عرفان نظرآهاری در گفتوگو با «ایبنا» مطرح کرد
«روضه کتاب» برگزار کنیم؛برای پیامبری که معجزه و زندگیاش کتاب بود
عرفان نظرآهاری، نویسنده با بیان اینکه در روز 28 صفر تصمیم دارم کتابهای «کشفالحقایق» و «گزیده در اخلاق و تصوف» را مطالعه کنم، گفت: چقدر خوب است در این روزها روضهای را که برگزار میکنیم، روضه «کتاب» باشد؛ آن هم برای پیامبری که معجزه و زندگیاش، کتاب بود.
این نویسنده حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه 28 صفر، فرصتی است تا معنادارتر زندگی کنیم، گفت: من اسم این روزها را ایام تذکر و یادآوری میگذارم تا به انگیزه اتفاقهای تاریخی، خودمان را مرور کنیم و به حسابرسی خودمان بپردازیم.
وی توضیح داد: در چنین روزی یاد جملهای از ابوالحسن خرقانی میافتم که خودم نیز در کتاب «جوانمرد، نام دیگر تو» به آن اشاره کردهام. این حکایت درباره کسی بود که مدام به جوانمرد میگفت کاش زودتر زاده شده بودم. کاش پیامبر اکرم (ص) را دیده بودم. کاش به خدمت رسول (ص) رسیده بودم. جوانمرد به او گفت: هنوز هم روزگار رسول خداست و هنوز هم عصر پیامبر اکرم (ص) است. اگر روز را به شب آری و کسی را نیازرده باشی، آن روز تا شب با پیامبر اکرم (ص) زندگی کردهای. ولی اگر هزار نماز کنی و هزار حج بگذاری و کسی را بیازاری، نه خدا تو را دوست خواهد داشت و نه پیامبرش و هیچ طاعت از تو مقبول نخواهد بود.»
نظرآهاری در ادامه سخنانش، گفت: تصور میکنم چنین حکایتهایی از بزرگان ادبیات فارسی به ما یادآوری میکند که مفهوم پیروی از پیامبر اکرم (ص) چه معنایی دارد و آن یعنی اینکه انسان بهتری باشیم، کسی را آزار ندهیم و به جهان آسیب نرسانیم. آنوقت میتوانیم امیدوار باشیم که در حال تداوم عصر پیامبر اکرم (ص) هستیم و در محضر مبارک ایشان زندگی میکنیم.
وی عنوان کرد: در این روزها باید تلاش کنیم تجربیات دینیمان را به تجربههای معرفتی بدل و معرفت دینی را زندگی کنیم؛ چیزی که پیامبر اکرم (ص) از ما خواسته است. چقدر خوب است در این روزها روضهای را که برگزار میکنیم، روضه «کتاب» باشد؛ اگر به کلمه روضه توجه کنیم، متوجه میشویم که به معنای باغ و بستان است، چه باغ و بستانی زیباتر از بستان کتاب وجود دارد؟ بنابراین، بهتر است که در زیر سایهسار زیبای کلمات، دانایی و حکمت، ساعتی را بگذرانیم. آن وقت است که به سنت پیامبر اکرم (ص) عمل کردهایم؛ پیامبری که معجزه و زندگیاش، کتاب بود.
وی با بیان اینکه هر روز که کتابی میخوانیم، روضهای را برپا میداریم، اظهار کرد: آن بهشتی که پیامبر اکرم (ص) به ما ارزانی داشت، بهشت پس از مرگ نیست، بلکه بهشت معرفت و دانایی است که در همین جهان هم اتفاق میافتد و وقتی کتابی را میخوانیم و داناتر میشویم، این نگاهبان رضوان است که دری تازه به روی ما باز میکند و همنشینی با فرشتگان را تجربه میکنیم.
نظرآهاری عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) بهشت را نه بهعنوان یک مکان بلکه بهعنوان یک وضعیت به ما ارزانی داشتهاند؛ وضعیتی که هر جا میتوانیم آن را تجربه کنیم و میتوانیم این بهشت را ـ بهشت کتاب، کلمه، حکمت و دانایی ـ از جایی به جای دیگر ببریم.
وی ادامه داد: من به شخصه علاقهمندم در روز 28 صفر متون کهن را مطالعه کنم؛ از جمله این کتابها که برای مطالعه در روز 28 صفر در نظر گرفتهام، میتوان به کتابهای «کشفالحقایق» اثر محمد نسفی به اهتمام احمد مهدویدامغانی از انتشارات علمی ـ فرهنگی و «گزیده در اخلاق و تصوف» اثر ابونصر خانقاهی به کوشش ایرج افشار از انتشارات علمی ـ فرهنگی اشاره کرد.
این نویسنده در پایان گفت: تصور میکنم که مرور فرهنگ و ادبیات گذشتهمان و مرور زندگی پیشینیانی که به دین، معرفت و عرفان اهتمام میورزیدند، در روزگار کنونی ما بیش از پیش ضرورت دارد؛ چرا که برای من به شخصه کمک میکند تا دنیای امروز را با داراییهای جهان کهن، ارزشمندتر کنم و از معرفت گذشتگانمان مدد بگیرم.
نظر شما