دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷
افزودن بیش از 43 هزار عنوان کتاب در سال جاری به کتابخانه حسینیه ارشاد/ ارائه خدمات به کودکان اُتیسمی

نشست «تشریح فعالیت‌های جاری و آینده کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد» برگزار شد. مهرناز خراسانچی، رئیس کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد در این مراسم، با بیان مجموعه فعالیت‌ها و خدمات این کتابخانه در طول یک سال گذشته، از ارائه خدماتی با محوریت کتاب به کودکان دچار بیماری اُتیسم در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست «تشریح فعالیت‌های جاری و آینده کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد» عصر یکشنبه (25 آبان‌ماه) با حضور مهرناز خراسانچی، رئیس کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد و جمعی از کارشناسان این کتابخانه برگزار شد.

خراسانچی در این مراسم، اظهار کرد: کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد 7 تیرماه سال 1359 خورشیدی تأسیس شد و تاکنون سه مدیریت را پُشت سر گذاشته است. دو سال نخست با مدیریت آقای عاظم، از سال 1378 تا سال 1383 با مدیریت آقای آقاربیع و از سال 1383 تاکنون این کتابخانه با مدیریت بنده اداره می‌شود.

وی ادامه داد: در این کتابخانه 146 هزار جلد کتاب به زبان فارسی، هفت هزار و 700 جلد کتاب به زبان لاتین، دو هزار 630 لوح فشرده، 700 نقشه، پوستر و عکس، پنج هزار و 300 مقاله، یک هزار و 700 عنوان نشریه با 46 هزار نسخه موجود است.

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد با بیان این‌که این کتابخانه از 11 بخش تشکیل شده است، توضیح داد: این کتابخانه بیش از 44 هزار و 700 عضو دارد که از آن میان، 16 هزار و 600 نفر، فعال هستند. به طور متوسط ماهانه 150 عضو جدید به این کتابخانه افزوده می‌شود.

خراسانچی افزود: از ابتدای سال 1393 تاکنون بیش از 43 هزار عنوان کتاب به مجموعه کتاب‌های کتابخانه حسینیه ارشاد افزوده شده است که از آن میان، 953 عنوان کتاب به حوزه بزرگسال و 850 عنوان کتاب به حوزه کودک و نوجوان مربوط می‌شود.

وی با بیان این‌که در حال تهیه گزارش عملکرد 10 سال گذشته کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد هستیم، توضیح داد: در طول 10 سال گذشته 14 هزار و 574 جلد کتاب ویژه بزرگسالان و 6 هزار و 641 جلد کتاب ویژه کودکان و نوجوان وارد این کتابخانه شده است.

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد عنوان کرد: بیش از 42 هزار منبع از مراکز مختلف در طی 10 سال گذشته به کتابخانه حسینیه ارشاد اهدا شده است. همچنین حدود 12 هزار عنوان کتاب از سوی این کتابخانه به مناطق محروم و روستایی اهدا شده است.

خراسانچی افزود: کتابخانه حسینیه ارشاد تا دو سال گذشته، فقط از نمایشگاه کتاب تهران، کتاب خریداری می‌کرد؛ اما حدود دو سال است که به صورت ماهانه، اقدام به خرید کتاب می‌کند.

وی ادامه داد: کتابخانه حسینیه ارشاد یک انبار کتاب غنی دارد که یک سلسله از کتاب‌هایش اهدا می‌شوند اما سایر کتاب‌ها که در انبار می‌مانند طی عملیاتی شدن طرح جدید این کتابخانه در سال 1393، روی میزی به نمایش گذاشته می‌شوند تا افراد آنها را به امانت ببرند. از 23 مهرماه که این طرح آغاز به کار کرده است تاکنون، حدود 674 جلد کتاب از روی این میز برداشته شده است.

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد با اشاره به طرح مبادله کتاب این کتابخانه، گفت: اجرای این طرح از سال 1384 آغاز شده است؛ تاکنون 26 دوره از این طرح اجرا شده است که در آخرین دوره این طرح یعنی 26 مهرماه سال جاری، بیش از هفت هزار عنوان کتاب داد و ستد شده است.

خراسانچی اظهار کرد: در طول 10 سال گذشته بیش از 50 کارورز، رایگان و با رویکرد علمی، توسط کارشناسان کتابخانه حسینیه ارشاد آموزش دیده‌اند. تعداد مراجعان به کتابخانه حسینیه ارشاد در سال 1392، 36 هزار و 617 نفر بود که حدودت 70 هزار منبع را به امانت گرفته‌اند.

وی با اشاره به طرح «آموزش کتابدار دانش‌آموزان کتابخانه حسینیه ارشاد» گفت: این کتابخانه با اجرای طرح «آموزش کتابدار دانش‌آموزان» برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در سه ماه تعطیلی مدارس، کار کتابداری را به آنها آموزش می‌دهد.

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد عنوان کرد: ارائه خدمات به کودکان با معلولیت‌های مختلف از دیگر فعالیت‌های کتابخانه حسینیه ارشاد به شمار می‌آید؛ به منظور این مرکز، کتابخانه سیار دارد که کتاب‌ها را یک بار در هفته در مدارس استثنایی ارائه می‌کند.

خراسانچی در ادامه سخنانش، از ارائه خدمات با محوریت کتاب به کودکان اُتیسمی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اطلاعات مربوط به این خدمت، به‌زودی منعکس خواهد شد.

وی توضیح داد: در کتابخانه حسینیه ارشاد در سال 1392 حدود 47 نمایشگاه موضوعی و در سال 1393 تاکنون حدود 33 نمایشگاه موضوعی برگزار شده است. این کتابخانه به دلیل 15 فعالیت ترویجی که در سه سال اخیر انجام داده است، برنده جایزه ترویج علم 1393 شد. 

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد عنوان کرد: این کتابخانه از سال 1390 همزمان با سالروز ولادت دکتر شریعتی، کتابخانه دیجیتال خود را راه‌اندازی کرده است که بیش از 14 هزار منبع دیجیتال را در خود جا داده است. در این کتابخانه دیجیتال روزانه 40 عنوان کتاب به صورت دیجیتال مطالعه می‌شود.

خراسانچی افزود: از پایان بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم طرح «ایستگاه از من بپرس» را در کتابخانه حسینیه ارشاد اجرا کنیم؛ برای اجرای این طرح، کارگاه‌های آموزشی با هدف چگونگی استفاده از منابع مرجع برگزار خواهند شد.

وی گفت: از سال 1391 تاکنون اقدامات مختلفی با موضوع حفظ محیط زیست توسط کتابخانه حسینیه ارشاد انجام شده است که از آن میان می‌توان به سنجش سطح مصرف انرژی کتابخانه اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط