دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۰
327 كتاب در يك کتاب/ ابوالفضل العباس(ع) را در كدام آثار مي توانيد بشناسید؟

براي آنها كه مي‌خواهند ابوالفضل العباس (ع) را بشناسند، «کتابنامه حضرت عباس(ع)» اثري جامع در حوزه پژوهش پیرامون عباس بن علی(ع) است كه همه كتاب ها و مقالات در موضوع خود را تا تاريخ انتشارش در بر مي گيرد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ کتابنامه حضرت عباس (ع) اثری پژوهشی حاصل تلاش مجید غلامی جلیسه و طاهره غلامی است که در 188 صفحه تنظیم و گردآوری شده است. در این کتابنامه، شناسنامه 327 عنوان کتاب نوشته‌شده درباره قمر بنی هاشم(ع) به 5 زبان فارسی، عربی، ترکی، انگلیسی و اردو به همراه معرفی 132 مقاله در همین زمینه آمده است.

کتاب با مقدمه مولفان آغاز می شود که در آن به اطلاعاتی کلی درباه کتاب پرداخته‌اند. سپس 222 عنوان کتاب فارسی، 68 اثر به زبان عربی، 28 کتاب اردو، 3 عنوان اثر انگلیسی و 4 کتاب به زبان ترکی معرفی شده‌اند. این کتابنامه براساس ترتیب حروف الفبایی به رشته تحریر درآمده و برای هر کتاب اطلاعاتی نظیر عنوان کتاب، عنوان فرعی کتاب، نام پدیدآورنده، ناشر، قطع کتاب، تعداد صفحات و سال نشر ذکر شده است.

یکی از نکته‌های قابل توجه در این اثر، ارائه توضیحاتی تکمیلی با عنوان «گزارش متن» در ذیل برخی از کتاب‌هاست که نیاز به معرفی بیشتری دارند. برای نمونه درتوضیح کتاب «ماه‌ترین» محصول انتشارات «موعود عصر» آمده است:

«پژوهش حاضر با نگاهی به واقعه عاشورا به زندگینامه و کشف و کرامات حضرت ابوالفضل(ع) اختصاص یافته است. از جمله کراماتی که از ایشان با استناد به کتاب اعجب القصص فی کرامات العباس (ع) یاد شده نیز کرامات وی نسبت به پیروان سایر ادیان عبارت است از: نجات جماعتی از زندان حکومت صدام، نجات اسیر ایرانی از اعدام حتمی، شفای دستی که قطع شده، کرامت برای مردی که اموالش را در حرم او دزدیدند، نجات اهالی کربلا در زمان بمباران عراق به وسیله آمریکا در سال 2003م، نگه داشتن آب اطراف قبر شریف، به هلاکت رساندن لشکر عثمانی هنگام حمله به شهر کربلا، کرامت برای مردی که برای او صدقه داده بود، کرامت به نادرشاه، عنایت به مادری که فرزندش را گم کرده بود، نجات مردی که از بالای گنبد او سقوط کرده بود، کرامت در هدایت و نجات افسر روسی، شفای دختر ارمنی و شفا یافتن دکتر کلیمی.فصل پایانی کتاب نیز به ختم های مجرب متعلق به حضرت ابوالفضل(ع) اختصاص یافته است.»


«زندگانی حضرت اباالفضل (ع) همراه با اشعار و مدیحه و مرثیه» نوشته عباس حاجیانی دشتی، «زیارت عاشورا همراه با دعای علقمه، زیارت حضرت عباس(ع) و ختم نادعلی» ترجمه مهدی الهی قمشه‌ای، «سردار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع)» تالیف عبدالرزاق مقرم و «فرزند آفتاب» نوشته غلامرضا رسول خمینی از جمله آثار معرفی‌شده در بخش کتاب های فارسی این کتابنامه است.

این اثر مدخلی برای ورود پژوهشگران به عرصه تحقیق درباره حضرت عباس (ع) است که به صورت جامع و دسته‌بندی‌شده می‌توانند کتاب‌های مرتبط با موضوع تحقیق خود را گزینش کنند.

کتاب «کتابنامه حضرت عباس (ع)» درچاپ نخست با شمارگان 3 هزار نسخه توسط انتشارات «دلیل ما» در بازار نشر توزیع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها