برپایی پنجمین شب شعر بر آستان اشک و سیزدهمین مراسم قول و غزل از جمله برنامههای ادبی هفته جاری بودند که به بهانه آغاز ماه محرم شکل گرفتند.
در این نشست علیرضا قزوه، شاعر، با یاد آوری تأثیر سرچشمه احساس کلمات گفت: کلمات نافذ که تک تک نیز میتوانند تیز و برنده باشند در کنار یکدیگر گویی تیغهایی هستند که دوباره به خونخواهی حسین (ع) برمیخیزند.
شب آخر نشست بر آستان اشک را شاعر اهلبیت، میلاد عرفانیپور با چهار غزل آغاز کرد و در ادامه نادر بختیاری به شعر خوانی پرداخت.
سعید بیابانکی، مجید تال، امیرعلی سلیمانی و امیرحسین مدرس از شاعرانی بودند که دراین مراسم در وصف حضرت عباس(ع) شعر خواندند.
کار شعر کشف راز جهان است/برپایی مراسم قول و غزل
سیزدهمین مراسم «قول و غزل» نیز شنبه، سوم آبان در حوزه هنری برگزار شد. در این برنامه اسماعیل امینی، شاعر و منتقد ادبی با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه محرم اظهار كرد: از میان هنرها، شعر این افتخار را داشته كه پا به پای حماسه حسینی پیش برود و طی سال ها پیام این واقعه را منتقل كند.
وی ادامه داد: در واقعه كربلا، رجزهای لشكر امام حسین (ع) به طور منظوم ابلاغ شده است و همان رجزها به عنوان راویان صادق حماسه عاشورا ماندگار شده اند. البته قوم بنی امیه در آن دوران میخواستند ماجرا را مخدوش كنند تا مردم ندانند كه در صحنه چه اتفاقی افتاده است و چه شخصیتهایی در برابر سپاه یزیدیان ایستادگی كردند. به همین دلیل نیز امام حسین (ع) در خطبههایشان، خود را به طور كامل معرفی میكنند و از خاندان و نسبشان میگویند.
امینی در بخش دیگری از این مراسم درباره قواعد شعری كه شاعران باید رعایت كنند، گفت: وقتی شاعر هستیم هیچ قاعده ای برای سرودن شعر وجود ندارد، جز زیبایی. البته این زیبایی باید از سوی جمعی كه اهل ذوق و ادب هستند تایید شود.
وی همچنین با بیان این كه عناصر و كلمات شعر، تنها حاصل مطالعات شاعر نیست، عنوان كرد: بخش مهمی از شعر، حاصل تجربیات شاعر است. متاسفانه بسیاری شاعران تصور میكنند جملات و كلماتی هست كه برای شعر است و كلماتی هست كه برای شعر نیست. شعر تنها موزون كردن كلمات و زیر هم نوشتن شان نیست، بلكه اصل شعر كشف كردن جهان است.
نظر شما