سيدعبدالجواد موسوی، نويسنده و روزنامهنگار بر این باور است که کتاب هیچگاه برای سردبیران نشریات و رسانههای عمومی دغدغه نبوده و اگر اخبار کتاب هم در این نشریات منتشر میشود به دلایلی غیر از خود کتاب است.
وی افزود: بيشتر نشريات، بخش يا سرويسی به نام كتاب دارند، اما خود كتاب مدنظرشان نيست. مقوله كتاب به ماهو كتاب در نشريات امروز به هيچ عنوان پيگيری نمیشود؛ به عنوان مثال يک نشريه سياسی در سرويس كتاب خود، كتابهايی را كه همسو با خطی مشیشان باشد، معرفی میكنند. همچنین نشرياتي در حوزه علوم انساني وجود دارند كه كتاب معرفی میكنند اما قصد و غايتی غير از كتاب دارند.
این فعال رسانهای همچنین با اشاره به اینکه معمولا نشریاتی که فقط به کتاب میپردازند، عمر کمی دارند، گفت: پیشتر نشرياتی داشتيم كه فقط به کتاب میپرداخت، مانند نشریه «کتاب» که با سردبیری خود من در گروه مطبوعات همشهری منتشر میشد. اين نشريه فقط و فقط به كتاب بودن يک كتاب اهميت ميداد و برايش اهمیتی نداشت كه نويسندهاش در چه دستهبندی سياسی قرار دارد و یا خط فکریاش چیست؟
موسوی همچنین اظهار کرد: برای نشریه «کتاب» خوب بودن و خوشخوان بودن کتاب، تنها نکاتی بود که این نشریه به آن اهمیت میداد. حتی از منظر فروش نیز اين نشريه بسيار عالی بود و 75 درصد فروش داشت. با این اوصاف مسئولان موضوعاتی را از ما طلب کردند که ارتباطی با کتاب نداشت و به هیچ عنوان امکان انتشار آن نبود، به همین دلیل نشریه «کتاب» همشهری را تعطیل کردند.
نظر شما