منابع هنر اسلامی در کتابخانه مجموعه فرهنگی سرچشمه
زندهیاد احمد قدیریان چه کتابهایی در حوزه هنر مطالعه میکرد؟
کتابخانه شخصی زندهیاد احمد قدیریان در سال 1391 به کتابخانه مجموعه فرهنگی سرچشمه که خود یکی از بنیانگذارانش بود اهدا شد. در میان این کتابهای اهدایی، منابع جالب توجهی نیز در حوزه هنر وجود دارد.
کتابخانه مجموعه فرهنگی سرچشمه در همه حوزهها اعم از ادبیات، هنر، فلسفه، علوم اجتماعی، جامعهشناسی و ... منابعی جالب توجه و مطابق با هرگونه سلیقه فکری و سیاسی دارد. بخشی از این کتابخانه نیز به نگهداری از کتابهای اهدایی زندهیاد قدیریان اختصاص یافته است. قدیریان پیش از وفاتش در سال 1391 کتابخانه شخصی خود را به این مجموعه فرهنگی اهدا کرده بود.
از نکات جالب توجه در کتابهای اهدایی مرحوم قدیریان، وجود منابع متنوع در حوزه هنر است. در میان این کتابها آثاری چون «آفرینش هنری در قرآن» اثر سیدقطب، نویسنده و نظریهپرداز مصری که به عنوان احیاکننده مسئله تکفیر در دوران مدرن مطرح است، «مختصر تاریخ هنر» نوشته پرویز مرزبان و چند جلد نمایشنامه نیز وجود دارد.
کتابهایی چون «هنر مقدس» اثر تیتوس بورکهارت یا با نام اسلامی ابراهیم بورکهارت، از بزرگان و اصحاب نحله فکری سنتگرایی یا حکمت خالده نیز یکی دیگر از کتابهای موجود در این کتابخانه است. جهتگیری فکری و سیاسی مرحوم قدیریان با اصحاب سنتگرایی که شاخصترین اندیشمند آن سیدحسین نصر است، تفاوتهای بسیاری دارد، با این اوصاف این کتاب در میان کتابهای اهدایی قدیریان به این مجموعه وجود دارد.
همچنین تعدادی کتابهای آموزشی در حوزه هنر نیز از جمله منابعی بود که در کتابخانه شخصی قدیریان وجود داشت و در نهایت به مجموعه فرهنگی سرچشمه رسید. از جمله این کتابها میتوان به «طراحی و ارتباطات بصری» نوشته برونو موناری با ترجمه پاینده شاهنده، (منتشر شده از سوی انتشارات سروش) اشاره کرد. مخاطبان این گزارش با تامل بر نام این کتابها، تنوع منابع هنری کتابخانه مرحوم قدیریان را درخواهند یافت.
درباره احمد قدیریان و مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
زندهیاد احمد قدیریان در سال 1313 در تهران بهدنیا آمد و در سال 1391 درگذشت. مرحوم قدیریان در دوران پس از انقلاب اسلامی ایران معاون اجرایی مرحوم آیتالله علی قدوسی در دادستانی کل انقلاب بود و بعدها مدیر عامل بنیاد شهدای هفتمتیر شد.
مرحوم قدیریان در سال 1391 در در محل انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی «مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی» را پایهگذاری کرد. مدیریت کنونی این مجموعه را حجتالاسلام محمدرضا زائری بر عهده دارد.
نظر شما