چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۰
مجلدات سوم و چهارم «دانشنامه فلسفه استنفورد» منتشر شد

«زیبایی شناسی هگل» استیون هولگیت با ترجمه گلناز نریمانی و «برادران شلگل» کاتیا د. هی و آلن اسپیت، با ترجمه مسعود حسینی به ترتیب مجلدات سوم و چهارم «دانشنامه فلسفه استنفورد» هستند که به تازگی از سوی نشر ققنوس روانه کتابفروشی‌ها شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «زیبایی شناسی هگل» نوشته استیون هولگیت به ترجمه گلناز نریمانی سومین مجلد از مجموعه «دانشنامه فلسفه استنفورد» است. گئورگ ویلهلم فریدریش هگل، یکی از مشهورترین و اثرگذارترین متفکران در تاریخ فلسفه است و به همین دلیل نظریات او درباره زیبایی شناسی (به عنوان یکی از شاخه‌های اصلی فلسفه‌های مضاف) اهمیت خاصی دارد. فلسفه هنر هگل بخشی از فلسفه روح این متفکر است و به باور بسیاری از مفسران، پس از رساله «Poetice» ارسطو، مهم‌ترین و نظام‌مندترین دیدگاه‌های زیبایی شناختی، «فلسفه هنر هگل»‌است. 

این کتاب هفت فصل دارد که عناوین آنها به ترتیب عبارتند از: «دانش هگل درباره هنر»، «متون و درسگفتارهای هگل درباره زیبایی شناسی»، «هنر، دین و فلسفه در نظام هگل»، «کانت، شیلر و هگل: زیبایی و آزادی»، «هنر و آرمانی سازی»، «زیبایی شناسی نظام‌مند یا فلسفه هنر هگل» و «نتیجه گیری». 

«زیبایی شناسی هگل» نوشته استیون هولگیت با شمارگان هزار و 650 نسخه، 120 صفحه و بهای 6 هزار تومان منتشر شده است. فایل pdf صفحات نخستین این کتاب را از اینجا دانلود کنید.

«برادران شلگل»
«برادران شلگل» نوشته کاتیا د. هی و آلن اسپیت به ترجمه سید مسعود حسینی، چهارمین مجلد از این مجموعه است. آوگوست ویلهلم فون شلگل و فریدریش شلگل، دو برادر آلمانی از نمایندگان شاخص و پیشروان جنبش رومانتیسم آلمانی در زیبایی‌شناسی و فلسفه هنر و همچنین ادبیات هستند. 

کتاب دو بخش دارد: در بخش نخست زندگی و منظومه فکری برادر بزرگتر یعنی «آوگوست ویلهلم فون شلگل» در هفت فصل شرح شده است. عناوین این هفت فصل به ترتیب عبارتند از: «زندگی و آثار»، «تاثیر آ. و. شلگل بر رمانتیسم آلمانی»، «فلسفه هنر»، «فلسفه زبان»، «نظریه ترجمه»، «نقش منتقد و ملی گرایی رمانتیک شلگل»‌ و «آ. و. شلگل: متفکر تفاوت». 

بخش دوم کتاب نیز زندگی و منظومه فکری برادر کوچکتر یعنی «فریدریش شلگل» در 6 فصل شرح و بررسی شده است. «زندگی و آثار»، «چرخش رمانتیک»، «بوطیقا و زیبایی شناسی»، «تلمذ فلسفی: دیدگاه شلگل در باب ایدئالیسم و فلسفه استعلایی»، «فلسفه اخلاق، اجتماع و سیاست» و «فلسفه متاخر زندگی، تاریخ و دین». 

دیدگاه‌های زیبایی شناختی برادران شلگل به‌عنوان نخستین متفکران فلسفه رمانتیسم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با این اوصاف پیشتر کتاب مستقلی که به شرح و بررسی تفکرات این دو برادر بپردازد، منتشر نشده بود. در گذشته مخاطبان و علاقه‌مندان حوزه زیبایی‌شناسی و فلسفه هنر تنها می‌توانستند در کتاب «حقیقت و زیبایی: درس‌های فلسفه هنر» اثر بابک احمدی، شرح مختصری از فلسفه هنر از نظرگاه این دو متفکر آلمانی را بیابند. 

«برادران شلگل» نوشته کاتیا د. هی و آلن اسپیت با شمارگان هزار و 650 نسخه، 120 صفحه و بهای 6 هزار تومان روانه کتابفروشی‌ها شده است. برای مطالعه فایل pdf صفحات نخستین کتاب، این نشانی در دسترس است. 

از دیگر مجلدات مجموعه «دانشنامه فلسفه استنفورد» در حوزه فلسفه هنر و زیبایی شناسی که به فارسی ترجمه شده‌اند، می‌توان به این موارد اشاره کرد: «زیبایی شناسی اگزیستانسیالیستی» نوشته ژان‌ـ‌فیلیپ درانتی با ترجمه هدی ندایی فر، «تاریخ هستی شناسی هنر» نوشته پیزلی لیوینگستون با ترجمه ابراهیم لطفی و «هنر مفهومی و دست‌ساخته» نوشته الیزابت شلکنز و ریستو هیلپینن به ترجمه بیتا شمسینی.

«دانشنامه فلسفه استنفورد» یکی از دانشنامه‌های مشهور فلسفی در جهان است که از سوی دانشگاه معتبر استنفورد، واقع در ایالت کالیفرنیا آمریکا اداره می‌شود. برای بازدید از صفحه اینترنتی این دانشنامه به این نشانی بروید. همچنین درگاه مجازی دانشگاه استنفورد نیز از اینجا قابل مشاهده است.

دانشنامه استنفورد (SEP) با نظارت و سرپرستی ادوارد ن. زالتا منتشر می‌شود. به تازگی نشر ققنوس با اجازه مسئولان و دبیران این دانشنامه، ترجمه فارسی مجلدات «دانشنامه فلسفه استنفورد» را با دبیری مسعود علیا، عضو هیات علمی دانشگاه هنر، روانه بازار اندیشه کرده است. در ذیل مجلدات سوم و چهارم این مجموعه که در موضوع کلی «زیبایی شناسی و فلسفه هنر» است معرفی شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها