شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۶
نقدی بر «هر لبت یک کبوتر سرخ است»/برپایی بزرگداشت خلیل عمرانی

برپایی نشست نقد مجموعه شعر «هر لبت یک کبوتر سرخ است» سروده غلامرضا طریقی و بزرگداشت شاعر انقلابی، ‌خلیل عمرانی، از جدیدترین رویدادهای ادبی حوزه هنری در روزهای آینده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، تازه‌ترین نشست «عصری با شعر» دوشنبه، سوم آذر، با حضور محمدعلی بهمنی، شاعر و غزل‌سرای مطرح كشور، ابراهیم اسماعیلی اراضی، ترانه‌سرا و حمیدرضا شكارسری، شاعر و منتقد ادبی، به نقد و بررسی كتاب «هر لبت یك كبوتر سرخ است» خواهد پرداخت.

«هر لبت یك كبوتر سرخ است» نخستین مجموعه شعر غلامرضا طریقی، شاعر زنجانی است. همه شعرهای كتاب در قالب غزل سروده شده و دارای مضامین عاشقانه و اجتماعی هستند. غلامرضا طریقی در همه غزل‌های این مجموعه، همواره در پی نوآوری و ایجاد زبانی تازه و امروزی بوده است.

«زمستان است»، «سیاهم كن»، «برف و تنور»، «كلید روی در»، «ماه بوس»، «مولوی چرخان»، «این نیمه غزل» و «یك جفت قلب تپیده» برخی از عناوین شعرهای این كتاب است.

كتاب «هر لبت یك كبوتر سرخ است» پنجاه و سه غزل دارد که چاپ دوم آن در 88 صفحه و در قطع رقعی و با قیمت  دو هزار و 500 تومان در دو هزار و 500 نسخه به بازار كتاب عرضه شده است.

این نشست دوشنبه، سوم آذر، ساعت 15، در فروشگاه انتشارات سوره مهر واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ برگزار می‌شود.

بزرگداشت خلیل عمرانی

برنامه بزرگداشت شاعر متعهد و انقلابی زنده‌یاد خلیل عمرانی  از سوی دفتر شعر مركز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با حضور شاعران، هنرمندان و خانواده آن مرحوم در حوزه هنری برگزار می‌شود.

خلیل عمرانی، شاعر آیینی انقلاب اسلامی، زاده ۱۳۴۳روستای لمبدان بندر دیر بوشهر بود. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همان روستا و دوره متوسطه را در شهر به پایان برد. وی درسال 1363 دانشجوی مركز تربیت معلم پسران‌ بوشهر شد. در سال 1372، پس از اخذ لیسانس ادبیات فارسی، دبیر دبیرستان آیت‌الله طالقانی‌ بندردیر شد و یك سال بعد، معاونت فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده گرفت. در سال 1376 به تهران آمد و ضمن‌ فعالیت‌های فرهنگی به تدریس‌ ادبیات در اسلامشهر پرداخت و از سال 1378 كارشناس فعالیت‌های‌ ادبی اداره كل آموزش و پرورش‌ تهران شد.

آثار وی در ابتدا به صورت پراكنده در نشریات و مجلات به ویژه جُنگ‌های دفاع مقدس انتشار یافت و در اغلب كنگره‌های شعر به عنوان شاعر، میهمان و داور حضورداشته‌ است. تخلص شعری وی «پژمان دیری» بود.  «مروارید فراموش» (گزیده غزل‌ها) ۱۳۷۶، «ساعت به وقت شرعی دریا» (مجموعه غزل) ۱۳۸۰، «گزیده شعرها» (مجموعه نیستان) ۱۳۸۰ و «دلمویه‌های بم» از جمله مجموعه‌های شعری اوست.

این شاعر انقلاب در پست‌های مشاور وزیر آموزش و پرورش، مسئول آفرینش‌های ادبی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كشور، معاونت فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، رئیس انجمن شعر سازمان بسیج هنرمندان و رئیس سازمان مدارس غیردولتی نیز فعالیت داشته ‌است.

خلیل عمرانی آذر سال ۱۳۹۱ و در سن ۴۸ سالگی به علت سكته مغزی در تهران درگذشت.

مراسم بزرگداشت این شاعر انقلاب ساعت 15 شنبه ،15 آذر، در حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ برپا می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها