید عموم قرار داده بودند. همچنین برای این نمایشگاه مبلغ 800 میلیون تومان بُن خرید کتاب با یارانه 20 درصد در نظر گرفته شده بود و ناشران نیز کتابهای خود را در این نمایشگاه با 10 درصد تخفیف به علاقهمندان عرضه میکردند.
«اجرای تئاتر خیابانی با موضوعهای دفاع مقدس، کتاب، فلسطین»، «اجرای موسیقی محلی»، «برنامه کودک با عید قربان»، «نمایشگاه عکس و خوشنویسی با موضوع مشاهیر و طبیعت آذربایجان»، «کارگاه نقاشی»، «شعرخوانی» و «تجلیل از خادمان صنعت چاپ و پیشکسوتان این حوزه» از جمله برنامههای جنبی این نمایشگاه بودند.
دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب استان آذربایجان شرقی به همت موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 7 مهرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی این استان افتتاح شد و تا 13 مهرماه میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی بود.
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴
نظر شما